Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποθήκη σε δώμα πολυκατοικίας που ανήκει σε διαμέρισμα


betonven

Recommended Posts

Γεια σας παίδες...

 

, έτυχε να πρέπει να υπογράψω για μια μεταβίβαση διαμερίσματος σε πολυκατοικία του '59. Το συμβόλαιο γράφει ότι το διαμέρισμα αποτελείται από μπλα μπλα μπλα συν αποθήκη στο δώμα. Αφού έκανα τον αρχαιολόγο και εντόπισα τελικά τα σχέδια, σύμφωνα μ'αυτά στο δώμα δεν υπάρχει τίποτα.

 

Σε αυτοψία που έκανα, στο δώμα υπάρχει ολόκληρο κτίριο, κοντά 50-55m2, που ουσιαστικά χωρίζεται σε 8 αποθήκες δυό μεγάλες και 6 μικρές.

 

α. Η αποθήκη του πελάτη μου είναι σύνολο 3.5m2. Μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά που έκανε όταν του είπα ότι θα πρέπει να πληρώσει το κατ'αποκοπήν πρόστιμο των 2000 ευρώ... Είναι δυνατόν να ισχύει αυτό;;; Έχει γίνει καμιά επίσημη ερώτηση να ξέρουμε;

 

β. Αρχικά θα κάνω την αίτηση και τον υπολογισμό του προστίμου, όλα καλά ως εδώ. Στη δεύτερη φάση που θα χρειαστεί να κάνω σχέδια κλπ, θα πρέπει να κάνω αποτύπωση ολόκληρου του αυθαίρετου κτιρίου της ταράτσας, ή μόνο της αποθηκούλας που αφορά τον ιδιοκτήτη;; Διευκρινίζω ότι σχέδια κάτοψης ταράτσας (δώματος) δεν βρέθηκαν, το ότι δεν υπάρχει η εν λόγω κατασκευή το έιδα από όψεις και τομές που βρήκα.

 

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Link to comment
Share on other sites

Είμαι της γνώμης να μη βιαστείς να του βγάλεις το 2000 λιαρο. Δες μήπως υπάρχει και καμιά άλλη παράβαση π.χ υπέρβαση ύψους ώστε να κατέβει το πρόστιμο.Ολα αυτά βέβαια αν είσαι σίγουρος ότι δεν προβλεπόταν από την αρχική άδεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω πελαγώσει προσπαθώντας να καταλάβω τι γίνεται. Στα σχέδια που "διασώθηκαν", τα επίσημα της Πολεοδομίας, δεν έχει διασωθεί κάτοψη δώματος για να είμαστε σίγουροι, έχω μόνο τομή και όψη, στις οποίες πουθενά δεν φαίνεται να έχει κτιστεί κάτι στο δώμα.

 

Ωστόσο, τα συμβόλαια ιδιοκτησίας του διαμερίσματος περιγράφουν αποθήκες στο δώμα, το ίδιο και το καταστατικό της πολυκατοικίας που έχει ο διαχειριστής.

 

Πως εξηγείται αυτό ρε παιδιά, δυστυχώς μηχανικό που να ήταν εν ενεργεία το '59 δεν έχω εντοπίσει (ούτε και πρόκειται).

Link to comment
Share on other sites

Ξυλότυποι μήπως υπάρχουν να δεις από εκεί άμα είχε υποστυλώματα για το δώμα.Η αποθήκη είναι δηλαδή παρακολούθημα? Πάντως να ξέρεις ότι άλλαξε το 2000λιαρο και μπορείς να πληρώσεις το πρόστιμο που βγαίνει με τα τετραγωνάκια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ζήτησα ξυλοτύπους, που να φανταστώ τότε που έκανα αίτηση για τα σχέδια ότι θα'χω τέτοια τρεχάματα... Κάτι περίεργο που συμβαίνει, είναι το εξής:

 

Από τα ύψη που δίνονται στην τομή, το συνολικό ύψος της πολυκατοικίας από το φυσικό έδαφος, βγαίνει περί τα 21 και κάτι μέτρα, τη στιγμή που στο στέλεχος της Αδείας γράφει συνολικό ύψος 26.70.. Δεν έχω πάει να μετρήσω το πραγματικό ύψος με και χωρίς την αποθήκη, αλλά αν είναι όπως λέγεται στα σχέδια, τότε δεν έχουμε υπέρβαση ύψους.

 

Οπότε, η παρανομία είναι μόνο μια, και κάτω των 20 τετραγωνικών... Άρα το 2χίλιαρο δεν το γλυτώνει, έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Εχει καταργηθεί το υποχρεωτικό του 2000λιαρου, μπορεί να επιλέξει αν το πρόστιμο με τα τετραγωνάκια βγαίνει μικρότερο του 2000λιαρου

Link to comment
Share on other sites

Manolis gon το εχεις δει οτι εχει αλλαξει στο συστημα???γιατι αγω το εχω παγωσει και δεν εχω κανει υποβολη....μετα την υπαγωγη επιλεγεις αν ειναι το 2000ρο ή το μικροτερο προστιμο????? SOSOS
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε betonven

1.τα παρακολουθήματα δεν εξετάζονται στην περίπτωση της βεβαίωσης μηχανικού για μεταβίβαση και άρα το διαμέρισμα είναι καθαρό.

2. Το δώμα είναι κοινόχρηστος χώρος οπότε η κατασκευή των αποθηκών του δώματος πρέπει να δηλωθεί από όλους τους συνιδιοκτήτες μαζί εφόσον όλοι συννενούν φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

william

1. γιατι δεν κοιτά ο μηχανικος τα παρακολουθήματα? νόμιζα οτι πρέπει και αυτά!!

2. οτάν το δώμα έχει αποκλειστική δεν χρειάζονται συνιδιοκτήτες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.