Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρολόγος Ξάνθης η Ηλεκτρονικός Χανίων??


Snoopy

Recommended Posts

Έδωσα πέρσι πανελλήνιες και πέρασα στους Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Χανίων. Φέτος ξαναέδωσα και πέρασα στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Ξανθής. Μήπως ξέρετε ποια είναι τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των δύο σχολών από το ΤΕΕ και το Υπουργείο Παιδείας? Ποια από τις δύο σχολές πιστεύετε πως είναι καλύτερη?

 

Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Στη Ξανθη τελειωσα εγω. Εχεις ως ηλεκτρολογος μηχανικος κατοχυρωμενα δικαιωματα διπλωματουχου ηλεκτρολογου/μηχανολογου μηχανικου. Αν κανεις μια αναζητηση εδω μεσα θα τα βρεις ευκολα.

edit: http://www.michanikos.gr/viewtopic.php?t=1604&highlight=

http://www.michanikos.gr/viewtopic.php?t=2263&highlight=

 

 

Οι ηλεκτρονικοι δεν γνωριζω τι δικαιωματα εχουν. Μια επισκεψη στη σελιδα του τεε θα σε βγαλει απο την απορια

Αν υπαρχει καποιος ηλεκτρονικος μηχανικος που διαβαζει θα μας βοηθουσε αν μας ελεγε τι δικαιωματα εχει.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε και ο ckiriako οι απόφοιτοι της σχολής ηλεκτρολόγων έχουν τα δικαιώματα των ηλεκτρολόγων/ μηχανολόγων (κακώς κατ'εμε)

Αντίστοιχα δικαιώματα για τους απόφοιτους Ηλεκτρονικούς μηχανικούς δεν υπάρχουν όσο γνωρίζω (εκτός από την αναγνώριση στον ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο σε θέσεις για ηλεκτρονικούς/μηχανικούς υπολογιστών

 

Στο θέμα των υπολογιστών στην Ελλάδα αυτή την στιγμή οτι δηλώσεις είσαι όπότε αν θες να ασχοληθείς με αυτό τον τομέα δεν θα σε ενοχλήσει η έλλειψη δικαιωμάτων (πχ για να δουλέψεις σαν μηχανικός δικτύων - λογισμικού - system admin ακόμα και στον σχεδιασμό κυκλωμάτων πχ )αφού είναι από τους τομείς όπου η γνώση πληρώνεται και όχι η υπογραφή

Από την άλλη στα κλασικά τμήματα ηλεκτρολόγων έχεις και την δυνατότητα να ασχοληθείς με ηλεκτρικές εγκαταστάσεις/ενεργειακά κλπ

 

Πάντως έπειδή έχχω περάσει από το πολυτεχνείο κρήτης σε ενημερώνω οτι η σχολή ΗΜΜΥ έχει πάρα πολύ καλό επίπεδο

επιπλέον δε πρόσφατα συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω αποφάσισαν την μετανομασία του τμήματο σε ηλεκτρολόγων μηχανικών& μηχανικών υπολογιστών (με την προσθήκη 2-3 ενεργειακών μαθημάτων ) αλλά δεν γνωρίζω από πότε θα γίνει ..

 

 

Προσωπικά θα σε συμβούλευα να δεις αναλυτικά τα προγράμματα σπουδών και να αποφασίσεις

Αν υπάρχει κάποιος ηλεκτρονικός θα είναι ενδιαφέρον να μας πει την άποψη του

 

και τέλος κάτι άσχετο - δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί λένε τις σχολές ΗΜΜΥ ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ υπολογιστών

αυτό το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ πως ξεφλυτρωσε εκεί μεσα? :razz: (πιθανότατα από το Η/Υ που χρησιμοποιούμε για συντομογραφία)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Τελικά αποφάσισα να γραφτώ στους Ηλεκτροόγους μιας και έχουν ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα! Σχετικά με τη μετατροπή των Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Χανιών σε Ηλεκτρολόγους το έχω ακούσει κι εγώ! Το θέμα εχει ξεκινήσει αν δεν κάνω λάθος από πέρσι το καλοκαίρι αλλά κανείς ξέρει πότε (και αν) γίνει τελικα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.