Μετάβαση στο περιεχόμενο

3l3n

Members
  • Περιεχόμενα

    62
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

3l3n's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ισόγεια παλαιά πέτρινη κατοικία με στέγη (νομίμως υφιστάμενο προ του 55) όπου θέλω να κάνω αφαίρεση στέγης και προσθήκη καθ' ύψος. Εφάπτεται στην οικοδομική η οποία συμπίπτει με τη ρυμοτομική και έχω υποχρεωτική απόσταση 2,5μ.. Μπορώ να ρίξω όροφο πάνω από το κομμάτι που είναι εντός προκηπίου ή στον όροφο πρέπει να αφήσω 2,5 υποχρεωτικά? Στην πολεοδομία μου είπαν ότι μπορώ αλλά ψάχνοντας και αυτοί (μες τη σιγουριά...)...και με μπερδεύει και αυτό: άρθρο 23: β) Ειδικότερα, η επέκταση καθ’ ύψος επιτρέπεται να εκτείνεται έως το περίγραμμα του κτιρίου, έστω και αν το τελευταίο υπερβαίνει τα όρια του οικοδομήσιμου τμήματος του οικοπέδου, όπως αυτά καθορίζονται από τον παρόντα νόμο ή από τις ειδικές διατάξεις που ισχύουν στην περιοχή, μόνο για λόγους ενίσχυσης ή συμπλήρωσης της φέρουσας κατασκευής.
  2. Δεν είμαι σίγουρη ότι ίσχυαν αυτά στον 720. Εγώ πάντως τεχνική έκθεση του μηχανικού δεν έχω ούτε και φωτογραφίες, ούτε αμοιβές. Ένα τριπλότυπο σκέτο για την πρώτη δόση και τπτ άλλο
  3. Αμφιβάλλω αν σπίτια του τότε με αυτές τις δηλώσεις παίρνουν απόφαση περιφερειάρχη πλέον. Βάση της εμπειρίας μου κολλάνε υποθέσεις ακόμα και σε ψιλοπράγματα και σου λένε ένα απλό: πέρνα όλες τις διαφορές στον Ν4014 αλλιώς σφραγίδα δεν έχει. Και μιλάμε για πράγματα στο μέγεθος ενός παραθύρου, 20 πόντων προφανέστατης λανθασμένης μέτρησης του τότε μηχανικού κτλ. και αναγκάζεσαι να πεις στον ιδιοκτήτη (επειδή όλα αυτά πάνε με 500αρια) πλήρωσε 4000 ευρώ για ψιλοπράγματα που γελάμε όλοι σίγουρα επειδή δεν μπορείς να πας και με μικροπαραβάσεις. Έχουν βρει τον 4014 τώρα που τακτοποιούνται όλα και η Γ φάση του 1337 είναι...άστα να πάνε... Άκυρες και πρόχειρες οι αποτυπώσεις του τότε και άντε να βρεις άκρη και να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας τώρα.
  4. Μπα η σφραγίδα είναι του 1980. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο τμήμα. Η δεύτερη φάση μου είπαν ότι είναι...
  5. στο δεύτερο χαρτί που έχω γράφει "ΤΙΤΛΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ που αποτελεί οριστικό τίτλο εξαίρεσης από κατεδάφιση". Πάνω στη σφραγίδα αναγράφει τα τετραγωνικά που είναι σύμφωνα με τους όρους δόμησης ενώ αυτά που δεν είναι σύμφωνα και που δηλώθηκαν κανονικά και στα σχέδια και ως δραχμές τότε να πληρωθούν δεν γράφονται στη σφραγίδα αλλά αναφέρονται κανονικότατα στη δήλωση.
  6. Η συμβολαιογράφος όμως δεν το δέχεται... θέλει οπωσδήποτε την Γ φάση... ΕΛΕΟΣ edit. "Ο σωστός προσδιορισµός είναι ότι είναι αυθαίρετα που βρίσκονται σε αναστολή κατεδάφισης, µέχρις ότου ενταχθούν σε ρυµοτοµικό σχέδιο, όπως και όλα τα δηλωθέντα µε το Ν.1337/83, οπότε θα κριθεί η εξαίρεσή τους µε τις διαδικασίες που προβλέπονται και για τα δηλωθέντα µε το Ν.1337/83." Αφού είναι ήδη εντός σχεδίου όμως... πως θα κριθεί η εξαίρεσή τους...
