Μετάβαση στο περιεχόμενο

ρυθμιση φωταγωγου με Ν4014 που μετραει στην δομηση


Recommended Posts

καλησπερα συναδελφοι εχετε καποια αποψη τι γινεται στην περιπτωση που εχουμε φωταγωγους που μετρανε στην δομηση(απο διαγραμμα καλυψης)και στην πραξη εχουν κλεισει?

αναλυτικος?η μπορουμε να βαλλουμε παλι υπερβαση δομησης?η μπορουμε να το αγνοησουμε αφου προσμετρωνται στην δομηση.Γενικα ο αναλυτικος που ισως ειναι το πιο σωστο δε συμφερει τον πελατη γιατι βγαινουν 500αρικα για φωταγωγους μικρων διαστασεων π.χ. 0,8Χ0,8

Link to comment
Share on other sites

Γιατί αναλυτικός; Εδώ μεγαλώνει η καθαρή επιφάνεια της ιδιοκτησίας σε βάρος κοινόχρηστου χώρου. Μάλλον με τετραγωνικά πρέπει να πάει. Το θέμα είναι με τί παράβαση τετραγωνικών;

Αναμένουμε ιδέες και εμπειρίες.

Link to comment
Share on other sites

αναλυτικο σκεφτηκα γιατι μου φαινεται πιο λογικο απο το να βαλω υπερβαση δομησης σε κατι που εχει ηδη προσμετρηση στην δομηση, αφου αυτο φαινεται στο διαγραμμα καλυψης(το εχει συμπεριλαβει).βεβαια σχεδον παντα ειναι πιο οικονομικο για τον πελατη να το βαλλουμε ως υπερβαση δομησης.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι από τα λίγα πράγματα που είναι ξεκάθαρα σ αυτό το νόμο είναι ότι όταν σε μία ιδιοκτησιά αυξάνεται η επιφάνεια της, η παραβάση αυτή πρέπει να μετρηθεί με τετραγωνικά. Αναλυτικός μπαίνει για λοιπές παραβάσεις. Σε τέτοια περίπτωση που ο κοινόχρηστος χώρος μετρά στη δόμηση, μου κάθεται καλύτερα η παράβαση της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης κοινόχρηστου χώρου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν παει σίγουρα με αναλυτικό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Ήταν φωταγωγος και έγινε σπίτι. Άρα παει με υπέρβαση τμ. Απλά είναι κοινόχρηστο τμήμα. Αυτο είναι ένα άλλο ζήτημα. Άρα θα πρέπει να γίνει λογικά με συναίνεση όλων των ιδιοκτητών

Link to comment
Share on other sites

απο την στιγμη ομως που ειναι εντος του διαμερισματος ο κλεισμενος φωταγωγος και στο συμβολαιο αναγραφεται ο οροφος με τα τετραγωνικα και του κλεισμενου φωταγωγου, ουσιαστικα δεν ειναι σαν να λεμε εχει αποκλειστικη χρηση αυτου?αρα μηπως δεν χρειαζεται συναινεση απο ολους?

ευχαριστω για τις απαντησεις σας

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σε όλο το φόρουμ,

έχω και εγώ μια περίπτωση φωταγωγού που δεν έχει μετρήσει στη δόμηση όμως. πρόκειται για πολυκατοικία και έχουν κλείσει όλοι οι ιδιοκτήτες τον φωταγωγό στον όροφό τους. ένας από αυτούς θέλει να τον τακτοποιήσει. Θεωρείτε ότι πρέπει να πάρω τη συναίνεση των υπολοίπων?

 

Υ.Γ.Περίπτωση να τακτοποιηθούν όλοι μαζί σε μία αίτηση, με συναίνεση όλων, μάλλον θα πρέπει να την αποκλείσουμε....γιατί μη ρωτάτε...

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον ναι, συνάδελφε, πρέπει να την αποκλείσεις. Αφού το κελείσιμο του φωταγωγού αυτού επιρεάζει το εμβαδόν του κάθε ξεχωριστού διαμερίσματος - ιδιοκτησίας. Τώρα για την συνένεση... δεν ξέρω, πάντως λογικό φαίνεται να θέλει. Εκτός εάν το διαμέρισμά σου είναι στον πιό κάτω όροφο και το κλείσιμο του φωταγωγού δεν επηρεάζει τους άλλους.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι ρε παιδια, ποτε πηραμε συναινεση για τακτοποιηση φωταγωγου με τον 3843 για να παρουμε και τωρα?

Και οι φωταγωγοι και τα μπαλκονια, ακομα και οι Η/Χ θελανε συναινεση καλα καλα...

Ολα εκτος της οριζοντιου ιδιοκτησιας, αλλα κοινοχρηστα και αλλα κοινοκτητα....

Πηρε κανενας?

 

Μην κανουμε τη δουλεια μας πιο δυσκολη απο οσο ηδη ειναι...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο φωταγωγός είναι κοινόχρηστος χώρος. Οι ημιυπαίθριοι και τα μπαλκόνια δεν είναι. Στην πολεοδομία του Βόρειου τομέα Αθήνας (Νέα Ιωνία), ζητούσαν συναίνεση για το κλείσιμο φωταγωγών για τη ρύθμιση με 3843/2010.

 

Χρόνια πολλά σε όλους!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.