Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι γίνεται τελικά όταν έχουμε μετακίνηση της οικοδομής εντός Δ?


Recommended Posts

Manolis gon

 

κι εγω προς το 1 κλεινω

 

Σε περιπτωση που εχουμε αδεια του 65 για το πλατος της πρασιας που θα επρεπε να υπαρχει οπως και τα Δ , φανταζομαι ανατρεχουμε στον γοκ 55 για να συγκρινουμε με τα επιτρεπομενα...?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για την πρασιά θα είναι βάση σχεδίου πόλεως (αν υπήρχε τότε) υποθέτω.Τα Δ είναι σύμφωνα με την εποχή της έκδοσης της αδείας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Τελικά δεν καταλήξαμε και πάλι... Όλα τα τμ αυθαίρετα ή όσα είναι εκτός του αρχικού περιγράμματος και φυσικά παραβιάζουν το Δ?

Link to comment
Share on other sites

Εάν έχουμε περίπτωση με οικοδοκική άδεια εκτός σχεδίου, όπου έχει τηρηθεί το περίγραμμα αλλά έχει μετακινηθεί το κτίσμα σε σχέση με την άδεια,χωρίς όμως να παραβιάζει τις αποστάσεις από τα όρια (15μ), τότε τί κάνουμε? Παλαιότερα απλώς θα κάναμε ενημέρωση φακέλου.

Σε αυτή την πρίπτωση θεωρώ πως δηλώνουμε μόνο τις αυθαίρετες κατασκευές και αναφέρουμε στην τεχνική έκθεση τη μετακίνηση του αρχικού κτιρίου έντος των νομίμων για ενημέρωση.

Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Σε περοπτωση ακινητου που κατασκευαστηκε το 1963 φανταζομαι πηγαινουμε με τον Γοκ 55 , γνωριζει κανεις ποια ειναι η υποχρεωτικη αποσταση Δ που επρεπε να εχουν τα κτισματα συμφωνα με τον Γοκ 55?

Link to comment
Share on other sites

@pontifikas

Στον ΓΟΚ 55 αναγνωρίζονται διάφορα συστήματα δόμησης. Επειδή οι αποστάσεις που όριζε ποικίλλουν είναι δύσκολο να απαντήσει κάποιος μονολεκτικά. Π.Χ. στο συνεχές σύστημα η από σταση από το πίσω όριο ορίζεται εμμέσως σε συνάρτηση με την κάλυψη και το σχήμα του οικοπέδου. Αν δεν μπορείς να βρεις τον ΓΟΚ 55 στείλε μου το mail σου να στον στείλω.

Link to comment
Share on other sites

arcgeo

 

Eυχαριστω πολυ για την προσφορα σου, τον εχω κι εγω αλλα χωρις σκαριφηματα και σεω καθαρευουσα αν τον εχεις πληρες με σκαριφηματα σου στελνω το μαιλ μου σε προσωπικο μνμ.

Link to comment
Share on other sites

... Υπαρχει απαντηση της ΔΟΚΚ που λεει το εξης....

Μήπως βρήκες την απάντηση της ΔΟΚΚ???

ενδιαφέρει πολύ κόσμο τελικά το θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Οταν ενα κτιριο ειναι εντος Δ θεωρειται υπερβαση δομησης για τα τμ εντος Δ. Μπορει ωστοσο το κτιριο να ειναι ακριβως στα τμ της αδειας, δηλ. στην πραγματικοτητα να μην υφισταται υπερβαση δομησης βασει διαγρ. καλυψης

 

ειναι προσωπικη αποψη δεδομενου οτι το προγραμμα του ΤΕΕ δεν δινει αλλη δυνατοτητα να περασεις το προστιμο.αλλο τροπο να δηλωνω τετοιες παραβασεις δεν βρηκα.αν καποιος αλλος βρηκε ας μας πει

Edited by stahlex
Link to comment
Share on other sites

απόφαση: 7587/04

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Την παρ.8 του Αρθ-9 του Ν-1512/85, όπως συμπληρώθηκε με την παρ.5 του Αρθ-9 του Ν- 3212/03 ΦΕΚ-308/Α/03 "Άδεια δόμησης, πολεοδομικές και άλλες διατάξεις θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων",

2. Το Αρθ-9 παρ.1, παρ.2 και παρ.7 του Ν-3212/03 ΦΕΚ-308/Α/03 και την Κοινή Υπουργική Απόφαση "Καθορισμός των προστίμων, ανέγερσης και διατήρησης των αυθαίρετων κατασκευών"

3. Το Αρθ-22 παρ.1, παρ.3, παρ.4, και το Αρθ-23 του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, Ν-1577/85,

4. Τα Αρθ-15, Αρθ-16, Αρθ-17 και Αρθ-18 παρ.10 του Ν-1337/83,

5. Τις διατάξεις της Αποφ-Υ6/31-10-01 του Πρωθυπουργού και της Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ "Ανάθεση αρμοδιοτήτων Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στους Υφυπουργούς Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων"

6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις αυτής της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

