Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη Δώματος και Στέγης


sikyonios

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Χρόνια πολλά σε όλους τους Νίκους και τις Νικολέτες. Πολύχρονοι όλοι σας. Έχω την εξής περίπτωση και θα ήθελα τη γνώμη σας.

 

Υφιστάμενο κτήριο έχει άδεια για ισόγειο, Α΄όροφο και Β΄ όροφο. Η άδεια είναι του 75 με ΓΟΚ 73. Το σύνολο της πραγματοποιούμενης δόμησης είναι 549,60 τμ.

 

Με άδεια του 96 και ΓΟΚ 85 έγινε προσθήκη δώματος και στέγης.

 

Ερώτηση 1η: Σύμφωνα με τον ΓΟΚ 85 η δόμηση ήταν 435,20 τμ , 272 τμ το οικόπεδο και 1,6 ο ΣΔ πολύ λιγότερο από τα τετραγωνικά που είχαν ήδη κτισθεί. Πως βγήκε άδεια για προσθήκη δώματος;

 

Ερώτηση 2η: Στην Τεχνική περιγραφή ο Μηχανικός γράφει Κατοικίες μειωμένου συντελεστή 9 τμ και επιφάνεια στέγης (κεραμοσκεπή) 80 τμ. Τι εννοεί κατοικίες μειωμένου συντελεστή και από που προέκυψαν τα 9 τμ για την ακρίβεια γράφει επιφάνεια κουβουκλιου 8,88 τμ.

 

Ερώτηση 3η: Επίσης στην τεχνική περιγραφή αναφέρει εργασίες για κουφώματα κτισίματα δάπεδα κλπ. Αν είναι νόμιμο καλώς αλλά αν είναι αυθαίρετο πως δηλώνει ο Μηχανικός ότι θα γίνουν τόσες εργασίες. Με πιο σκεπτικό. Και πως είναι δυνατόν να είναι νόμιμο όταν με τον ΓΟΚ 73 υπήρχε υπόλοιπο δόμησης 12 τμ και φυσικά όπως ανέφερα με τον ΓΟΚ 85 τα τετραγωνικά που επιτρέπονται είναι πολύ λιγότερα.

 

Στην κάτοψη φαίνεται μόνο η επιφάνεια του δώματος και η κεραμοσκεπή, τίποτα άλλο. Αυτός μεταβιβάζει το ακίνητο κανονικά ως οριζόντια ιδιοκτησία 89 τμ. Είναι όλο αυθαίρετο ή όχι; Στο στέλεχος της άδειας γράφει Στέγη 1 επιφάνειας 99 τμ. Τι στο καλό ισχύει. Έχω σαλτάρει με αυτό και με πολλά άλλα.

 

Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος τη γνώμη του;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες προσθήκη δώματος και στέγης τι ακριβώς εννοείς; Έγινε προσθήκη απόληξης κλιμακοστασίου ; Με το ΓΟΚ 85 η απόληξη ύψους 2.40 δεν προσμετρά στο ΣΔ. Η κεραμοσκεπή τι ακριβώς καλύπτει; Καλύπτει την απόληξη ή κατασκευάστηκε ξεχωριστό κεραμοσκεπές στέγαστρο στο δώμα;

.Υποθέτω ότι δεν είχε καμιά υπέρβαση επιτρεπόμενου ύψους.

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια λέει προσθήκη δώματος και στέγης. Στην όψη η στέγη φαίνεται ενσωματωμένη αλλά στην ουσία έχει σηκωθεί και έχει γίνει κανονικός όροφος ο οποίος έχει κλείσει με κουφώματα τοιχοποιίες κλπ. Η στέγη στηρίζεται σε δοκούς και υποστηλώματα από μπετόν. Οπότε έχει σίγουρα υπέρβαση ύψους. Το θέμα μου είναι το εξής τώρα. Το δώμα έχει ενσωματωθεί στόν όροφο. Δεν υπάρχει πλέον απόληξη κλιμακοστασίου. Η ιδιοκτησία αποτελείται δηλαδή από 9 τμ δώμα και 80 τμ το υπόλοιπο το οποίο καλύπτεται με στέγη. Στο συντελεστή της υπέρβασης δόμησης ποιο ποσοστό λαμβάνουμε υπόψη >200 % ή κάνουμε αναγωγή τα 80 τμ στο σύνολο του κτηρίου 549 τμ οπότε < 50%.

 

Ο υπολογισμός προστίμου εδώ μπορεί να γίνει με αναλυτικό ή δεν παίζει;

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

σε υπαρχον  στην αδεια δωμα εγινε προσθηκη καθ επεκταση.ταυτοχρονα απο 2.70μ υψους στην αδεια που ειχε το δωμα ,κατασκευαστηκε 3.μ.το ιδιο και η προσθηκη.

1/ βαζω υπερβαση υψους για το υπαρχον δωμα 30 εκ?

2/ για την προσθηκη του δωματος βαζω υπερβαση υψους 3 μετρα?

3/ο χωρος του κλιμακοστασιου δεν προσμετρουσε στην αδεια(ξεκινουσε μεσα απο το διαμερισμα).ομως μικρυνε μια διασταση του.δηλ. απο 3.μ πλατος εγινε 2.20μ.αυτο πως το αντιμετωπιζω?

Edited by martha1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.