Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλύτερα Value for money Φ/Β πανελς


electro80

Recommended Posts

και γω απορρισα με το γεγονος οτι τα Schott (που γνωριζω απο ερευνες) δεν συμπεριληφθηκαν στην ερευνα, σημειωτεον η Εxel η ελληνικη κατασκευαστρια νομιζω χρησιμοποιεουσε στο ξεκινημα κυψελες Schott και κατι αλλες γερμανικες.

Η αληθεια ειναι και απο το τεστ δεν φαινεται ποιες ειναι οι συνθηκες του πειραματος, αν εγινε πχ σε θερμο μερος ή πιο βορεια που πιστευω οτι ισως αλλαζε τις μετρησεις, ενω το πιο σημαντικο για μενα ειναι οτι αποτυπωνεται μια χρονια και οχι σε ένα βαθος πολλων ετων η παραγωγή ενεργειας πραγμα που φανταζομαι ενδιαφερει επίσης αν οχι περισσοτερο.

Eντυπωσιαστηκα για παραδειγμα απο το γεγονος οτι δε περιμενα οι κινεζικες να ειναι τοσο ψηλά, οπως και δε γνωριζα τη silicon.

Να προσθεσω οτι αρκετες ελληνικες κατασκευαστικες προωθουν γερμανικα πανελς τυπου πχ grune ή solarwatt προφανως γιατι δεν ειναι απο τα ακριβοτερα αλλα ως γερμανικά ψηνουν το πελατη...

αυτο το ψηνουν το πελατη σημαινει οτι αντισταθμιστικά παρεχουν (ερωτηματικό) αξιοπιστία σε βαθος χρονου και ενω η τιμή δεν ειναι απο τις υψηλοτερες στην αγορά.

Γενικά δεν ειμαι υπερ του οτι γερμανικό =ποιοτικό αντιθετα εμπιστευομαι ιαπωνες και κορεατες περισσοτερο τεχνολογικά, μονο που επειδη ολοι αυτοι δραστηριοποιούνται σε ψυχροτερες χωρες δε ξερω κατα πόσο η πλειοψηφια των πανελς τους καλυπτει τις απαιτησεις και τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδος...

θεωρω δλδ οτι οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και οι Αμερικάνοι κατασκευαστες ίσως εχουν μεγαλύτερη εμπειρίας σε θέματα ψηλών θερμοκρασιών πχ.

 

Επειδη, επίσης, οι τράπεζες εσφιξαν ίσως η λυση ενος οικονομικου πανελ αλλα και αξιοπιστου ειναι περισσοτερο απαραιτητη απο ποτέ.

 

για σταθερού τύπου παρκο υπαρχει αλλη επιλογή απο μονοκρυσταλλικό?

Edited by electro80
Link to comment
Share on other sites

http://www.photon.info/photon_site_db_solarmodule_en.photon?ActiveID=1242

πχ βλεπουμε το siliken που αναφερθηκε παραπάνω

περα απο τις εγγυήσεις, οι ανοχες και η αποδοτικοτητα επηρεάζουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα?

το pluto της suntech που αναφερθηκε επισης

http://www.photon.info/photon_site_db_solarmodule_en.photon?ActiveID=1242

 

βγαινει καποιο αμεσο αποτελεσμα απο τη συγκριση των δυο ανωτερω ως προς τη ποιοτητα και τις δυνατοτητες ωστε η παραμετρος τιμή να μπορει να συνεκτιμηθει σε δευτερο σταδιο?

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι γνωρίζει κάποιος τα πάνελ της algatec?εχω ακουσει καλα λόγια για την συγκεκριμμενη εταιρία.όσον αφορα την συζητηση σας συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του kusta 80 οτι βρισκόμαστε σε νηπιακό επιπεδο στα φωτοβολταικά.ελπιζω σε μια 5ετια να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ εγκατέστησα σύστημα στη στέγη μου με τα S-Energy 235 και solaredge inverter λόγω σκιάσεων.

Το σύστημα ξεκίνησε τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε είμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια.

Ευτυχώς μπορώ να βλέπω απόδοση του κάθε πάνελ από το monitoring site της solaredge και επίσης σε λίγο καιρό θα μπορώ να συγκρίνω αποδόσεις στο ίδιο μέρος με Sanyo σε ίδιο Inverter οπότε θα έχουμε χρήσιμη κουβέντα.

 

Σήμερα πχ η καλύτερη απόδοση με φουλ ηλιοφάνεια στην Κοζάνη ήταν 970 βατώρες στο καλύτερο πανελ, σε απόκλιση 20 μοιρών από το νότο και μικρή κάλυψη της ανατολής από διπλανό λόφο.

 

Άσχετο αλλά η... μελέτη του τι χάνεις από σκιάσεις ή αποκλίσεις από το νότο είναι απίθανη στον Solaredge...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σε στεγη με σκιασεις νομιζω οτι o solaredge ενδεικνυται....τωρα συγκριση με τα sanyo σε εμπειρια ή αποδοση δε νομιζω να τιθεται, απλα για μικρης κλιμακας εργα οπως στεγες νομιζω οτι το ρισκο μπορει να λαμβανεται πιο ευκολα απο οτι σε ενα ΦΒ παρκο

 

εχει βάλει κανεις First Solar σε χωραφι?

