Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τερτίπια συμβολαιογράφου


Recommended Posts

Ο εντοπισμός δεν αρκεί. Θέλει κανονικό τοπογραφικό με ΕΓΣΑ87!!!! Φαντάζομαι το ζητάει και ο συμβολαιογράφος.

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά, πρόκειται για μια ιδιοκτησία η οποία με τη σημερινή μεταβίβαση θα γίνει δυο ιδιοκτησίες, ή όσες. Αυτό το συμπεραίνω από το γεγονός ότι έκανες μια δήλωση αυθαιρέτου για το σύνολο του κτηρίου. Αν είναι έτσι, πολύ κακώς ζητάει ξεχωριστή βεβαίωση η συμβολαιογράφος. Εσύ εξετάζεις την ιδιοκτησία ως έχει και όχι ως θα τροποποιηθεί μετά τη σύνταξη του συμβολαίου.

 

Από την άλλη πλευρά, και από τη στιγμή που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί ελάχιστες αμοιβές για τις βεβαιώσεις, δεν είσαι υποχρεωμένος να χρεώσεις τίποτα στον πελάτη σου. Έστω ότι σε καλεί το πειθαρχικό, γιατί αυτό φοβόμαστε όλοι, λες να μην τους καλύψει η απάντηση "τη δουλειά την είχα κάνει και την είχα πληρωθεί μέσω τις τακτοποίησης". Με δεδομένο φυσικά, ότι έχεις αμειφθεί σωστά για την τακτοποίηση και δεν το έχεις "σκοτώσει".

 

Είναι καιρός να αρχίσουμε να αξιολογούμε τη δουλειά μας και να μην κοστολογούμε βάση ελαχίστων αμοιβών. Αν καταργηθούν και αυτές μας βλέπω να δουλεύουμε τσάμπα, με τη λογική που έχουμε αναπτύξει...

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς έτσι είναι dada .έλα όμως που το κολλάει κ θέλει ξεχωριστές βεβαιώσεις .ναι μεν όλα αυτά είναι δεδομένα όμως αν υπάρχει χρέωση δεν θα πρέπει να την χρεωθώ εγώ .έχω μιλήσει με το πελάτη μ κ τον έχω ενημερώσει οτι η βεβαίωση που δίνει το σύστημα για όλο το ακίνητο είναι στην τιμή της τακτοποίησης .τώρα αν θέλει ξεχωριστή , αυτη θα πρέπει να την επιβαρυνθεί .

Link to comment
Share on other sites

Από Τμήμα ΤΕΕ της Επαρχίας :

 

Για την έκδοση βεβαίωσης νομιμότητας σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 23 του Ν.4014/2011 από το σύστημα ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

 

Στο σύστημα αμοιβών ιδιωτικών έργων βάζουμε νέο έργο (κτηριακά) και ακολουθούμε την διαδικασία που κάναμε για ΑΜΟΙΒΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ν.3843/2010 (ημιυπαίθριους κλπ) με την διαφορά ότι στην καρτέλα βασικά στοιχεία > περιγραφή περιγράφουμε αναλυτικά την εργασία

π.χ.

Βεβαίωση νομιμότητας του Ν4014/2011 για διαμέρισμα – οριζόντια ιδιοκτησία Α1

Προσοχή: Είναι αναγκαίο προκειμένου να γίνεται ο αντίστοιχος έλεγχος.

 

Συμπληρώνουμε κανονικά όλα τα υπόλοιπα στοιχεία όπως κάναμε και στους ημιυπαίθριους και τυπώνουμε την εντολή πληρωμής κατευθείαν με αμοιβή τα 232,54 ευρώ!!!

 

Το α/α που αναγράφεται στην παραπάνω εντολή πληρωμής δίδεται στο σύστημα Διαχείρισης Δηλώσεων και βεβαιώσεων του Ν4014/2011 (γίνεται δεκτό) και ακολουθούμε τη διαδικασία για την έκδοση βεβαίωσης όπως μέχρι σήμερα.

 

Για την περίπτωση που απαιτείται αμοιβή τοπογραφικό πρέπει να πάρουμε εξαίρεση από την Λάρισα για την αμοιβή του τοπογραφικού.

 

Στην ουσία εξαλείφουμε με τον τρόπο αυτό την χρονοβόρα διαδικασία της αναμονής της διόρθωσης της αμοιβής από την ομάδα αμοιβών του τμήματος.

 

Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει την ορθή διαδικασία με την διόρθωση από την ομάδα αμοιβών.

Η Λύση αυτή είναι προσωρινή μέχρι να ενημερωθεί το σύστημα από τα κεντρικά.

Οι εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ & ΕΜΠ πληρώνονται κανονικά όπως πριν με το έντυπο από το site www.teelar.gr (εθνική ή εμπορική τράπεζα)

• Οι εισφορές υπέρ ΤΕΕ κρατούνται αυτόματα από την κατατεθείσα στην εθνική τράπεζα αμοιβή.

 

 

Ενδιαφέρον ;

Edited by Manolis gon
μεγενθυνση
Link to comment
Share on other sites

''για υπηρεσίες με τον Ν.3843"???? :shock: χαχαχα..... μπακάλικο, ότι πάρετε 3 ευρώ... αυτό, αν το χουν ανακοινώσει, είναι για τα κωμικά σε καμιά εφημερίδα

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

συμβολαιο με τμημα αυθαιρετης κατασκευης εξαιρεθεισας απο κατεδαφιση συνεταχθη στις 20.9.2011.ομως ο υποθηκοφυλακας δεν μεταγραφει.προ της ισχυος του 4014 δεν μεταβιβαζονταν τα εξαιρεθεντα απο κατεδαφιση?εγω ξερω οτι τα κατεδαφιστεα δεν μεταβιβαζονται .τι νομιζετε οτι πρεπει να γινει?

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχει εξαιρεθεί από κατεδάφιση τότε εμπίπτει στο άρθρο 2 του Ν4014, άρα δίνεις βεβαίωση νομιμότητας αν δεν υπάρχει άλλο αυθαίρετο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.