Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπερδεμένη περίπτωση σε πυλωτή....


Recommended Posts

Έχω την εξής περίπτωση:

 

Σε διώροφο κτίριο με πυλωτή, περίσσευαν 10 μ2 από τη δόμηση, και έτσι κατά την αρχική άδεια σχεδίασαν ένα καταστηματάκι 10 μ2 το οποίο κατασκευάστηκε, πήρε ρολόι ΔΕΗ, αλλά δε λειτούργησε ποτέ. Καμία αυθαιρεσία μέχρι τότε.

 

Μετά απο λίγα χρόνια, έκλεισαν όλη την υπόλοιπη πυλωτή ενσωματώνοντας και το άχρηστο κατάστημα και έκαναν μια ωραιότατη ισόγεια κατοικία.

 

Πέρυσι με τη ρύθμιση Η/Χ κλπ, πήγα να το ρυθμίσω αλλά στην υπηρεσία δέχθηκαν (και μάλλον είχαν δίκιο) να ρυθμίσουμε μόνο τα μέτρα της πυλωτής που κλείστηκαν, και όχι και τα 10 μ2 του δήθεν καταστήματος, το οποίο έμεινε εκτός παρόλο που πλέον αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ίδιας κατοικίας.

 

Ο ιδιοκτήτης ανησυχεί για τα υπόλοιπα, γιατί έχει κόντρα με γείτονα και φοβάται καρφωτή και θέλει να τελειώνει με την εκκρεμότητα.

 

Η ερώτηση:

 

Μπορώ να κάνω αλλαγή χρήσης του καταστήματος σε κατοικία? Στην πολεοδομία που το ρώτησα μου είπαν ότι πρέπει οπωσδήποτε να χωρέσουν στα σχέδια οι ελάχιστες εγκαταστάσεις (τουαλέτα, κουζίνα, νιπτήρας, ντουλάπα, κρεβάτι) πράγμα δύσκολο σε λιγότερο απο 10 μ2 καθαρού χώρου. Το ιδανικό θα ήταν να μπορώ να δηλώσω ότι θα γίνει αποκλειστικά κουζίνα για την εξυπηρέτηση της πυλωτής, καθώς εκεί ακριβώς έχουν κατασκευάσει την κουζίνα τους, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι το δέχεται η πολεοδομία αυτό.

 

Μήπως να τον βάλω στη ρύθμιση με τα αυθαίρετα να τελειώνω?? Το ίδιο κόστος είναι με μηδέν κόπο. Μπορώ όμως να δηλώσω αυθαίρετη αλλαγή χρήσης χωρίς υπέρβαση δόμησης? Αν ναι, απλά θα δηλώσω 10μ2 κύριους χώρους, θα τσεκάρω και το κουτάκι της αλλαγής χρήσης και είμαι οκ? Έτσι κι αλλιώς είναι κάτω από 20 μ2 η παράβαση, οπότε υπάγεται σε πρόστιμο ταρίφα 2000 ευρώ (-20% αν πληρώσει με τη μια).

 

Το ξέρω έγραψα πολλά, αλλά είναι περίπλοκη η περίπτωση...

Link to comment
Share on other sites

Έτσι κι αλλιώς είναι κάτω από 20 μ2 η παράβαση, οπότε υπάγεται σε πρόστιμο ταρίφα 2000 ευρώ (-20% αν πληρώσει με τη μια).

Στις κατ' αποκοπή ταρίφες το πρόστιμο πληρώνεται υποχρεωτικά εφάπαξ και δεν ισχύει η έκπτωση του 20%! Το λέει στο άρθρο 24, παράγραφος 8δ του 4014!
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όλη την pilotis πώς την έκλεισε; Είναι όλη η πολυκατοικία δική του, είχε αποκλειστική χρήση ή πήρε συναίνεση; Ως τι δηλώθηκε, άλλη κατοικία ή ως α' κατοικία οπότε εννοείται ότι είναι προέκταση του σπιτιού του από πάνω; Μίλα με κανά συμβολαιογράφο, αλλά να πω μια ιδέα. Πρέπει να γίνει κάποια πράξη συνένωσης των δύο τμημάτων σε ενιαία ανεξάρτητη ιδιοκτησία και μετά να κάνεις αλλαγή χρήσης των 10μ2 σε κουζίνα του όλου ισογείου. Όλοι οι χώροι διατηρούνται πλέον νόμιμα και οι δικαιοπραξίες μπορούν να γίνουν.

Edited by sagiasd
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.