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα!! δεν μιλησαμε καθολου για Ελληνικα πανελ..μηπως μας συμφερει καλυτερα η αγορα κατευθειαν μεσα απο το εργοστασιο? ψαχνομαι για μια στεγη που εχω και ειμαι στη φαση εγκαταστασης (υπεγραψα συμβαση συμψηφισμου τελος οκτωβριου,και εχω 6 μηνες να συνδεθω)..

 

ειναι αρκετα εργοστασια που φτιαχνουν Eλληνικα πανελ και ενα μαλιστα και thin film (Heliosphera)..εχω δει μερικα Ελληνικα πανελ απο κοντα και φαινοταν πολυ ποιοτικα,αλλα και σε παρκα που εχουν μπει εδω, μου λενε οτι πανε πολυ καλα ως τωρα..επισης απο οτι διαβασα ορισμενα δινουν και 12 χρονια εγγυηση προιοντος..ισως να εχουν καλο value for money,και παραλληλα τα χρηματα μας να μεινουν Ελλαδα..

 

επισης γινετε λογος για επιδοτηση τιμης σε οποιον επιλεγει Ελληνικο εξοπλισμο.

 

αν εχει καποιος πληροφοριες για τιμες Ελληνικων πανελ πιστευω θα βοηθουσε.

 

παραθετω αρθρο για τα παραπανω που γραφει στο τελος και για τα Ελληνικα εργοστασια φωτοβολταικου εξοπλισμου..

 

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/f340a05e-19a8-4b6e-b762-0fa8269264e1

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να βρεις γερμανικα πανελ με πολυετη εμπειρια να υπαρχει απο πισω και να ειναι δοκιμασμενα και φθηνοτερα απο τα ελληνικα.Απο την αλλη,εχουν κακη πολιτικη τη στιγμη που δεν απαντουν σε mail.Γιατι να τα προτιμησω?Θα τα προτιμουσα μονον αν γινοταν αυτο που λες περι διαφορετικης τιμης πωλησης ρευματος με ελληνικο εξοπλισμο.

Link to comment
Share on other sites

Τις καλές εποχές οι Έλληνες κατασκευαστές είχαν μία snob αντιμετώπιση όπως λέει και ο φίλος kusta80 ,τώρα τελευταία βέβαια έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα αλλά εμένα μου έχει μείνει μία πολύ κακή εντύπωση και έχουν ακόμη υψηλά κοστολόγια παρ'ότι θα ήθελα να στηρίξω κάτι Ελληνικό (τουλάχιστον το πράττω στις βάσεις).Ίσως να φταίει και το γεγονός πως έχουν εξασφαλίσει την πρώθηση της παραγωγής τους για 3-4 χρόνια σε δικά τους έργα (π.χ. Silcio 164mw /fast track).Όσον αφορά τις ''ενοχλήσεις'' που έχουν γίνει στο ΥΠΕΚΑ για επιδότηση χρήσης Ελληνικού εξοπλισμού ,το βλέπω δύσκολο καθώς αντιβαίνει στις Ευρωπαϊκές συνθήκες και το πιο πιθανό είναι να γίνει κάποια παραλλαγή του Ιταλικού μοντέλου (+10% FIT για χρήση Ευρωπαϊκού εξοπλισμού)

Link to comment
Share on other sites

Έβαλα Silcio σε υπόστεγο κατασκευασμένο για φωτοβολταικα!!! Τοποθεσία Βέροια, 300 κλιση και προσανατολισμός ακριβώς νότο.

Πολύ καλό πάνελ αλλά τίνει στις ευρωπαϊκές τιμές. Ενδεικτικά απο τον Απρίλιο μέχρι σήμερα είναι κοντά στις 9000kW.

 

Αλλο πολύ καλό πάνελ για τις Ελληνικές τσέπες είναι τα S-ENERGY κατασκευασμένα στην Κορέα πίσω απο όνομα της Samsung.

Πολύ καλό πλαίσιο, στιβαρό, την μεγαλύτερη εγγύηση και τον μικρότερο Θερμοκρασιακό συντελεστή σε κρυσταλικό πυρίτιο με

εξαίρεση τα Sanyo Hit.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον καλύτερο κατά την γνώμη μου (και αποδεδειγμένα στα δικά μου εγκατεστημένα συστήματα) Inverter Solar Edge

απογειώνουν κατά πολύ το σύστημα.

Βέβαια έχεις ένα κόστος παραπάνω αλλά η απόσβεση γίνεται αρκετά γρήγορα, και το συν είναι ότι έχουμε τον έλεγχο για το κάθε πάνελ ξεχωριστά

και όχι για κάθε ομάδα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άρα, με την πρόοδο των Φ/Β πανέλων, μπορεί και να συμφέρει να περιμένει του χρόνου κάποιος, παρότι η τιμή αγοράς θα πέσει από 0,55 σε 0,52.... Η βελτίωση της τεχνολογίας θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ώφελος για τον ιδιοκτήτη... Έτσι δεν είναι;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.