Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λάθη (πολλές φορές εγκληματικά) σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

Είμαι κι εγώ θύμα των ηλεκτροδολοφόνων (παρεπιπτόντως: ωραίος όρος, θα τον χρισημοποιώ κι εγώ) και όχι μόνο μια φορά. Το χειρότερο είναι ότι συνήθως είναι "συνάδελφοι" ή άλλοι επαγγελματίες (πχ ψυκτικοί που βάλανε ένα κλιματιστικό) και όχι οι ιδιώτες. Καταλήγω κάθε φορά να κάνω σεμινάριο στον πελάτη για την ασφάλεια της εγκατάστασης. Έχω γίνει γραφικός όταν λέω ότι "τα κάνω έτσι γιατί κι εγώ θέλω να κοιμάμαι ήσυχος".

 

Μανόλης

Link to comment
Share on other sites

Αληθινη ιστορια... πριν λιγες μερες καποιος καλεσε υδραυλικο να του αλλαξει τον ηλεκτρικο θερμοσιφωνα που βρισκοταν στο παταρι του μπανιου.

Ο υδραυλικος (αλλοδαπος αλλα δεν εχει και τοση σημασια πια) απο τους κλασσικους μαστορες που καταπιανεται με λιγο απο ολα.

Πηγε στο σπιτι, ανεβηκε στο παταρι του μπανιου. Ο βοηθος του ανεβοκατεβαζε ασφαλειες για να δει ποτε θα σβησει το λαμπακι του θερμποσιφωνα.

Για κακη του τυχη οταν κατεβασε μια ασχετη ασφαλεια ετυχε να "κοψει" ο θερμοστατης και εσβησε το λαμπακι.

Αφησαν κατεβασμενη την λαθος ασφαλεια.

 

Εβγαλε το καλωδιο, δεν επιασε χαλκο, στραβωσε το καλωδιο να κοιταει μακρυα και προς το ταβανι.

Αδειασαν κ εβγαλαν το θερμοσιφωνα, ανεβασαν τον αλλο, μουσκεμα η πλακα του μπανιου.

Το καλωδιο που λεγαμε ομως ειχε αρχισει να κρεμαει υπο το βαρος του. Επεσε στο κεφαλι του μαστορα.

Ο βοηθος αντι να ριξει το γενικο προσπαθουσε να τραβηξει το καλωδιο απο το κεφαλι του ανθρωπου με ενα σκουποξυλο. το καλωδιο ξαναπεφτε και ο ανθρωπος ψηθηκε....

 

Δεν ξερω αν υπηρχε δδε, αν υπηρχε λογικα θα επεφτε αμεσως. Οπως και να εχει προσοχη....ολοι μας

Στην επιθεωρηση εργασιας που πηγα εκεινη τη μερα για να θεωρησω τετραδια για τεχνικο ασφαλειας ενας επιθεωρητης με ρωτησε αν εμαθα για το περιστατικο και κουναγε το κεφαλι του....

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Βασικά ενημερώνομαι από το internet. Θα ήθελα να κάνω κάποια πικροχολα σχόλια για το περιστατικό αλλά το τραγικό γεγονός δε μου το επιτρέπει.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Γεια σε όλους! Είναι το πρώτο μου post και θέλω να πω πως το site αυτό είναι πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να γνωρίζω ότι κάπου υπάρχουν άνθρωποι που τους απασχολούν κοινά πράγματα με εμένα. Παραθέτω κι εγώ μία από τις διάφορες εμπειρίες μου.

 

Ο κολλητός μου είχε προσλάβει έναν ηλεκτρολογοϋδραυλικομηχανολογοεργολαβογυναικολογοχειρουργο και ό,τι βάλει ο νους σου κάνω, για να του ανακαινίσει τον ισόγειο χώρο της 2όροφης μεζονέτας, στον οποίο παλιότερα ζούσε η γιαγιά. Αφού του τα έφτιαξε όλα, πλακάκια, τοίχους, γυψοσανίδες, καλωδιώσεις κτλ τα "σπάσανε" με αποτέλεσμα να έχει αφήσει εκκρεμότητα την τοποθέτηση των φωτιστικών και τη σύνδεση του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Με καλεί, λοιπόν, να πάω να του βάλω τα φωτιστικά. Σπουδαίο πράγμα. Το περίεργο όμως ήταν ότι στην κουζίνα και στο υπνοδωμάτιο δεν είχε ρεύμα....;; Το δοκιμαστικό δεν έδειχνε τίποτα..... Μάλλον θα φταίει το δοκιμαστικό σκέφτηκα....Το δοκιμάζω σε μια πρίζα όλα καλά... Ο τύπος όσον αφορά την κουζίνα είχε κάνει εντελώς λάθος καλωδίωση στο διακόπτη. Όσο για το υπνοδωμάτιο, είναι λίγο πιο σύνθετη περίπτωση μιας και υπήρχαν τρεις αλερετούρ. Οι δύο στον ίδιο χώρο και ο τρίτος στον κοινό τοίχο με το διπλανό δωμάτιο.....Ο τύπος όμως είχε κάνει το εξής απίστευτο που δεν έχω ξαναματαδεί....Είχε βάλει τη φάση να έρχεται στο μεσαίο...Και όχι στον ακραίο...Το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν να ανάβει το φως κι από τους τρεις διακόπτες, αλλά να σβήνει μόνο από εκείνον που το άναψε.....

Κλείνοντας, μένει το θέμα με το θερμοσίφωνα... Οι γονείς του φίλου μου μένουν στους πάνω 2 ορόφους κι έχουν ηλιακό. Και ο τύπος είχε τραβήξει από τον πίνακα του φίλου μου αναμονή για να συνδεθεί πάνω στον ηλιακό όπου ταυτόχρονα ήταν συνδεδεμένος κι ο από πάνω όροφος. Να σημειωθεί ότι το ισόγειο παίρνει από ένα ρολόι και οι άλλοι όροφοι από άλλο. Φανταστείτε να συνέδεα την αναμονή πάνω στον ηλιακό και να ανάβανε και οι δύο ταυτόχρονα το θερμοσίφωνα....

 

THE END....

Link to comment
Share on other sites

Ομως ο πολυ-μαστορας εδωσε πολύ καλη τιμη για το όλο έργο,ετσι? Οχι σαν κατι μεγαλοεργολαβους ηλεκτρολογους ή μηχανολογους που για να σου φτιαξουν μια σωστη και ασφαλη εγκατασταση μπορει να ζητησουν τις παναγιας τα ματια, ε?

 

Φυσικα δεν ειναι παντα οι φτηνοι η κακοι τεχνίτες αλλά ουτε και ενας ακριβος τεχνιτης συνεπαγεται ποιοτητα και ασφαλεια της εγκαταστασης.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.