ΑΡΘΡΟΝ-1

Καθορισμός των Μικρών Παραβάσεων

Ως μικρές Πολεοδομικές, δομικές, ή κτιριολογικές παραβάσεις κτιρίου, κατασκευής ή εγκατάστασης, θεωρούνται οι παραβάσεις που παραβιάζουν σε μικρή κλίμακα τα μεγέθη ισχύουσας Άδειας Δόμησης ή τα μεγέθη που επιτρέπονται από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, καθ' υπέρβαση ή παράβαση των οριζομένων στις παρ.1, παρ.3 και παρ.4 του Αρθ-22 του ΓΟΚ/85, και οι οποίες λόγω του μικρού μεγέθους τους:

α. δεν αλλοιώνουν, ούτε υποβαθμίζουν την όψη του κτιρίου στο οποίο έχουν κατασκευασθεί και το πέριξ αυτού φυσικό ή δομημένο περιβάλλον,

β. δεν δημιουργούν αυτοτελή χώρο, και

γ. δεν είναι επικίνδυνα και δεν επιφέρουν επικινδυνότητα του νομίμου ή δυνάμενου να νομιμοποιηθεί κτιρίου.

ΑΡΘΡΟΝ-2

Προϋποθέσεις και διαδικασία εξαίρεσης, και συνέπειες

1. Οι Μικρές Πολεοδομικές, δομικές, ή κτιριολογικές παραβάσεις του Αρθ-1, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις νομιμότητας ή νομιμοποίησης του υπολοίπου κτιρίου, και με την προϋπόθεση ότι αιτιολογημένα και συγκεκριμένα συντρέχουν τα κριτήρια του Αρθ-16 παρ.1 του Ν-1337/83, μπορούν να εξαιρεθούν της κατεδάφισης με τις ακόλουθες διαδικασίες και προϋποθέσεις:

Α. Με απόφαση εξαίρεσης που εκδίδεται από τον Προϊστάμενο της Πολεοδομικής Υπηρεσίας, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις μίας από τις επόμενες περιπτώσεις:

α.1. Δεν ξεπερνούν το 5% της αντίστοιχης επιτρεπόμενης διάστασης του κτιρίου, και το πολύ μέχρι μισό μέτρο (0,50 μ), δεν δημιουργούν επιφάνεια μεγαλύτερη του πέντε τοις εκατό (5%) της πραγματοποιούμενης επιφάνειας του ορόφου και μέχρι πέντε τετραγωνικά μέτρα (5 μ2) ανά όροφο, εφόσον ταυτόχρονα δεν υπερβαίνει το 5% της επιτρεπόμενης κάλυψης, και συνολικά το δέκα τοις εκατό (10%) του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης και όγκου, και η μείωση των υποχρεωτικών αποστάσεων του κτιρίου από τα όρια του οικοπέδου δεν είναι μεγαλύτερη των είκοσι πέντε εκατοστών (0,25 μ).

α.2. Δεν δημιουργούν επιφάνεια μεγαλύτερη των οκτώ τετραγωνικών μέτρων (8 μ2) ανά όροφο, εφόσον ταυτόχρονα δεν παραβιάζεται το περίγραμμα του κτιρίου και οι υποχρεωτικές αποστάσεις από τα όρια του οικοπέδου.

α.3. Αφορούν σε αλλαγή της θέσης του κτιρίου στο οικόπεδο ή αλλαγή της τομής του κτιρίου χωρίς υπέρβαση του επιτρεπόμενου ύψους ή του επιτρεπόμενου αριθμού ορόφων και ταυτόχρονα συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις των παρ.α1, και παρ.α2.

α.4. Αφορούν σε προσθήκη μονωτικού ή θερμοσυσσωρευτικού κελύφους, σύμφωνα με τα κριτήρια των παρ.6 και παρ.7 του Αρθ-11 του Ν-1577/85 περί ΓΟΚ.

Β. Με απόφαση εξαίρεσης που εκδίδεται από το Νομάρχη, εφόσον οι μικρές παραβάσεις υπερβαίνουν τα όρια της προηγούμενης περιπτ.(Α). Η Απόφαση εκδίδεται μετά από αιτιολογημένη εισήγηση της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας και σύμφωνη γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Οικισμού και Περιβάλλοντος (Ν ΣΧΟΠ).

2. Οι ως άνω αποφάσεις εκδίδονται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, που συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα κάλυψης στο οποίο σημειώνονται με κόκκινο μελάνι οι προς εξαίρεση Μικρές παραβάσεις, τεχνική - αιτιολογική έκθεση, στοιχεία νομιμότητας ή νομιμοποίησης του κυρίως κτιρίου ή κατασκευής και φωτογραφίες.

3. Με τις ίδιες ή όμοιες αποφάσεις επιβάλλονται τα αντίστοιχα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, με δυνατότητα μετατροπής τους σε εφάπαξ εισφορά, ίση με το πρόστιμο ανέγερσης και επίσης καθορίζεται η δυνατότητα αποπεράτωσης ή μερικής διαμόρφωσης των Μικρών Παραβάσεων που εξαιρούνται της κατεδάφισης.

4. Στις περιπτώσεις που χορηγείται εξαίρεση για τις Μικρές παραβάσεις, δεν επιβάλλονται οι λοιπές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις του Αρθ-17 του Ν-1337/83, για τους ιδιοκτήτες και τους μηχανικούς.

(...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.