Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση περί διατμητικής αντοχής


 

Recommended Posts

θα ηθελα να ρωτησω το εξης:με ποια ταξη μεγεθους πρεπει να συνυπαρχουν η διατμητικη αντοχη ως προς τη τεμνουσα ζητησησης κ τη πλαστικη τεμνουσα των υπ/των σε μια παλια οικοδομη μετα απο μια επαρκει ενισχυση σε διατμηση περιορισμενη στα υπ/τα κ γιατι?σας ευχαριστω.

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και όχι γενικοί, περιγράφοντας έτσι στο μέγιστο, το περιεχόμενο της ερώτησης που επακολουθεί. Περιγραφές όπως "μια ερώτηση", "μια απορία","γρήγορη απάντηση", καλό είναι να αποφεύγονται.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ. acnt

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να το ξαναγράψεις..?Τι εννοείς πλαστική τέμνουσα?Βασικά σε μία ενίσχυση θα ελέγξεις αν το νέο Vrd3=Vcd+Vw που θα προκύψει από τους νέους συνδετήρες (νέο Vw) είναι μεγαλύτερο από την νέα ικανοτική τέμνουσα λόγω ενίσχυσης.Η νέα ικανοτική τέμνουσα λογικά είναι 1.4(Μrd,βάσης + Mrd,κορυφής)/Η.Τα νέα Μrd προκύπτουν από τους νέους διαμήκεις οπλισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Πλαστικη τεμνουσα ειναι η μεγιστη τεμνουσα που μπορει ποτε να 'δει' η κολονα γιατι δεν μπορουν να αναπτυχθουν μεγαλυτερες αντιστασεις σε ροπη στα ακρα μιας τυπικα αφορτιστης εγκαρσιας κολονας.οπως αναφερ8ηκες κ εσυ ακολουθει ο τυπος Μυπ.πανω+Μυπ.κατω/h κ Μυπ.=1.4Μονομ. για καθε κολονα.ελπιζω να εγινα σαφης.ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να δωσω περισσοτερες διευκρινισεις στην ερωτηση γιατι δεν τη κατανοω πληρως.Ειναι αρκετα γενικευμενη κ θεωρητικη.ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.