Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός προστίμου Πυλωτης με το Ν4014/11


Recommended Posts

ΥΥ BX χωρίς ΥΔ.

 

Και το τμήμα του κλιμακοστασίου των 20τ.μ. (είσοδος); Κι αυτό μέσα στο συνολικό εμβαδό της πυλωτής ή σε ξεχωριστό φύλλο σαν Κ.Χ.;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παρόμοιο ζήτημα: Σε διώροφο κτίριο επί Pilotis,(κατοικίες δύο συνιδιοκτητών) , ο ένας συνιδιοκτήτης δημιουργεί ( με την συναίνεση και του άλλου) κατοικία στην Pilotis.

Το θεωρώ ως Υπέρβαση Δόμησης Κυρίου Χώρου ( επειδή έγινε κατοικία) & βάζω αλλαγή χρήσης ( επειδή από κοινόχρηστος χώρος έγινε ιδιωτική ιδιοκτησία). Επίσης ελέγχω αν το άθροισμα του εμβαδού της κατοικίας στην Pilotis + εμβαδό κλιμακοστασίου στο ισόγειο > 50% εμβαδού Pilotis, ώστε να διαπιστώσω αν θα προσμετρηθεί και το εμβαδόν του κλιμακοστασίου στο ισόγειο.

Σωστά σκέφτομαι ή όχι ??

Σας Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αστέριε δεν θα έβαζα αλλαγή χρήσης, αφού οι χρήσεις του ν4014 είναι κατοικία, τουρισμός, βιομηχανία, μεταποίηση, υπηρεσίες. Από Κοινόχρηστος Χώρος κατοικίας έγινε κατοικία. Μόνο ΥΔΚΧ.

Όπως και δεν θα έκανα κανέναν έλεγχο του 5ο%.

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

FAETHON, αρχικά σ'' ευχαριστώ για την άμεση απαντησή σου.

Αυτό το 50% με προβληματίζει, επειδή σε κάποια ερωτοαπάντηση του ΥΠΕΚΑ, αναγράφει ότι ''προσμετράται το κλιμακοστάσιο στα m2 της σοφίτας''

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

Εσύ δεν έχεις σοφίτα όμως.

Αλλά και στην σοφίτα δεν μπορώ να καταλάβω τι λέει.

 

υ.γ. Το έχω πάρει απόφαση πλέον. Ε/Α είναι για χαρτί WC

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω υπόψιν τη συγκεκριμένη ερ/ση, αλλά μία περίπτωση που θα έπρεπε σίγουρα να μετρήσουμε το κλ/σιο ως ΥΔ θα ήταν υπάρχουσα απόληξη να ενσωματώθηκε σε χώρο σοφίτας...

Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό από την περίπτωση της πιλοτις σου. Σκέψου ότι εάν είχε εξανληθεί ο ΣΔ στο κτίριο και αν το αυθαίρετο στο ισόγειο επέβαλλε και τον υπολογισμό του κλ/σίου στη δόμηση (λόγω του Ε>50%πιλοτις) θα έπρεπε να θεωρηθεί όλο το κτίριο αυθαίρετο!!! Αντίστοιχη περιπτώση υπερβολής η ΥΥ που συνεπάγεται αυτόματα και παραβίαση του Δ σε όλους τους ορόφους.

Τελικά δεν πρέπει να εξετάζουμε πως επηρεάζεται συνολικά το κτίριο από μία αυθαίρετη προσθήκη. Παράδειγμα που συνάδει με το παραπάνω η (νομοθετημένη) διευκρίνηση ότι το ξεμπάζωμα δεν συνιστά και ΥΥ του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.