Μετάβαση στο περιεχόμενο

επιλογή παραβόλου


Recommended Posts

καλημέρα σε όλους. εχω μια περίπτωση αυθαιρετου το οποίο έχει άδεια για αποθήκη και αντί αυτού έχουν χτιστεί δυο κτίρια κατοικιών οι οποίες δεν έχουν απόσταση Δ μεταξύ τους. Έτσι θέλω να βγάλω ένα πρόστιμο για την απόσταση Δ και για όλο το υπόλοιπο ακίνητο να βγεί οικ. άδεια εντός τριών ετών βάση του αρθρου 26 παρ.2 μιας και μπορεί να νομιμοποιηθεί. Η ερώτηση μου είναι αν το παράβολο πρέπει να είναι μονο για τα τετραγωνικά της αυθαιρεσίας που δε μπορεί να νομιμοποιηθούν βαση αδείας, ή για όλα τα τετραγωνικά των κτιρίων καθώς η άδεια είναι για αποθήκη και όχι για κατοικίες.

Link to comment
Share on other sites

Το παράβολο αφορά σε ΟΛΑ τα τετραγωνικά της αυθαιρεσίας.

Δηλαδή, και στα τετραγωνικά της αποθήκης και στα υπόλοιπα τετραγωνικά που είναι Υπέρβαση Δόμησης και όπως λες μπορούν να νομιμοποιηθούν με την έκδοση άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν πληρούν τις πολεοδομικές διατάξεις (δεν έχουν απόσταση Δ) δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν, επομένως δεν μπορείς να βγάλεις άδεια.Είναι όλα αυθαίρετα, γιατί δεν τηρήθηκε η άδεια της αποθήκης (βέβαια μας λείπουν δεδομένα για τα οποία εγώ υπέθεσα τα δυσμενέστερα)

Link to comment
Share on other sites

Στο ισόγειο του ενος κτιριου έχει γινει μια προέκταση ,όπου δεν έχει απόσταση Δ με το δίπλα κτίριο.Κατα τα άλλα το συγκρότημα κατα γοκ είναι εντάξει.Δε θα μπορουσαν να τακτοποιηθούν τα μέτρα της προέκτασης (7 τ.μ) και για όλα τα υπόλοιπα (120 τ.μ) να βγεί οικ. άδεια?

Link to comment
Share on other sites

Στο γ' μερος ερωτο-απαντησεων, στην 5 ερωτηση λεει:

σε περιπτωση αυθαιρετης κατασκευης μπορει τμημα της εφ όσον πληροι τις σχετικες προυποθέσεις να νομιμοποιηθει με την υπαγωγη του στην παρ. 2 του αρθρου 26 του Ν40124 και τμημα της να υπαχθεί στο αρθρο 24 του νόμου ή επιβάλλεται ολόκληρη η αυθαίρετη κατασκευή να υπάγεται είτε στο αρθρο 24, είται στο άρθρο 26?

απαντηση:

μπορεί η αυθαίρετη κατασκευη συνολικα να υπαχθεί στη ρύθμιση του Ν 4014 καταβάλλοντας το παράβολο που της αναλογεί. εναλακτικά κάθε τμήμα μπορεί να υπαχθεί στην αντίστοιχη διάταξη του νόμου που το καλύπτει..

Σε αυτο στηρίζομαι. Δηλαδή πρόστιμο και τακτοποίηση για τα μέτρα που μπαίνουν στο Δ και άδεια νομιμοποίησης για το υπόλοιπο...

Link to comment
Share on other sites

Όχι, το παράβολο αφορά στα τετραγωνικά ΟΛΗΣ της αυθαιρεσίας, ανεξαρτήτως αν ορισμένα από αυτά μπορούν στη συνέχεια να νομιμοποιηθούν μέσω έκδοσης Ο.Α. Το λέει, αν το διαβάσεις πιό προσεκτικά θα το καταλάβεις.

Link to comment
Share on other sites

Achtung-achtung, όταν δημοσιευτεί ο Νόμος για τις άδειες πιθανότατα θα τροποποιεί τον 4014 ως ακολουθεί :

 

 

"6. Στην παρ. 6 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 προστί-

θεται εδάφιο δ΄ ως εξής:

«δ. Για παραβάσεις, οι οποίες δεν εμπίπτουν στις κα-

τηγορίες 1 έως και 12 του πίνακα του Παραρτήματος του

παρόντος και δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια χώρου

(τ.μ.), καταβάλλεται παράβολο 500 ευρώ και το ειδικό

πρόστιμο υπολογίζεται ανά είδος παράβασης με αναλυ-

τικό προϋπολογισμό."

 

που μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα, το ένα χειρότερο του άλλου:

 

α) για όλες τις παραβάσεις "τύπου 13" θα καταβάλλεται παράβολο 500 ευρώ επιπλέον του όποιου παραβόλου Υπέρβασης Δόμησης,

β) για κάθε μια απ τις παραβάσεις "τύπου 13" θα καταβάλλεται παράβολο 500 ευρώ επιπλέον του όποιου παραβόλου Υπέρβασης Δόμησης.

 

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά επιχειρείται η προείσπραξη μεγάλου τμήματος του συνολικού προστίμου αντί να το αφήσουν να κατανεμηθεί στις 36 δόσεις.

 

Μέχρι να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, παράβολο έχουν μόνο οι Υπερβάσεις Δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.