Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προθεσμία για πρώτη δόση


Recommended Posts

Έκανα την υποβολή 12/11 και πληρώθηκε το παράβολο μέσα στο '11. Οριστική υπαγωγή έγινε μέσα στον 1/12 , όμως ο ιδιοκτήτης δεν πήγε να πληρώσει τη πρώτη δόση μέχρι 31/1/12. Καμιά ιδέα;

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 90
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Χμ, "θεωρητικά" έπρεπε να το έχει πληρώσει.Για παράταση σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουν πει.Απότι έχω καταλάβει βέβαια και κάποιος έλεγχος μέσω του συστήματος του ΤΕΕ δεν υπάρχει.Το ρισκάρει άραγε να πληρώσει έστω και καθυστερημένα?Πάντως δεν έχουν δείξει μέχρι τώρα την αυστηρότητα τήρησης τέτοιων ημερομηνιών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν περιμένουν τέτοιες περιπτώσεις για να επιβάλλουν τα άλλα ακριβότερα πρόστιμα.Δύσκολη απόφαση..

Link to comment
Share on other sites

Αν και βαριά η ώρα σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αν μπορείς να μου διυκρινήσεις τι εννοείς όταν λες "να επιβάλλουν τα άλλα ακριβότερα πρόστιμα.Δύσκολη απόφαση"

-Ποια πρόστιμα; το 1%;

-Η απόφαση του να πληρώσει; Υπάρχει κάποια εναλλακτική;

Link to comment
Share on other sites

Ν4014

Αρθρο 24 παρ 8

 

γ. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των παραπάνω δόσεων επιβάλλεται προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Η ίδια προσαύξηση επιβάλλεται σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των δόσεων των προστίμων, που επιβάλλονται δυνάμει των διατάξεων του Ν-3843/10 , μόνο για τις καθυστερούμενες μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος δόσεις.

 

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής της πρώτης δόσης ή μη καταβολής τριών συνεχόμενων δόσεων ο υπόχρεος εκπίπτει του δικαιώματος της υπαγωγής στη ρύθμιση

 

 

ΑΡΘΡΟΝ-27

Πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης μη δηλούμενων κατασκευών/χρήσεων

 

1. Αν δεν υποβληθεί δήλωση ή αν δεν περατωθεί εμπρόθεσμα η διαδικασία καταβολής του ενιαίου ειδικού προστίμου, σύμφωνα με την παρ.8 του Αρθ-24, εφαρμόζονται οι ισχύουσες, περί αυθαιρέτων, διατάξεις για την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής ή την επαναφορά της χρήσης που προβλέπεται από την οικοδομική άδεια, τα δε πρόστιμα που επιβάλλονται υπολογίζονται ως εξής:

 

α. Πρόστιμο ανέγερσης σε ποσοστό 30% επί της αξίας του αυθαιρέτου, όπως αυτή υπολογίζεται με βάση την επιφάνεια του αυθαιρέτου επί την τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή του ακίνητου, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών κατά το χρόνο διαπίστωσης της παράβασης.

 

β. Πρόστιμο διατήρησης σε ποσοστό 5% επί της αξίας του αυθαιρέτου, όπως αυτή υπολογίζεται με βάση την επιφάνεια του αυθαιρέτου επί την τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή του ακινήτου, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών κατά το χρόνο διαπίστωσης της παράβασης, το οποίο επιβάλλεται για κάθε έτος διατήρησης του κτιρίου από την ανέγερσή του ή την εγκατάσταση της χρήσης μέχρι την κατεδάφιση των κατασκευών και την επαναφορά της χρήσης ή την έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής αδείας.

Link to comment
Share on other sites

Τελεια... λύση φανταζομαι μηδεν.

και το παράβολο χαμένο;

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα συνάδελφοι! Τελικά έτυχε σε κάποιον να πάει να πληρώσει το εφαπαξ πρόστιμο μετά την λήξη του μήνα; Γιατι μόλις το βρήκα μπροστά μου αυτό το προβλημα...

Link to comment
Share on other sites

Σύνφωνα με τις οδηγίες του ΤΕΕ,ο μήνας υπολογίζεται από τη στιγμή του καθορισμού των δόσεων και όχι από την πληρωμή του παραβόλου,έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.