Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια (όχι σε ισχύ και αλλαγές)


Recommended Posts

Διαβάζοντας και ψάχνοντας την νομοθεσία (όση έχω στα χέρια μου) προσπαθώ να βγάλω άκρη με το τι διαδικασίες μπορεί να κάνει ένας μηχανικός για να συμπληρώσει ή να διορθώσει μια άδεια που δεν είναι πλέον σε ισχύ (έχει αποπερατωθεί, έχει δοθεί ρεύμα κ.λ.π. και μετά από χρόνια διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχουν διαφορές στα σχέδια). Και φυσικά δεν εννοώ για αλλαγές που εμπίπτουν στους νόμους των αυθαιρέτων (όπως εγω αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον) αλλά αλλαγές π.χ. διαρρυθμίσεων (μεταξύ ιδιοκτησιών όμως, π.χ. αποθήκες στο υπόγειο, εμβαδόν διαμερισμάτων χωρίς υπέρβαση δόμησης, κ.α.).

Επειδή από ότι καταλαβαίνω ενημερώσεις, αναθεωρήσεις και τροποποιήσεις αφορούν άδειες εν ισχύ, μπορεί κάποιος συνάδερφος να μας κατατοπίσει σχετικά?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν κοιτάς αν σε καλύπτει η Εγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.Αν όχι τότε πας σε τροποποίηση της παλιάς άδειας με τις αλλαγές που έχουν προκύψει.Δες το ΦΕΚ 795 Δ του 1993 για τον τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να αιτηθείς οικοδομική άδεια ή με πιθανό τίτλο συννένωση διαμερισμάτων (αν υφίσταται τέτοια περίπτωση) ή να αιτηθείς αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης με άδεια εργασιών μικρής κλίμακας (αν δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι πόλης και εφόσον δεν δημιουργείται αυθαίρετη αλλαγή χρήσης ), όπως είπε ο συνάδελφος στο #2; Και στη χειρότερη των περιπτώσεων υπάρχει και το άρθρο 22 του ΓΟΚ αν δεν παραβιάζονται πολεοδομικές διατάξεις, όπου τα πρόστιμα για κτιριολογικές αυθαιρεσίες είναι σχετικά μικρά. Αναθεώρηση και ενημέρωση δεν ισχύει εφόσον η άδεια έχει κλείσει όπως σωστά προείπατε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.