Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εναρξη


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, αρχή του χρόνου θα κάνω έναρξη στην εφορια, και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Σαν έδρα θα βάλω το σπιτι μου, και το γραφείο θα γίνει ακριβώς απο κάτω όπου έχουμε μια αποθήκη, θα υπάρχη κάποιο πρόβλημα?Επίσης θα συνεργαστώ με προμηθευτές ειδών θέρμανσης, ουτως ώστε να μπορώ να προσφέρω στον πελάτη εκτός απο τη μελέτη και τον εξοπλισμό. Θα χρειαστώ ταμειακή κτλ?

Link to comment
Share on other sites

Θα αγοράζεις μηχανολογικό εξοπλισμο, είδη θέρμανσης κλπ και θα τον πουλάς; Υποθέτω ότι απαιτείται τιμολόγιο για τους επαγγελματιες και ταμειακή για τους ιδιώτες πελάτες.Ίσως αν εισαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ μετά το 93 να μην απαιτείται και ΤΕΒΕ για το κατάστημα. Η παροχή υπηρεσιων σου μπορεί να γίνει με έδρα το σπίτι σου. Για περισσότερες λεπτομέρειες ένας λογιστής θα σε κατατοπίσει.

Link to comment
Share on other sites

Τεβε δεν απαιτειται, μιας και ειμαι μετα το 93, ποια η διαφορα της φορολογησης αν εχω ταμειακη?Δεν υπάρχει καποιος τροπος να φαινεται σαν αναληψη έργου και αγορα εξοπλισμου οπου θα μπορώ να κοβω παροχης υπηρεσιών?

Link to comment
Share on other sites

αν εννοείς το να κάνεις εργολαβίες και μαζί με τη μελέτη να τοποθετεις και τα καλοριφέρ λεβητες κλπ (δηλαδή μελέτη& κατασκευή) πρέπει να κόβεις τιμολόγιο. Αν όμως εμπορεύεσαι αυτό αποτελεί εμπορική επιχείρηση. Όλα αυτά με επιφύλαξη συνάδελφε γιατι ένας λογιστής τα ξέρει αυτα καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον pavlos33. Επιπρόσθετα θα σου έλεγα ότι γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα για τους μηχανικούς να δηλώνουν ως επαγγελματική έδρα το σπίτι τους, καλού κακού πάντως οργάνωσε μία γωνιά στο σαλόνι σου ή σε κανένα δωμάτιο σαν γραφείο, σε περίπτωση που πέσεις σε κανέναν στραβοκοιμισμένο εφοριακό.

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτο που θα κάνω είναι να φτιαξω την αποθήκη, αυτό που θέλω να μάθω είναι θα χρειαστει αλλαγή χρησης κτλ, μιας και η διευθυνση κατοικιας και γραφειου θα ειναι ιδια

Link to comment
Share on other sites

Η αποθήκη πώς θα γίνει γραφείο; Νόμιμα; Αν γίνεται νόμιμα θέλει άδεια αλλαγής χρήσης. Αν δεν γίνεται νόμιμα, π.χ. η αποθήκη είναι αυθαίρετη ή υπόγεια που δεν προσμετράται στη δόμηση, δύο πράγματα μπορείς να κάνεις: α) τακτοποιείς με 3843/10 ή 4014/11 δηλαδή με κάποια διαδικασία "τακτοποίησης" αλλαγής χρήσης από αποθήκη σε γραφείο (ενδεχομένως και κατάστημα, αν εμπορεύεσαι υλικά), β) οργάνωσε στο σαλόνι σου ένα γραφειάκι για τον στραβοκοιμισμένο που θα ζητήσει αυτοψία (τουλάχιστον ως μελετητή μηχανολόγο θα σε καλύψει) και στην αποθήκη σου κάνε ό,τι νομίζεις.

Link to comment
Share on other sites

β) οργάνωσε στο σαλόνι σου ένα γραφειάκι για τον στραβοκοιμισμένο που θα ζητήσει αυτοψία

 

Καλά αυτό με το σταβοκοιμισμένο εφοριακό έγραψε συνάδελφε. Πολύ γέλιο. Να προτείνουμε στον εξοπλισμο και κανένα chivas για να τον καλμάρει:)

 

George T. : Η διεύθυνση του σπιτιού σου μπορεί να αποτελεί την επαγγελματική εδρα του γραφείου σου.Αν ιδιοκτήτες είναι οι δικοί σου θα σου κάνουν υπεύθυνη δήλωση παραχώρησης τμήματος της οικίας για χρήση γραφείου και ο λογιστής σου θα την καταθέσει στη εφορία μαζί με τα υπόλοιπα για να θεωρηθεί το μπλοκάκι ΑΠΥ. Αν έιναι δικό σου το σπίτι δηλώνεις εσύ ποιο χώρο θα χρησιμοποιεις για γραφείο (πχ γράφεις "20 τμ από το διαμέρισμα του ορόφου θα χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματικη έδρα"). Το ισόγειο του σπιτιού σου στην οικοδομική άδεια πως έχει βγεί ? Ως αποθήκη ή απλά εσείς το έχετε και το χρησιμοποιείτε ως αποθήκη;

Link to comment
Share on other sites

Καλά αυτό με το σταβοκοιμισμένο εφοριακό έγραψε συνάδελφε. Πολύ γέλιο. Να προτείνουμε στον εξοπλισμο και κανένα chivas για να τον καλμάρει :)

:mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.