Μετάβαση στο περιεχόμενο

marita

Members
  • Περιεχόμενα

    160
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by marita

  1. αν δεν το πληρώσω και βγάλω καινούργιο? εβαλα και μελέτη και επίβλεψη ενώ θα πληρωθεί μόνο η μέλετη σε αυτή τ η φάση.
  2. εχω υποβάλλει ΦΕΜ για πληρωμή με λάθος ποσό . Μπορώ να το ακυρώσω για να βάλω το σωστό ? πως γίνεται?
  3. καλημέρα, πλέον ισχύει για τα camping to FEK 1476//2015? Ισχύουν περιορισμοί ως προς τη θέση κατασκευής του?
  4. Και εγώ θεωρούσ ότι συμπεριλαμβάνεται και 9/12. Και τώρα το πρωί έπαθα εγκεφαλικό. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Στείλατε mail στο τεε? ΑΝ έχει κάποιος κάτι νεότερο, να ενημερώσει.
  5. Γνωρίζει κάποιος πότε θα σζητηθεί το θέμα στη Βουλή και θα πάρει ΦΕΚ?
  6. Ελπίζω να λογικευτούν και να δώσουν κανονικη παράταση, έστω και τώρα. Αίτηση βεβαίωσης όρων δόμησης, εξπρές προέγκριση.. είναι λίγο αστεία.. Οι προεγκρίσεις που έχουν υποβληθεί και δνε έχουν βγει ή αυτές που θα υποβληθούν?
  7. Ουσιαστικά λέει τα αυτονόητα και η παράγραφος 4 του άρθρου 40 δέχεται πολλές ερμηνείες. πχ σχετικά με το 4α, αν είχε εάν είχε χορηγηθεί προέγκριση οικοδομικής άδειας πλέον θα έχει βγει οικοδομική άδεια ή θα έχιε λήξει η προέγκριση (η παράγραφος αφορούσε την περίοδο που είχε πρωτοβγεί ο νόμος αυτός) . Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει παράταση 1 έτους το λιγότερο και να το ανακοινώσει γρήγορα. Επιπλέον, ποιος θα έβγαζε προέγκριση σε γήπεδο που έχει χαρακτηρισθεί δασικό και έχει υποβάλλει αντίρρηση? Και οταν τελικά αποχαρακτηρισθεί , τι θα το κάνει?
  8. κανένα νεότερο δεν έχουμε όμως, από την πλευρά του Υπουργείου? Μα είναι δυνατόν να μη δώσιε παράταση?
  9. καλησπέρα, κανένα νέο για την παράταση στα εκτός σχεδίου?
  10. 2 με τη λογικό ότι είναι στις εξαιρέσεις του νόμου για τακτοποίηση (ασκεπή ερείπια προ 55?)
  11. καλημέρα, εχω περίπτωση απόκλισης εμβαδού μεγαλύτερης του 5% από τοπογραφικού συμβολαίου 2017 σε τοπογραφικό οικοδομικής άδειας του 2021 σε οικισμό κάτω των 2000. Είναι ορθό αυτό ? Δεν θα έπρεπε να είχε γίνει πρώτα διόρθωση του συμβολαίου?
  12. Καλημέρα, Ακούγεται κάτι για παράταση. Εννοείται πως το 15νθήμερο μόνο δεν βοηθάει. Επίσημα πότε θα ανακοινωθεί? Υπάρχει περίπτωση για μεγαλύτερη?
  13. καλημέρα, σε περίπτωση τεμνόμενου γηπέδου που το τμήμα εντός οικισμού έχει την κατά κανόνα αρτιότητα - οικοδομησιμότητα και αντίστοιχα και το τμήμα εκτός οικισμού πως προκύπτει η δόμηση? Αθροιστικά? η υπερισχύουν οι όροι δόμησης εκτός οικισμού ή εντός οικισμού? Η κατάτμηση είναι αδύνατη λόγω του ότι βρίσκομαι σε περιοχή νατουρα και το τμήμα εκτός σχεδίου είναι 6.000τμ
  14. και τόσους μήνες που βάζαμε 31/1 γιατί το κάναμε?
