Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύρια και μοναδική κατοικία Ν. 4014


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Σε συνέχεια με επικοινωνία που είχα με το ΤΕΕ, μου είπαν ότι σύμφωνα με την παράγραφο 3 του Άρθρου 26, κύρια και μοναδική κατοικία (σε περίπτωση ενός ιδιοκτήτη) ουσιαστικά υφίσταται μόνο για διαμερίσματα κάτω των 70τ.μ.

 

"Δεν λαμβάνεται υπόψη ο μειωτικός συντελεστής της κύριας και μοναδικής κατοικίας, σύμφωνα με το παράρτημα του παρόντος, εφόσον ο ιδιοκτήτης ή ο σύζυγος ή οποιοδήποτε από τα ανήλικα τέκνα αυτού έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε κατοικία ή σε ιδανικό μερίδιο αυτής που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε οικόπεδο οικοδομήσιμο ή σε ιδανικό μερίδιο οικοπέδου στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες και βρίσκονται σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων (3.000). Θεωρείται ότι πληρούνται οι στεγαστικές ανάγκες, εφόσον το άθροισμα

της συνολικής επιφάνειας που τους αντιστοιχεί υπερβαίνει τα εβδομήντα (70) τ.μ.. Η επιφάνεια αυτή προσαυξάνεται κατά τριάντα (30) τ.μ. για μέχρι δύο τέκνα και κατά είκοσι (20) τ.μ. για πάνω από δύο τέκνα, που βαρύνουν τον υπόχρεο ή τον άλλο σύζυγο."

 

Θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος συνάδελφος. Μήπως έχω παρερμηνεύσει εγώ κάτι???

Link to comment
Share on other sites

και 500 τμ να είναι η κατοικία εφόσον δεν υπάρχει άλλη κατοικία ή οικοδομήσιμο οικόπεδο κλπ κλπ κύρια και μοναδική θεωρείται. Αυτό λέει ο νόμος

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει άλλη κατοικία ή δικαίωμα κατοικίας (π.χ. δικαίωμα υψούν) όπου να υπερβαίνουν τα τετραγωνικά μέτρα που ορίζει ο νόμος, 70τ.μ. ή 100 τ.μ. αν υπάρχουν παιδιά κοκ... άσχετα με τα τετραγωνικά του κτίσματος που ρυθμίζεται!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

τι γινεται στην περιπτωση ιδιοκτητης που εχει τρεις ισογειες κατοικιες εντος ενος οικοπεδου ξεχωριστες κατασκευες με κατα σειρά παλαιοτητας με το αρχικο κατασκευασθεν 85τμ, δευτερο 78τμ και τριτο 135τμ του ιδιου ιδιοκτητη? ποιο ή μεχρι ποσο τμ θα λάβουμε κύρια κατοικία?

Link to comment
Share on other sites

1] εισαι εκτος σχεδιου ?

2] εισαι εντος και ποσες χιλ. εχει το χωριο ?

3] τι γραφει το Ε9 ?

4] τι γραφει το Ε1 ?

5] καθεται ο ιδιος ή τα νοικιαζει ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.