Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποιήσιμο με το ζόρι;


Recommended Posts

Έστω ένα ακίνητο, με 18 τ.μ. παραπάνω που δεν είναι στην άδεια. Έχοντας όμως και υπόλοιπο δόμησης, και υπόλοιπο κάλυψης, χωρίς παραβίαση ύψους, με λίγα λόγια έχει όλες τις προϋποθέσεις να νομιμοποιηθεί με άδεια εντός 3 ετών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει έτσι με το ζόρι;

 

Διότι ναι μεν απλά δίνει ένα 500ρικο τώρα και όχι κάτι παραπάνω, αλλά μετά για να βγάλει άδεια, δώστου αρχιτεκτονικά, στατικά, έλεγχοι κλπ κλπ...Φασαρία.

 

Η ερώτησή μου λοιπόν, έχει την πολυτέλεια να επιλέξει αν θα το νομιμοποιήσει με άδεια ή όχι; Μπορεί απλά να πληρώσει το πρόστιμο που του αναλογεί, ό,τι θα έκανε δηλαδή στην περίπτωση που δεν ήταν νομιμοποιήσιμο;

Link to comment
Share on other sites

Δες μήπως εμπίπτει στην κατηγορία τού άρθρου 24 παρ. 6β για να πληρώσεις το στάνταρ πρόστιμο και να καθαρίσεις?

Link to comment
Share on other sites

Μωρέ εμπίπτει, αλλά αν βάλεις 2 κομμάτια το πρόστιμο βγαίνει και κατά τι φθηνότερο (1870, και λόγω παλαιότητας), ενώ το ερώτημα που έθεσα παραμένει...

Link to comment
Share on other sites

Η δικιά μου γνώμη είναι ότι μπορεί να επιλέξει ο ιδιοκτήτης τι θέλει και βασίζεται στην ερώτηση 5 του Γ' τεύχους των ερωτο-απαντήσεων του ΥΠΕΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

έχω και εγώ την ίδια απορία και ακόμα δεν έχω καταλήξει κάπου.

 

Η ερώτηση 5 του Γ τεύχους των ερωτοαπαντήσεων αναφέρεται σε μία αυθαίρετη κατασκευή που τμήμα της μπορεί να νομιμοποιηθεί με την υπαγωγή του στην παρ. 2 του άρθρου 26 του ν. 4014/11 και τμήμα της να υπαχθεί στο άρθρο 24 του νόμου .

 

Τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε ένα τμήμα που μπορεί να νομιμοποιηθεί με την υπαγωγή του στην παρ. 2 του άρθρου 26 ?

Υπάρχει δικαίωμα επιλογής?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.