Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φυσικό αέριο- Αυτόνομη εγκατάσταση σε υφιστάμενη οικοδομή


mariami

Recommended Posts

@deathlok

 

Xωρίς να είμαι υπέυθυνος εγώ για την επιλογή τεχνίτη, εχω δει να τρυπά την εξωτερική μόνωση των ηλεκτρικών καλωδίων (σαν σωλήνας που είναι μες στον σοβά) και να είναι σε επαφή ο καυτός σωλήνας νερού θέρμανσης με την εσωτερική μόνωση καλωδίου και να μην τρέχει τίποτα (γι' αυτόν) και θα το στοκάριζε έτσι όπως ήταν μετά (είχε τρυπήσει τοίχο χωρίς το μηχάνιμα ανίχνευσης καλωδίων). Επίσης κατέστρεψε την μεταλική στήριξη έπιπλου κουζίνας (που αφάπτεται με ούπατ) και δεν έτρεχε τίποτα αφού δεν το είδα και δεν έπεσαν τα ράφια αφού ήταν και κολλημένα ευτυχώς, γιατι δεν το υπολόγισε επειδή τρυπούσε από την πίσω όψη του τοίχου.

 

Απ' την άλλη έχω δει σε γείτονες μου την "μπακαλίστικη τεχνική" που αναφέρει ο antloukidis από τεχνολόγο μηχανικό και από μηχανικό που δεν ξέρω αν είναι ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ.

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όσον αφορά την τροφοδοσία ρεύματος του λέβητα αερίου με ρεύμα έχω τρεις επιλογές

 

1) Σύνδεση (by pass ώστε να τροφοδοτεί και άλλη συσκευή) με την suko πρίζα του μπαλκονιού και περίπου 6m καλώδιο επέκτασης

 

2) Σύνδεση by pass με την απλή πρίζα του σαλονιού και δύο μέτρα επέκταση καλωδίου που θα φαίνεται μέσα στο σαλόνι δίπλα στο καλώδιο του θερμοστάτη

 

3) Σύνδεση με suko πρίζα κουζίνας που δεν θα έχει άλλο φορτίο, με 4μ καλώδιο και δεν θα φαίνεται το καλώδιο παρά μόνο 2 μέτρα εξωτερικά

 

Ποια φαίνεται η καλύτερη λύση; Η suko πρίζες έχουν μεγαλύτερη διατομή καλώδίων; Τα 150 Watt του λέβητα θα παραφορτώσουν την πρίζα στην περίπτωση 2 αν θελω να βάλω και τηλεόραση κά εκεί; Ίσως η πρίζες 2 και 3 να καταλήγουν στον ίδιο αυτόματο οπότε έτσι το θέμα της υπερφόρτωσης αν υπάρξει να είναι μόνο για ένα μικρό τμήμα αγωγού. Στις περιπτώσεις 2 και 3 δεν χρειάζεται να ανοιχτούν επιπλέον τρύπες με το μπαλκόνι.

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

O λέβητας πρέπει να τροφοδοτείται με ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα. (άσχετα με τι θα φαίνεται)

 

Οι λοιπές ερωτήσεις σου απαντώνται από το νόμο του Ohm. (αν είσαι αυτό που λες, θα τον ξέρεις).

Link to comment
Share on other sites

Aπ' όσο έχω ανοίξει πρίζες και στο σχέδιο για ΥΔΕ, οι suko μου φαίνεται να έχουν ίδια διατομή καλωδίων με τις άλλες πρίζες γενικά.

Θα τον βάλω τελικά στην επιλογή 3 αφού έτσι μπορώ να τον βάζω και βγάζω απ' την πρίζα όποτε θέλω με φις αφού δεν χρειάζομαι για άλλη συσκευή την πρίζα.

 

@antloukidis

Για 150Watt μέγιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργεια μου φαίνεται λίγο για να κάνω ξεχωριστή γραμμή στον πίνακα.

Αν και οι δύο πρίζες (2 και 3) κατέληγαν στον ίδιο αυτόματο (δεν καταλήγουν)) τότε υπερφόρτωση στον αυτόματο και στο κοινό μέρος του αγωγού μπορούμε να έχουμε είτε τον βάλω στο 2 είτε στο 3 οπότε δεν παίζει άμεση σημασία ο νόμος του Οhm. Εκτός αν κάνω ξεχωριστή γραμμή για τον λέβητα αερίου, όπως προτείνεις που τότε παίζει.

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Στην ανάρτηση μου πριν έκανα λάθος και είναι 4 αντί για 6 σώματα και ο τεχνίτης μου είχε πει ότι με το πολύ 3 σώματα να δουλέψει σωστά η σύνδεση απ' ευθείας στο καλοριφέρ και όχι στον συλλέκτη.

Link to comment
Share on other sites

Ετσι όπως το θέτεις δεν μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα....

Πρέπει να ξέρει κανείς τα παρακατώ για να μπορέσει κανείς έστω και απο μακρυά να πει κάτι παραπάνω.

Πραγματική ισχύς των σωμάτων.

Διάμετρο σωλήνων.

Τύπος δικτύου. Μονοσωλήνιο ή δισωλήνιο

Τύπος διακοπτών

Ρυθμιστικά στο κολλεκτερ.

Μανομετικό κυκλοφοριτή στον επίτοιχο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

@aithilenio

 

H ονομαστική ισχύς των σωμάτων είναι 2550, 1530, 770, 530 kcal/h σε δισωλήνιο σύστημα. Στον συλλέκτη δεν υπάρχει ρυθμιστικό (τί ρυθμίζει αυτό; ) εκτός από βάνες και εξαερωτής αν το λέω καλά. Ο κυκλοφορητής στον επιτοίχιο είναι του chappee inita 2.24FF και οι τύπου των διακοπτών στα καλοριφέρ είναι οι πιο κοινοί που κυκλοφορούν και με εξωτερική διάμετρο σωλήνα νερού στα 16mm. Στον συλλέκτη έχουμε (εξωτερική) διάμετρο γύρω στα 29mm.

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Ο τεχνίτης που είπε ή συλλέκτη ή δύο συνδέσεις είπε για τα δύο μεγαλύτερα σε ισχύ (σαλονιού και δωματίου). Ο άλλος τεχνίτης είπε όπου θέλουμε εμείς!!!

Είδα στην γειτόνισσα με το ίδιο σπίτι να το συνδέουν όχι στο πιο ισχυρό του σαλονιού αλλά του δωματίου, μάλιστα κατά σύμπτωση γλύτωσαν έτσι σωλήνα αερίου γαλβανιζέ αρκετά μέτρα και κόπο! Στον άλλο γείτονα συνδέθηκε στου σαλονιού.

 

Στον συλλέκτη μάλιστα εκτός από τις επισυμάνσεις που αναφέρθηκαν, δεν θα χρειαστούν παραπάνω τρύπες σε τοίχους και θα περνάνε πίσω από έπιπλα οι σωλήνες (κρυφές) και κάτω κοντά στο σοβατεπί που δεν φαίνεται πολύ και ο ζεστός αέρας γύρω από τους σωλήνες θα διαχέεται προς τα πάνω και θα ζεσταίνει.

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.