Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική Έκθεση Μηχανολόγου / Ηλεκτρολόγου


Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω διαβάσει το νόμο 4014 και λόγω ειδικότητας στάθηκα στην σελίδα 6233 άρθρο 24 παράγραφος 2 β, ββ) που αναφέρει ότι αν ή χρήση δεν είναι κατοικία απαιτείται τεχνική έκθεση ελέγχου για τον ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο του πίνακα των γειώσεων και των λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων εφόσον υπάρχουν.

 

Πολύ γενικό και στον αέρα δεν είναι;

 

Έχει ασχοληθεί κανείς;

 

Για παράδειγμα έλεγχος είναι να δεις αν έχει γείωση έλεγχος είναι και να μετρήσεις την γείωση. Έλεγχος είναι να κοιτάξεις αν λειτουργεί ένα πυροσβεστικό συγκρότημα έλεγχος είναι και να δεις αν επαρκεί για τις φωλιές που το έχουν συνδέσει.

 

Με λίγα λόγια μέχρι που πρέπει να πάμε;

 

Επιπλέον στην τεχνική έκθεση περιοριζόμαστε στην περιγραφή των ελέγχων και στο τελικό συμπέρασμα ότι η εγκατάσταση είναι εντάξει (ή και όχι :P )

Link to comment
Share on other sites

Είναι εκείνος ο καλός κύριος, που αφού μας ξεζούμισε ως υπουργός οικονομικών, πήγε να συνεχίσει τη λαμπρή καριέρα του στο ΥΠΕΚΑ και να ξεπουλήσει ό,τι μπορεί, συνεχίζοντας παράλληλα το εισπρακτικό ξεζούμισμα.

 

Τέλος πάντως. Αν δεν βγει κάποια σχετική συμπληρωματική εγκύκλιος, δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι. Προσωπικά, δεν θα το αναλάμβανα προς το παρόν, αν μου τύχαινε.

Link to comment
Share on other sites

Πήγα σε ένα συνάδελφο που έχει αγοράσει το πρόγραμμα από την civil και έχει μέσα έτοιμη τυποποιημένη τεχνική έκθεση.

 

Επειδή δεν ξέρω αν μπορώ να την βάλω εδώ ατόφια απλά να αναφέρω κάποια βασικά στοιχεία ώστε να πάρουμε όλοι μία ιδέα για το πως αντιμετωπίζεται το όλο θέμα:

 

1) Η έκθεση ξεκινάει με μία σελίδα σχετικά με την αυτοψία όπου αναφέρει ότι ελέγχθηκαν όλα τα ηλεκτρολογικά και είναι μία χαρά (ρελέ πίνακες κτλ). Ο έλεγχος είναι μακροσκοπικός δλδ ότι φαίνεται. ΑΛΛΑ έχει πίνακα μέτρησης της γείωσης με όργανο (όπως περίπου στην νέα ΥΔΕ δλδ)

2) Μετά πιάνει ένα ένα τα ηλεκτρομηχανολογικά (ασανσέρ - θέρμανση - ηλεκτρικά κτλ) και αραδιάζει το κλασικό μπλα μπλα που έχουν οι αντίστοιχες μελέτες πολεοδομίας και καταλήγει ότι και το αυθαίρετο τηρεί και έχει κατασκευαστεί βάσει των ανωτέρων.

 

Προβλήματα:

 

1) Αγορά οργάνου.....

2) Εδώ δεν τηρούνται όλα τα πρότυπα στα νόμιμα σπίτια θα βεβαιώσει κάποιος ότι τηρούνται σε ένα αυθαίρετο που χτίστηκε όπως και να το κάνουμε πιο βιαστικά, χωρίς μελέτες κτλ κτλ

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ χρειάζεται τα Η/Μ να είναι "καλά"

Πουθενά δεν το ζητάει αυτό ο νόμος. Απλή έκθεση ελέγχου ζητείται είναι, όχι βεβαίωση επάρκειας και καλής λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

 

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Εdit-Επεξεργασία" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, Manolis gon

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

ΠΑΙΔΙΑ, ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΩ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ!!

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ, ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΟΛ ΤΑ Η/Μ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Η΄ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 2 ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚ/ΚΟ ΠΙΝΑΚΑ;

 

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Εdit-Επεξεργασία" για να διορθώσετε αλλά και για να πραγμοτοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου καθώς επίσης και να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύετε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, Manolis gon

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

δύο τρία ποστ ζητιανιά και κεφαλαία. Παραβαίνω εν γνώση μου τους κανόνες αλλά ήμαρτον ρε παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως αν δεν βγει συμπληρωματική οδηγία, είναι σαν να βαζίζεις στα τυφλά...Να δώσεις βεβαίωση σχετικά με τα Η/Μ σε τι? Οτι πχ έχουν εγκατασταθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές μπλα μπλα...και η λειτουργία τους ειναι σύμφωνη με μπλα μπλα... όπως και η καθιερωμήνη συντήρηση μπλα μπλα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.