Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειο για νομιμοποίηση


Recommended Posts

Καλημέρα,

 

υπάρχει υπόγειο 90τμ για το οποίο υπάρχει υπόλοιπο ΣΔ και πρέπει να βγεί άδεια (έτσι επιμένουν στην πολεοδομία). Το πρόβλημα είναι το εξής.

 

 

Τα 40 τμ φαίνονται μόνο αυτά στην άδεια σαν υπόγειο (τα υπόλοιπα 50 φαίνονται σαν μπάζωμα - δεν υπάρχουν στα σχέδια)

 

Τα 40 τμ έχουν ξεμπαζωθεί - 2,5 μ από το έδαφος. Αυτά τα 40 εγώ τα νομιμοποιώ βγάζοντας άδεια νομιμοποίησης στην πολεοδομία?

 

Τα υπόλοιπα 50 δεν υπάρχουν στην άδεια. Άρα βγάζω άδεια προσθήκης??

 

Ευχαριστώ εκ τ ων προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Άδεια προσθήκης βγάζεις για κάτι που θα κατασκευαστεί σαν προσθήκη. Άρα δεν καλύπτεσαι.Για τα 50 τ.μ. βγάζεις μια άδεια νομιμοποίησης.Για τα 40 τ.μ. που ξεμπαζώθηκαν εφόσον έχεις ήδη ο.α. νομίζω πως σε συμφέρει να πας με 4014 και αναλυτικό για το ξεμπάζωμα.Με την επιφύλαξη ότι στην πολεοδομία θα σου επιτρέψουν όλο το παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

δεν το επιτρέπουν.θέλουν άδεια νομιμοποίησης για τα 40

 

από τη στιγμή που λειτουργούν σαν κύριος χώρος και όχι σαν υπόγειο..

τώρα, τα 50 δεν υπήρχαν στην άδεια άρα δε μπορώ να τα βάλω με νομιμοποίηση. πρέπει να γίνει κάτι σαν προσθήκη αλλά δεν ξέρω πως.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν να τα δούμε ένα ένα.Σου λένε να νομιμοποιήσεις τα 40 μ2 του υπογείου αλλά δεν μας λες πόσοι όροφοι υπάρχουν από πάνω.Για να τους νομιμοποιήσεις σαν χώρους κύριας χρήσης θες φωτισμό αερισμό.Με το ξεμπαζωμα για να υπάρξουν αυτά τα απαραίτητα πορτοπαράθυρα, σε παίρνει το ύψος?Αν λοιπόν δεν έχεις πρόβλημα γενικότερα με το ύψος, μπορείς (αν τους πείσεις στην πολεοδομία) να κάνεις προσθήκη τα υπόλοιπα 50μ2.Οι αντιρρήσεις τους είναι πρώτον ότι θα είναι κατασκευασμένο και δεύτερον στη στατική μελέτη.Αν δεν τους πείσεις, κάνεις και εκεί νομιμοποίηση.Ο δρόμος βέβαια των νομιμοποιήσεων περνάει μέσα από τον 4014 έτσι και αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

Και στην επικειμενη νομιμοποιηση υπογειου, τι διαολο στατικα μπορει να ζητησουν για πολυκατοικια κατασκευασμενη με ισχυοντες 50 ετων πριν...?

Πως μπορω εγω να υπολογισω υποστυλωματα, δοκαρια και κοιτοστρωσεις για μια κατασκευη που κατασκευαστηκε 50 χρονια πριν, βασει των τοτε ισχυοντων?

 

Δεν ειναι λιγο παραλογο?

Link to comment
Share on other sites

σχετικά καινούργιο οίκημα...από πάνω είναι 1 όροφος.δεν είναι πολυκατοικία..σπίτι σε ένα χωριό είναι...τα 50 θα τα κάνω προσθήκη απ ότι κατάλαβα και τα άλλα 40 αλλαγή χρήσης?

 

θα δηλώσω και το ξεμπάζωμα που έγινε??

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.