  7. Είστε σίγουροι ότι οι 2 φάσεις του 720/77 εντός σχεδίου αρκούν για βεβαίωση για μεταβίβαση? Εμένα με τρέχουν για τρίτη φάση του 1337. Έχω δύο δηλώσεις: Μία που λέει "προσωρινός τίτλος" και μία που λέει "τίτλος οριστικής νομιμοποίησης αυθαιρέτου, μπλα μπλα μπλα και ο οποίος αποτελεί οριστικό τίτλο μη κατεδαφίσεως αυθαιρέτου¨". Τελικά τι ισχύει επιτέλους?
  8. Έχουμε και λέμε. Τακτοποίηση σε δώμα: νέο διαμέρισμα από προσθήκη καθ' ύψος. Υφιστάμενο ισόγειο (προ προσθήκης): Εγκεκριμένη κάτοψη: Διάσταση κλιμακοστασίου 2.40 μ.,εξώστης 6,4 μ. Εγκεκριμένη κάτοψη προσθήκης 1ου Ορόφου: Διάσταση κλιμακοστασίου 2.90 μ., εξώστης 5,5 μ. Εγκεκριμένη κάτοψη δώματος: Διάσταση κλιμακοστασίου και εξώστη δεν υπάρχει. "Κλιμακόμετρο"(...): κλιμακοστάσιο->2.40 μ., εξώστης->6,4 μ. Τακτοποίηση χώρου στο δώμα με ποιο???? Κουρτίνα 1 ή 2? Μήπως την κουρτίνα 3: ενημέρωση του ιδιοκτήτη του 1ου και τακτοποίηση και αυτού?
  9. Έχω πάρει σφραγίδα έλλειψης από Πολεοδομία, επειδή είχα βάλει τον τοίχο μέσα στο πρόστιμο. Μου τα γύρισαν πίσω και έβαλα καθαρό εμβαδόν δαπέδου και αυτό δέχτηκαν. Το θέμα ήταν αν ο τοίχος αυτός τώρα πρέπει να δηλωθεί στον Ν4014... Αλλά καταλήγοντας και επειδή μας τα χουν κάνει......(άστα να πάνε), δεν υπάρχει θέμα. Αυτό ζητούσε ο 3843 αυτό πήραν. Ο τοίχος είναι μέσα σε τμ Η/Χ οπότε υπάρχει στην Ο.Α. οπότε τέλος! EDIT: εννοώ σε έναν πχ: τετράγωνο Η/Χ, ο δεξιά και κάτω είναι του διαμερίσματος, ο αριστερά είναι στο όριο οικοπέδου ας πούμε, και ο πάνω ας πούμε στηθαίο/κάγκελο/ανοιχτό. Εγώ μιλάω για τον αριστερά τοίχο ο οποίος φαίνεται στην κάτοψη (μέσα στον Η.Χ). Ο πάνω μέτρησε κανονικότατα.
  10. Βάση Ν3843/10 οι περιμετρικοί τοίχοι που φαίνονταν στην κάτοψη δεν τακτοποιούνταν αφού ήθελε καθαρό εμβαδό δαπέδου. ΟΚ μέχρι εδώ. Εφόσον σε ημιυπαίθριο με τοίχο, αυτός ενώ φαίνεται στην κάτοψη, δεν έχει μετρήσει στη δόμηση στο Δ.Κ., τώρα στον Ν4014 τον θεωρούμε αυθαίρετο? Ή εφόσον υπάρχει στην κάτοψη είμαστε εντάξει?
  11. Δεν υπάρχει τίποτα στο δώμα πέρα από την απόληξη. Έγινε προσθήκη ορόφου νόμιμα και ρίξανε και στο δώμα άλλο όροφο και απλά δεν υπάρχει τπτ στο δώμα πέρα από την απόληξη. Γιατί υπέρβαση δόμησης? Αφού ο φωταγωγός υπάρχει... Έχει μετρηθεί στην προσθήκη
  12. Έχω να τακτοποιήσω ένα αυθαίρετο σε δώμα πολυκατοικίας και έχω το εξής θέμα. Ενώ όλη η πολυκατοικία έχει φωταγωγό και στα σχέδια των υπολοίπων ορόφων φαίνεται...,ο μελετητής μάλλον ξέχασε να κάνει την τρύπα στο σχέδιο του δώματος... Το αυθαίρετο στο δώμα έχει κανονικά και αυτό το φωταγωγό στην ίδια θέση. Θα πρέπει να το βάλω και αυτό με αναλυτικό ως σπάσιμο πλάκας και δημιουργία φωταγωγού που κανονικά έπρεπε να φαίνεται στο σχέδιο? έλεος...? Καμία γνώμη?
  13. Τελικά οι συμβολαιογράφοι θέλουν τη βεβαίωση από το σύστημα ή μπορούμε να δώσουμε δική μας για να γράψουμε και 2-3 πραγματάκια παραπάνω? Αρκεί να φαίνεται ο αριθμός του ακινήτου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.