Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτήσεις για οικιακό φωτοβολταϊκό-προσφορές


mixa

Recommended Posts

δεν φταιει το michanicos αλλα ο καθε "καλοθελητης". Στην προκειμενη περιπτωση αν μπορουσε καποιος να παρακαλουθησει τα πμ που σταλθηκαν θα ηταν για γελια και για κλαματα.

 

Το ειρωνικο οτι ο συγκεκριμενος αν ειχε διατυπωσει διαφορετικα το θεμα του δεν ειχαμε αυτη την αντιδραση.

 

Επισης ο συγκεκριμενος οπως και ο πολυς κοσμος δεν καταλαβαινουν οτι ο μηχανικος δεν ειναι εμπορος. Θα κερδισει απο την εκπτωση που εχει στα υλικα και απο την εργασια του. Αρα λοιπον, στην προκειμενη περιπτωση, δεν εχει νοημα να προμηθευτει ο ιδιωτης τα υλικα και να βαλει καποιον να του τα τοποθετησει, για τον απλουστατο λογο οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις το εργο δεν θα του ερθει φθηνοτερα.

Link to comment
Share on other sites

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος , όπως και πολλοί ιδιώτες , έχουν δει το Michanikos σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν πολλές προσφορές ώστε να επιλέξουν μετά την απολύτως οικονομικώτερη μια και δεν μπορούν να κρίνουν ούτε τις γνώσεις ούτε την εμπειρία του κάθε συνεργείου που κάνει ή ισχυρίζεται ότι κάνει Φ/Β εγκαταστάσεις.

 

Μετά από καιρό μπορεί να επανέλθει (δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο άνθρωπο) με κατηγορίες και ενίοτε απειλές όταν η "λύση" που ο ίδιος επέλεξε από τις προσφορές που του έκαναν , αποδείχτηκε τελικά πολύ κατώτερη των περιστάσεων και τον οδήγησε σε αποτυχία και πολλά πρόσθετα έξοδα. Λες και περιμένει να στηθεί κάποιο λαϊκό δικαστήριο να δικάσει τον "κακό" εγκαταστάτη .

 

Το έργο δυστυχώς το βλέπουμε συνέχεια σε επανάληψη και οι ιδιώτες αδυνατούν να καταλάβουν ότι το οικονομικώτερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο . Επίσης δεν βλέπουν την ανάγκη πρόσληψης κάποιου μηχανικού ως τεχνικού συμβούλου . Το να διαθέσουν ένα σεβαστό ποσό για εγκατάσταση Φ/Β τους φαίνεται λογικό . Το να δώσουν το 3-5% αυτού του ποσού σε κάποιον ειδικό ώστε αφού εξετάσει τις παραμέτρους της δικής τους περίπτωσης να τους συμβουλέψει υπεύθυνα και να τους προφυλάξει από κακοτοπιές το θεωρούν περιττό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι το φόρουμ πολλές φορές χρησιμοποιείτε από ιδιώτες και συναδέλφους με όχι και πολύ αγαθούς σκοπούς . Λέω συναδέλφους γιατί πριν από μερικές ημέρες κλείδωσε ο mod ένα θέμα στα ηλεκτρολογικά όπου ένας φυσικός ήθελε να μάθει μέσα από το φόρουμ τεχνικές λεπτομέρειες για τα φ/β , τώρα ένας άλλος συνάδελφος τεχνικός προσπαθεί μέσα από το φόρουμ να βρει φ/β σύστημα και μάλιστα ακριβό sanyo solaredge σε τιμή ευκαιρίας κάτω από 20000€ και μάλιστα με δόσεις όχι στην τράπεζα αλλά σε κάποιον πολωτή / εγκαταστάτη. Δικαίως λοιπόν κάποιοι εδώ μέσα ξεσπαθώνουν.

 

Καλημέρα σας, πάω στον ελαιώνα μου γιατί μόνο από εκεί περιμένω άσπρη μέρα :smile:

Link to comment
Share on other sites

Μέρες γιορτών έρχονται, ειρήνη :smile:

 

Φιλέ mixa ο τρόπος προσέγγισης σου είναι παντλελώς λανθασμένος, καλώς ή κακώς το Φ/Β είναι τεχνικό έργο και σαν τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις, τα κέρδη των εταιριών με τον ανταγωνισμό μου επικρατεί έχουν συρικνωθεί. Επέλεξε μια εταιρία που θα σου κάνει και δώσε το έργο να στο φτιάξει Η σαλαμοποίηση δεν είναι καλή πρακτική και μοιραία θα σε οδηγήσει στο να ψάχνεις μετά απο λίγο καιρό γιατί το ένα στρινγκ κάνει underperform, γιατί έχεις θέματα με τον Inverter, η γείωση έχει πιάσει τιμή στον Θεό κ.α. Θα εφτιάχνεις ποτέ σπίτι παίρνοντας μόνο τα υλικά και κάνοντας εσυ επιστασία και υλοποίηση?

 

Στην δουλειά σου όταν ένας πελάτης μη ΙΤ πάει και πάρει ένα server, 2 switches, 1 router 1 print server 1 network printer και 10 PC Και τα βάλει να δουλέψουν όλα μαζί ποιό αναμένεις να είναι το αποτέλεσμα? πόσα errors Θα σκάσουν, πόσο stable θα είναι το δίκτυο? η απάντησή σου στα παραπάνω θα σου δώσει την απάντηση του τι θα συμβεί αν κάνει αυτό που σκέφτεσαι.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ mixa, συνεχίζοντας τον συλλογισμό του jsk σου θέτω το εξής ερώτημα:

 

Ακόμη κι αν προσλάβεις έναν μηχανικό για τον σχεδιασμό και την επίβλεψη του συστήματος, σε περίπτωση βλάβης ποιος θα έχει τελικά την ευθύνη για τον σταθμό;

Ποιον θα κυνηγήσεις για να βγάλεις άκρη;

 

Τον μηχανικό που έκανε την σχεδίαση ή την εταιρεία που προμήθευσε τον εξοπλισμό;

 

Μπορεί και να βγάλεις άκρη στο τέλος μπορεί όμως και να βρεθείς σε μία κατάσταση που ο ένας θα πετάει το μπαλάκι στον άλλο...

 

Η γνώμη μου είναι ότι σε οικιακό φ/β θα πρέπει να επιλεγεί μία αξιόπιστη εταιρεία που θα έχει εξ'ολοκλήρου την ευθύνη, τόσο για την σχεδίαση όσο για την προμήθεια και εγκατάσταση. Κι όλα αυτά γιατί πέρα από το αρχικό κόστος θα πρέπει να είσαι αισθάνεσαι βέβαιος ότι θα είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις μελλοντικά προβλήματα (που σίγουρα θα προκύψουν μικρότερα ή μεγαλύτερα, αργά ή γρήγορα).

 

Μάλιστα, από την εταιρεία αυτή θα πρέπει να ζητήσεις πέρα από τις εγγυήσεις για τα προϊόντα, εγγύηση και για το έργο σαν σύνολο (τουλάχιστον ενός έτους).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.