Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιάζουσα περίπτωση τακτοποίησης - έκδοσης άδειας - Help


Recommended Posts

συμφωνα με το νομο δηλαδη εαν εχω αυθαιρετο σε οικοπεδο χωρις αδεια αυτο μπορω να το βγαλω εξ ολοκληρου αδεια απο την αρχη σε 3 χρονια?

 

δεν παει μονο με προστιμο;

 

τι γινεται σε περιπτωση που το οικοπεδο ειναι ΜΗ αρτιο και ΜΗ οικοδομησιμο;

 

 

ΥΓ. αρα δεν εχω δικαιο στο χ2

Edited by mkara
Link to comment
Share on other sites

mkara

αν δεν έχεις άδεια, όπως αναφέρεις στο δεύτερο σκέλος της απάντησή σου, έχεις πράγματι συντ προστίμου χ2

(από κει το μισό δίκιο σου)

 

αυτό είναι άσχετο με την αρτιότητα ή μη του οικοπέδου

Τώρα πως θα έχεις άδεια θα μου πεις αφού δεν είναι άρτιο;;;

μα δεν βλέπεις τι γίνεται και η

ΕΕΜΚ και η εξαίρεση του 1337 και η δήλωση με τον 720/77 κλπ άδεια θεωρείται, σύμφωνα με τις ε/α ΥΠΕΚΑ

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

σε περιπτωση που δεν εχω αδεια θα δωσει αυτος ενα παραβολο και θα παρω εγω την αμοιβη για να του βγαλω την αδεια...αρα που παει χ2?

Link to comment
Share on other sites

Για να το ξεκαθαρίσουμε εντελώς. Οικοδομική άδεια νομιμοποίησης έβγαινε και πριν τον 4014 προφανώς σε αυθαίρετες κατασκευές που ΔΕΝ παραβιάζουν τις πολεοδομικές διατάξεις.Δεν μπορεί ένα μη άρτιο να βγάλει ούτε αν δεν τηρούνται τα πλάγια όρια ή.....Αυτό που συνέβαινε λοιπόν ήταν ότι πριν την έκδοση αυτής της αδείας πλήρωνες πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης.Τωρα με τον 4014 ισχύουν τα ίδια αλλά σου χαρίζουν τα πρόστιμα αυτά όμως σου χρεώνουν το παράβολο.

Το θέμα με την ταυτόχρονη ύπαρξη τακτοποίησης και νομιμοποίησης σε μια δήλωση είναι ότι αν επιλέξεις την άδεια τότε η δήλωση σταματάει και περιμένει την έκδοση της αδείας για να ολοκληρωθεί.Πρέπει λοιπόν να ελεγχθεί αν μπορούν να συνεχιστούν τα πρόστιμα της τακτοποίησης για να μπορέσει να τελειώσει αυτό το τμήμα της δήλωσης ή περιμένει και αυτό.

Υπάρχει και κάποιο δεύτερο θέμα.Στην πολεοδομία δε θα μπορείς να εκδόσεις άδεια νομιμοποίησης με τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες ατακτοποίητες.Αρα θέλει ψάξιμο και προς αυτή την κατεύθυνση.Μια σκέψη βιαστική είναι να γίνουν 2 δηλώσεις.Μια για την τακτοποίηση και μια για τη νομιμοποίηση.Θέλει ψάξιμο και αυτή η σκέψη.

Link to comment
Share on other sites

Προς ΚΑΝΑ:Προφανως αναφερεσαι στο οτι ο συντελεστης προστίμου αυξάνεται στη περίπτωση που δεν υπάρχει ΟΑ.Ισχύει προφανώς αυτό αλλα το x2 δεν νομίζω να ισχύει..το λογισμικό του ΤΕΕ τουλάχιστον δεν μου βγάζει διπλάσια πρόστιμα..στο λέω γιατί δοκίμασα και με τους δύο τρόπους.

Πρός mkara:Για το τελευταίο δεν έχουν καμία σχέση οι τιμές..πλήρης τακτοποίηση με το 4014 παει κοντά στις 30.000 ευρώ,ενώ με την άδεια και τακτοποίηση κάποιων μικρών αυθαιρεσιών,εγώ το βγάζω γύρω στις 8-9.000 μαζί με τις αμοιβές μηχανικού.

 

Το θέμα όμως του topic μου ήταν και είναι αυτό που ανέφερε ο Manolis gon.Τα δεδομένα είναι όσα ανέφερα στο πρώτο μου post και όσα αναφέρει στην πρώτη του παράγραφο.

Και εκεί υπάρχει το πρόβλημα ακόμα και με τα λεγόμενα του καθώς απ τη μια η διαδικασία θα "κολλήσει" μέχρι να βγεί η ΟΑ..και απ την άλλη η πολεοδομία δεν θα μου βγάλει ΟΑ αν δεν έχω τακτοποιήσει τυχόν αυθαιρεσίες...?????

Link to comment
Share on other sites

Το χ2 ισχύει σίγουρα για τα μη έχοντα Ο.Α.Για να το δεις και εσύ βάλε για τεστ κάποιες παραβάσεις με Ο.Α και υπολόγισε το πρόστιμο, μετά βγάλε την Ο.Α κάνε αποθήκευση και πάτα το € πάλι,να δεις το νέο πρόστιμο.Θα είναι ακριβώς το διπλάσιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.