Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν.4014 και τοπογραφικό συμβολαίου διαφορετικό από αδείας


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα,

τι μπορώ να κάνω σχετικά με το παρακάτω (είτε με 4014 είτε κάποια άλλη λύση)

 

Δεδομένα:

(ημερομηνία συμβολαίου αγοραπωλησίας οικοπέδου Οκτ '82) Τοπογραφικό οικοπέδου στο συμβόλαιο 20μ x 15μ.

(ημερομηνία έκδοσης Οικοδ. Αδείας Φεβ '83) Τοπογραφικό του ιδίου οικοπέδου στην άδεια 20μ x 18μ. με το κτίσμα πανταχόθεν ελεύθερο.

 

Πραγματική κατάσταση:

Οικόπεδο 20μ x 15μ. (συμφωνεί με το συμβόλαιο αλλά διαφορετικό ως προς την άδεια)

Κτίσμα κολλημένο στην πλευρά των 28μ

Ο μηχανικός του συμβολαίου και του τοπογραφικού είναι ο ίδιος αλλά έχει φύγει μακρυά..... πολύ μακρυά....μπαζωμένος πλέον!!!

Link to comment
Share on other sites

Το περίγραμμα είναι εντάξει. Αλλά αφού η άδεια λέει πανταχόθεν ελέυθερο και δεν είναι στην πραγματικότητα όλο και κάτι έχω.

Μήπως είναι άκυρη η άδεια?

Μπορώ να κάνω νομιμοποίηση της εκδοθείσας αδείας με τα υπάρχοντα δεδομένα (που όμως δεν θα συμφωνούν με το συμβόλαιο του οικοπέδου)?

Να σημειώσω ότι στο φύλλο αδείας δεν έχει σφραγίδα στον έλεγχο αυτοψίας από την πολεοδομία μετά την περαίωση των εργασιών.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αν στις κατοψεις της άδειας δεν υπάρχουν κουφώματα προς την πλευρά του οικοπέδου στην οποία στην πράξη το κτίσμα κολλάει, θα σκεφτόμουν στη θέση σου να κάνω τακτοποίηση με αλλαγή θέσης κτίσματος στο οικοπεδο. Μετα την τακτοποίηση του κτίσματος, θα πήγαινα στην πολεοδομία για αλλαγή τοπογραφικου (άδεια). Σε κάθε περιπτωση, πριν κάνω οτιδήποτε θα ερχομουνα σε συννενοηση πρώτα με την πολεοδομία για να σιγουρευτω τι δέχονται και τι οχι. Πάντως, πρώτα τακτοποίηση ώστε να μην σε φορτώσει η πολεοδομία με μελέτες και μετα άδεια ώστε να χρεωθεί μόνο τοπογραφικό. Μη σε πάρω στο λαιμό μου, απλά ιδέα ρίχνω...

 

Υποθέτω ότι το οικοπεδο με τις διαστάσεις που αναγράφονται στο συμβόλαιο, είναι άρτιο και οικοδομησιμο, έτσι;

Edited by Makiaveli
Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση: έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης με το 20*18? Αν ναι τότε υπάρχει θέμα ταύτισης αλήθειας με την άδεια και δυσκολεύει η υπόθεσή σου.

 

Κτίσμα κολλημένο στην πλευρά των 28μ

Μάλλον 20μ εννοείς ε?

Link to comment
Share on other sites

Μανώλη καλημέρα,

δεν έχει εξαντληθεί ο συντελεστής, καμία ιδέα?

Ναι εννοώ στα 20μ.

Link to comment
Share on other sites

Έχω αντιμετωπίσει πολύ παρόμοια περίπτωσή αλλά πολύ ποιό σύνθετη. Η άδεια έχει εκδωθεί με αναληθές τοπογραφικό επομένως είναι άκυρη (Δεν είμαστε όμως εμείς αρμόδιοι για την ακύρωση, επομένως την θεωρούμε έγκυρη???), οπότε ΟΛΟ το κτίσμα εν δυνάμει είναι αυθαίρετο.

Επιλογές:

 

1. Πάς πολεοδομία και βρίσκεις τον προιστάμενο. (Πάντα μέσω γνωστού ή άτυπα για ευνόητους λόγους... μην τον καρφώσουμε τον πελάτη)

2. Κάνεις αίτηση (εφόσον συμφωνεί ο Προιστάμενος) για εξαίρεση από κατεδάφιση με νέο διάγραμμα κάλυψης με την πραγματική θέση του κτιρίου κλπκλπ. Αν το κτίριο βρίσκεται σε σωστή θέση κατά ΓΟΚ ενημερώνεις το φάκελο και τέλος.

 

ΜΕΤΑ τα παραπάνω και αφού ξεκαθαρίσεις πλήρως την κατάσταση του υφισταμένου κτιρίου σύμφωνα με την άδεια προχωράς σε τακτοποίηση. Αν δεν λύνεται το θέμα με τον παραπάνω τρόπο τότε το τακτοποιείς ΟΛΟ ως αυθαίρετο. Αν ο Πελέτης δεν συμφωνεί άστον να πάει σε κανένα άλλο "συνάδερφο" να του το τακτοποιήσει με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο. Εσύ ενημερώνεις και ο πελάτης επιλέγει.

 

Παρόμοιο θέμα αναλύεται και σε κάποια από τις ερωταπαντήσεις.

 

ΓΕΝΙΚΑ, σκέψου το εξής:...... Θα έδινες βεβαίωση αν έπερνες στα χέρια σου την ΟΑ και την αναληθή τακτοποίηση??????

 

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.