  15. Καλησπέρα, Θέλω να κάνω αναθεώρηση σε οικοδομική άδεια που εκδόθηκε 8-2011 και άρχισε να υλοποιείται 9-2011, δηλαδή κατα ΓΟΚ . Το κτίριο είναι στο στάδιο ολοκήρωσης της τοιχοποιίας. Η αναθεώρηση αφορά διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου (που προσαυξάνει τον όγκο) και τοποθέτηση θερμοπρόσοψης. Η αναθεώρηση θα γίνει σύμφωνα με τα ισχύοντα του ΓΟΚ ? Η πρέπει να γίνει με τα ισχύοντα του ΝΟΚ λόγω του ότι έχω μεταβολή ογκου (λόγω της διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου) και δόμησης και κάλυψης (στο ΓΟΚ η θερμοπρόσοψη προσμετράται)? Τέλος, την διαδικασία ακολουθώ στο σύστημα του ΤΕΕ? Δεν βρίσκω ξεκάθαρα τι πρέπει να ακολουθήσω λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας..
  16. Καλημέρα, έχω ένα κτίριο με ένα διαμέρισμα στο ισόγειο και ένα στον α΄ όροφο (πρόσβαση με εξωτερική κλίμακα) . Μπορώ να κάνω ένα ΠΕΑ , σωστά? Και βάζω κτίριο και χρήση κτιρίου Πολυκατοικία? Αν θελήσει να νοικιάσει το 1 από αυτά , μπορεί να προσκομισθεί το ΠΕΑ για όλο το κτίριο? Και μία επιβεβαίωση. Στο αγροτεμάχιο υπάρχει και ένα ανεξάρτητο κτίριο αποθήκης. Σε αυτό δεν γίνεται ΠΕΑ λόγω χρήσης, σωστα?
  17. Καλημέρα, μια επιβεβαίωση θα ήθελα για αν είναι τελείως ξεκάθαρο. Γήπεδο εκτός σχεδίου μεγαλύτερο των 4000τμ, προϋφιστάμενο του 2003, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση, ανεξαρτήτως προσώπου (τυφλό ή πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο), όπως ίσχυε. Δεν συμπεριλαμβάνονται στις μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 40, συνεπώς συνεχίζουν να χτίζονται και μετά τα δύο χρόνια. Εχω μπερδευτεί με την παράγραφο ζ του άρθρου 40, του νέου νόμου.
  18. Clemenza , έχεις δίκιο ότι το λογικό είναι να πάρει παράταση. Και αυτό το παράδειγμα είναι ένα από τα πολλά.Το παράλογο είναι που δεν δίνεται επίσημα. Και περιμένουμε ... Κανένα νεότερο?
  19. Ευχαριστώ παιδιά, για πληροφόρηση ρώτησα και στην πολεοδομία της περιοχής μου και μου είπα ότι επειδή είναι ειδική περίπτωση καλύτερα να κάνω ερώτηση στην πολεοδομία με τοπογραφικό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για αγορά αγροτεμαχίου, θεωρώ ότι είναι λογικό πριν προχωρήσιε η αγοραπωλήσια να κάνουμε αίτση για θεώρηση όρων δόμησης. Στην περίπτωση αυτή δεν θα ε΄χω επίση απάντηση για την οικοδομησιμότητα?
  20. το offset των 15μ των ορίων πέφτει στο offset των 20μ. των γραμμών πλημμύρας του ρέματος . Αυτό που μένει είναι ακανόνιστο όπως λες. Και εκτός αυτού δημιουργείται θέμα με την πρόσβαση. Δηλαδή, σύμφωνα μετά γεωμετρικά στοιχεία του αγροτεμαχίου και των περιορισμών, ο δρόμος πρόσβασης προς το κτίριο πρέπει να περνά από το offset των 20μ που δεν ξέρω αν γίνεται
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.