Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκτός σχεδίου με Ο.Α. σε οικόπεδο που με νέα μέτρηση είναι < από 4 στρεμμάτα


geor_ge

Recommended Posts

Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου το οποίο σύμφωνα με το τοπογραφικό της οικοδομικής αδείας ήταν 4100 μ2 έχει ανεγερθεί κατοικία 200 μ2 σύμφωνα με τα σχέδια της αδείας και 35 μ2 καθ υπέρβασιν αυτών.Στην τωρινή μέτρηση το οικόπεδο βρέθηκε 3350 μ2 (η διαφορά ενδέχεται να οφείλεται σε εσφαλμένη προηγούμενη μέτρηση -χωρίς όργανο- αλλά και σε καταπάτηση κατά τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη).Πώς δηλώνεται το εν λόγω ακίνητο?

Έχω δει κάποιες απαντήσεις όπου οι συνάδελφοι θεωρούν ότι είναι σαν να μην έχει άδεια.Παρ' όλα αυτά το υπέβαλα και στο ΤΕΕ διότι θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει ρητή διευκρίνιση.

----------------------------------------------------------------------------------

Μου φαίνεται σαν έμμεση αναφορά στο συγκεκριμένο πρόβλημα το εξής:

"2. Σε περίπτωση οικοδομικής άδειας που έχει εκδοθεί με ψευδή στοιχεία και δεν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί μπορεί το ακίνητο να υπαχθεί στη ρύθμιση του Ν. 4014/11;

Η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση του Ν. 4014/11 είναι στη βούληση του ιδιοκτήτη, ο οποίος φέρει το βάρος των συνεπειών του ποινικού νόμου σε περίπτωση ψευδούς δηλώσεως."

(ερώτημα 2- Δ’ Μέρος Ερωτο-Απαντήσεων για τη Ρύθμιση Αυθαίρετων

-Κεφάλαιο Β. Νόμου 4014/2011)

Edited by geor_ge
Link to comment
Share on other sites

'Εχω και εγώ τέτοια περίπτωση. Μας τη λύσανε την απορία. Ερωτοαπάντηση Θ8. Νομίζω καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτή η ερωτοαπάντηση για συναδέλφους που έχουν υπογράψει τέτοια τοπογραφικά.

Edited by MONOS
Link to comment
Share on other sites

8. Δεδομένου οτι σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Εγκυκλίου 13/11 το πεδίο 1 του φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής αφορά την ύπαρξη ή μη οικοδομικής άδειας στο γήπεδο / οικόπεδο όπου υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή, όταν η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο μετά την υποβολή αναληθών στοιχείων ή ψευδούς αποτυπώσεως, πώς ελέγχονται τα επιτρεπόμενα μεγέθη του; (π.χ. χορηγήθηκε οικοδομική άδεια σε εμφανιζόμενο ως άρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο/οικόπεδο, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο )

 

Κατ’ αρχήν σημειώνεται ότι έχει οικοδομική άδεια.

Δεδομένου ότι η περίπτωση αυτή θεωρείται από τις σοβαρότερες παραβάσεις και ο ιδιοκτήτης φέρει το βάρος των συνεπειών του ποινικού νόμου, ολόκληρη η κατασκευή είναι αυθαίρετη και επιβαρύνεται με τους μέγιστους συντελεστές των Κατηγοριών 5, 6, 7 και 8 του «Φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής», ως προς τους επιτρεπόμενους όρους και περιορισμούς δόμησης αρτίου και οικοδομησίμου γηπέδου / οικοπέδου, που ισχύουν στη θέση του ακινήτου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.