Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέτρηση αντίστασης μόνωσης


panosC

Recommended Posts

Σε έναν επανέλεγχο αν βραχυκυκλώσουμε τους ενεργούς αγωγούς φάσεις και ουδέτερο μετά το ρελέ ( θέση off ρελέ και γενικός) και κάνουμε την μέτρηση αντίστασης μόνωσης μεταξύ αυτού(R+N) και της γείωσης, με τα φορτία συνδεδεμένα, θα έχουμε πρόβλημα στα φορτία αυτά;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κατά τη μέτρηση αντίστασης μόνωσης πρέπει να αποσυνδεθούν ακόμα και οι λάμπες?

 

 

Παρακαλώ μη γράφετε με κεφαλαία. Δείτε τους κανόνες συμμετοχής.

miltos

Edited by miltos
Μετατροπή σε πεζά
Link to comment
Share on other sites

εάν οι λάμπες είναι οικονομίας ή έχεις κάποιον μετασχηματιστή τότε ναι, γενικά δεν πρέπει να έχει κατανάλωσεις η εγκατάστασή σου, μόνο έτσι θα έχεις αξιόπιστα αποτελέσματα αλλά και δε θα έχεις πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη αν τυχόν του καεί κάποια συσκευή αφού θα τροφοδοτήσεις με 500V DC

Link to comment
Share on other sites

To Metrel που έχω μπορεί και ξεχωρίζει τους ενεργούς αγωγούς με την γείωση και δεν χρειάζεται να ξεσυνδέσεις τις καταναλώσεις για μετρήσεις μεταξύ L-PE & N-PE

 

Αν ζητηθεί μόνο η μέτρηση μεταξύ L-N μόνο τότε πρέπει να γίνει η δοκιμή χωρίς καταναλώσεις και πάλι αν ξεχαστεί κάποια συσκευή στο κύκλωμα τότε σταματάει μόνο του την μέτρηση στα 218-221 V DC άρα δεν υπαρχει φόβος να κάψεις κάτι!!!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Αν μπορείς αποσύνδεσε μόνο ηλ.κουζίνα και θερμοσίφωνα για να μην μετρήσεις την μόνωση των συσκευών ,βγάλε απο τη πρίζα όλες τις συσκευές . .Εάν κάνεις συνοπτική μέτρηση P+N στον ένα ακροδέκτη και PE στον άλλον δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Edited by hektor
Link to comment
Share on other sites

3 "σχεδια" εχω κανει μέχρι τώρα και δεν ειχα καποιο πρόβλημα. Τι μέτρηση τι κάνω όμως με βραχυκυκλωμενους τους ενεργους αγωγους (L-N) και γείωσης. ηλεκτρική κουζίνα και θερμοσίφωνα δεν εχω αποσυνδέσει. Ολες οι τιμες μου ήταν αρκετα καλες σε επιπεδο καποιων δεκαδων ΜΩ, αν θμαμαι καλα. Κατι που σκέφτηκα όμως τώρα ειναι οτι, αν και τα φορτια σε πριζες τα αφαιρούσα, τα φωτιστικα δεν τα αφαίρεσα. Παρα μονο ολοι οι διακοπτες ήταν ανοιχτοι (" κλειστοι"). Ειναι σωστο ομως έτσι? Η γραμμη της φασης (επιστροφη) που διακοπτεται στο διακοπτη μετριέται?

Ακόμη κάτι που παρατηρησα ειναι οτι σε μερικα ενδεικτικα λαμπάκια του πίνακα, εβρισκε μικρή αντίσταση μόνωσης και σταματούσε τη μέτρηση. Ετσι αναγκαστηκα να τα αποσυνδέσω.

Link to comment
Share on other sites

Η επιστροφή επικοινωνεί με τον ουδέτερο μέσω της λάμπας, οπότε "μετριέται" και αυτή.

 

Και σε κύκλωμα με αλέ ρετουρ (ακραίους και ενδιάμεσους) μπορείς να ελέγξεις όλους τους αγωγούς με μία μέτρηση αρκεί να βάλεις τους διακόπτες σε κατάλληλη θέση. Με οποιοδήποτε συνδιασμό των διακοπτών μένει σβηστή η λάμπα, ελέγχονται όλοι οι αγωγοί.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι η εγκατασταση σωστη δεν χρειαζεται να γυρισεις κανεναν διακοπτη. Η μετρηση γινεται παντα ως προς PE και προφανως οχι μεταξυ L-N. L&N Βραχυκυκλωμενοι ως προς PE και τελειωσες. L&N σημαινει ηδη οτι δεν υπαρχει φορτιο. Η μετρηση διευκρινιζει μονο οτι στους ενεργους αγωγους δεν υπαρχει δυναντοτητα δυναμικη διαρροης προς γη.

Edited by tseronis
Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι η εγκατασταση σωστη δεν χρειαζεται να γυρισεις κανεναν διακοπτη.

 

Τι σημαίνει αυτό?

 

Πως θα ελέγξει όλες τις επιστροφές μεταξύ των διακοπτών αν δεν τους έχει σε κατάλληλη θέση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.