Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δώμα σε πολυκατοικία


Recommended Posts

Στο δώμα πολυκατοικίας που εκ' της αδείας δεν υπάρχει πρόσβαση με σκάλα, χτίστηκε δωμάτιο με εσωτερική σκάλα από τον ιδιοκτήτη του ρετιρέ. Το συμβόλαιο προβλέπει ότι σε μελλοντική υποτιθέμενη αύξηση του συντελεστή δόμησης δικαίωμα σε παραπάνω ορόφους έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες. Χρειάζεται δήλωση συναίνεσης όλων των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας για την υπαγωγή του σπιτιού στη ρύθμιση?

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που ανέφερες το δώμα και το ρετιρέ.

Έχω περίπτωση σε ρετιρέ όπου έχει γίνει επέκταση ενός δωματίου. Το θέμα είναι ότι στα σχέδια το συγκεκριμένο κομμάτι δεν υπολογίζεται ως εξώστης ή ημιυπαίθριος.

Πρόσβαση για την πολυκατοικία στο σημείο δεν υπάρχει, οπότε τι χώρος θεωρείται αυτός πολεοδομικά?Σαφέστατα είναι ιδιοκτησία του ρετιρέ αλλά ως τι θα δηλωθεί στο νόμο?

Link to comment
Share on other sites

asteri: Ο νόμος λέει ότι μόνο εάν υπάρχει αποκλειστική χρήση ενός χώρου δεν απαιτείται συνέναιση. Υπονοεί δηλαδή ότι απαιτεί συναίνεση. Στην πράξη δεν ζητείται αλλά και δεν αφορά την ρύθμιση. Είναι ζητήματα αστικού δικαίου και όχι πολεοδομική παράβαση οπότε για τον νόμο ... είναι αδιάφορο.

3i3n: Δες τί γράφουν τα σχέδια. Άλλο το δώμα και άλλο το βεράντα και άλλο το στέγαστρο (θα βοηθήσουν και άλλοι συνάδελφοι). Τώρα εάν δεν γράφει τίποτα ... μάλλον είναι ένας απλός "υπαίθριος" χώρος !!! Τί λέτε?

 

 

 

Μπορείς σε παρακαλώ να συμπληρώσεις την ειδικότητα στο προφίλ σου? Ευχαριστώ. Manolis gon

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.