Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέτρηση αντίστασης μόνωσης


panosC

Recommended Posts

Ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Το εγχειρίδιο του οργάνου λέει γενικά στο σημείο τροφοδότησης της εγκατάστασης. Οι απόψεις που αναφέρω  δεν αιτιολογούν κάτι περαιτέρω. Ίσως ήταν κάπως χαζή η απορία μου. Αντιλαμβάνομαι πως δεν θα προκύψουν ουσιαστικές διαφορές στη μέτρηση.

Link to comment
Share on other sites

Η αντίσταση μόνωσης αφορά τους ενεργούς αγωγούς των κυκλωμάτων, καλό είναι να μην παρεμβάλλεται τίποτα ανάμεσα σε αυτούς κ το όργανο όταν τους μετράμε. τώρα αν τους κανείς όλους μαζί κουβάρι (ομαδοποίηση)  ή τους μετρήσεις  έναν έναν δεν παίζει σημασία , άλλωστε όλοι αυτό κάνουμε ( όλοι ένα κουβάρι ) για ποιο γρήγορα

Link to comment
Share on other sites

Ενα κουβαρι εκτος αν η τιμη καποιου αγωγου βρεθει χαμηλα οποτε παμε μετα ενα προς ενα ωστε να βρεθει το προβλημα. Το να μετρηθει με  "μεσα" τις ασφαλειες δεν ειναι προβλημα γιατι συνηθως εως παντα η τιμη αντισταση μονωσης ειναι αρκετα μεγαλη και ετσι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση.Μετράω την μονωτική αντίσταση μίας γραμμής φωτισμού. Εχω κατεβάσει την ασφάλεια, ώστε να μην τροφοδοτήτε η γραμμή και το ένα άκρο το βάζο στην ασφάλεια και το άλλο στην μπάρα της γείωσης και το όργανο μου βγάζει 0,01 MΩ.Ο πίνακας και η γραμμή λειτουργεί κανονικά χωρίς βραχυκύκλωμα η ασφάλεια δεν πέφτει και όλα είναι μια χαρά.Μπορεί να μου πει κάποιος τι συμβαίνει?

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απο ολα εχεις σχεση με το επαγγελμα γτ στο προφιλ σου δεν αναφερεται τιποτα!!! Επισης η μετρηση ειναι με καταναλωσεις ή χωρις καταναλωσεις.? Και μετα και αλλες λεπτομερειες που πρεπει να αποσαφηνιστουν.

 

ΥΣΤ.: Επίσης να αλλαχθει ο τιτλος. Μονωτικη αντισταση δεν υπαρχει..... Αντισταση μονωσης υπαρχει....

Edited by Bill22
Link to comment
Share on other sites

Είμαι ηλεκτρολόγος Μηχανικός.Η μέτρηση μου είναι με καταναλώσεις αλλά τονίζω ότι είναι μεταξύ του αγωγού της φάσης με την γη.

η μέτρηση πρέπει να γίνεται χωρίς καταναλώσεις όπως αναφέρει το πρότυπο γιατί αν υπάρχουν μετράς και την αντίσταση των στοιχείων που υπαρχουν μεταξύ της φάσης-γείωσης και τις αντιστάσεις των φορτίων (στο ΤΝ)

Link to comment
Share on other sites

foper, με τον τρόπο που κάνεις την μέτρηση σε δίκτυο ΤΝ, δεν μετράς αντίσταση μόνωσης, αλλά την σε σειρά αντίσταση των εξής στοιχείων [αγωγός φάσης, {παράλληλα συνδεδεμένα φορτία κατανάλωσης}, αγωγός προστασίας μέχρι το ζυγό γείωσης]. Επίσης, κινδυνεύει να "κάψεις" τις καταναλώσεις, αφού εφαρμόζεται σε αυτά η τάση δοκιμής της μόνωσης [>=500V].

Link to comment
Share on other sites

nvel κάποια φορτία είναι αδύνατον να αποσυνδεθούν.Το ότι δεν πρέπει να υπάρχουν φορτία στη γραμμή το γνωρίζω.Επίσης εγώ δεν ξέρω κάποιο φορτίο που να συνδέετε μεταξύ φάσης και γης.Αν εσύ ξέρεις κάποιο πολύ θα ήθελα να μου το αναφέρεις.Το σύστημα είναι ΤΝ. Από πότε  Πέτρανθος τα φορτία συνδέονται σε φάση και γείωση?Πως κινδυνεύω να κάψω τα φορτία μου αφού τάση που εφαρμόζω είναι μεταξύ φάσης και γείωσης?Πως θα κλείσει κύκλωμα, από την γη?Δεν εφαρμόζω 500V μεταξύ φάσεως και ουδετέρου.Τότε θα υπήρχε πρόβλημα!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.