Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΞΙΖΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΙ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ?


anasmars

Recommended Posts

Είμαι πτυχιούχος Μηχανικός Δομικών Έργων και σκέφτομαι να κάνω αίτηση στο ανοικτό πανεπιστήμιο στον τομέα Διαχείριση Τεχνικών Έργων MSc.

Το θέμα είναι το εαν μου δίνει περισσότερα δικαιώματα σαν μηχανικό,

εάν αξίζει, γιατί είναι 2 χρόνια και στοιχίζει γύρω στα 3.200 ευρώ

και επειδή σκεφτόμουν να φύγω για ένα διάστημα στην Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα στην Τζέντα με την ελπίδα εύρεσης εργασίας στο πτυχίο μου, εάν η προϋπηρεσία αξίζει περισσότερο από τον τον συγκεκριμένο τίτλο.(με την προϋπόθεση ότι βρίσκω δουλειά εκεί.)

Είμαι 29 χρονών, με 0 προϋπηρεσία και αξιοποιώ το πτυχίο μου δουλεύοντας ως σερβιτόρος.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Και χρόνια πολλά!

Link to comment
Share on other sites

Με το τωρινο νομοθετικο, εμεις οι Τ.Ε με M.Sc, δεν εχουμε παραπανω δικαιωματα σαν μηχανικοι...Εαν ομως οντως εχεις ακρη για Τζεντα μην το σκεφτεσε κ κανεις εκει ενα M.Sc

Link to comment
Share on other sites

Φύγε τζέντα να σωθείς φίλε....δεν έχεις κάποιο δικαίωμα παραπάνω σαν μηχανικός.. ότι οφέλη έχει κάποιος ΠΕ με μεταπτυχιακό έχει και ένας ΤΕ με μεταπτυχιακό.

Link to comment
Share on other sites

Η εργασιακή εμπειρία που θα αποκτήσεις στην Τζέντα , για μένα αξίζει πολύ περισσότερο απο το μεταπτυχιακό του ΕΑΠ ( Αν βεβαίως επιλεγείς ) . Καλή Σταδιοδρομία και Καλή Χρονιά .

Link to comment
Share on other sites

Η εμπειρία που θα αποκτήσεις αξίζει πολύ περισσότερο. Τα MSc, κλπ. είναι για θέση και αύξηση μισθολογικής κλίμακας στο δημόσιο. Κανένας δεν θα σου εμπιστευθεί Διεύθυνση Έργου, μόνο επειδή έχεις MSc αλλά καθόλου στοιχειώδη εμπειρία.

Link to comment
Share on other sites

Τό πρόγραμμα του ΕΑΠ είναι λίγο για αυτό τον κλάδο. Αν θες να κάνεις Μάστερ δες κατά Αγγλία μεριά ή καλύτερα κατα ΗΠΑ. Γιά Τζέντα χωρίς αδεια εργασίας χλωμό δεν θέλω να σε απογοητελυσω αλλά μην πιστεύεις 'οσα γράφουν οι ρεκρουτερς στο ιντερνετ.

 

Φιλικά

Δημήτρης

Edited by mastoras
Link to comment
Share on other sites

Αν το κάνεις με το σκεπτικό να αποκτήσεις περισσότερα δικαιώματα σαν μηχανικός....ξέχνα το δεν γίνεται. Είτε είσαι από ΑΕΙ είτε από ΤΕΙ το μεταπτυχιακό δεν σου δίνει έξτρα δικαιώματα από αυτά που έχεις με τον βασικό σου τίτλο σπουδών. Μόνο παραπάνω μόρια για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Από την άλλη θα σου έδινε εξιδίκευση σε κάποιο αντικείμενο ίσως με απότερο σκοπό να ξεχωρίσεις στον ανταγωνισμό της εύρεσης εργασίας. Σε κάποια άλλη εποχή μπορεί. Στην Ελλάδα του σήμερα μετρά ιδίως για μηχανικούς το 1%. Το υπόλοιπο 99% είναι η προυπηρεσία...Οπότε καταλαβαίνεις πως με κλειστά μάτια βουρρρ για Τζέντα, η εμπειρία που θα αποκτήσεις εκεί θα είναι ανεκτήμητη

Link to comment
Share on other sites

Στην Τζέντα βρίσκεται ο αδερφός μου εδώ και 2 χρόνια.Ασχολείται με άσχετο αντικείμενο με το δικό μου.Θα πάω για ''διακοπές'', για όσο με βγάλουν τα λεφτά που έχω στην άκρη,με σκοπό να γυρίσω όσες περισσότερες εταιρίες μπορώ.Εάν με το καλό με θέλει η εταιρία, κανονίζει αυτή μετά με την άδεια εργασίας.Το θέμα είναι να τους πείσω να με πάρουν για δουλειά.Εκεί είναι το μανίκι.

Link to comment
Share on other sites

άρα λοιπόν πας κει εκεί στο ψιλοξέμπαρκο. και σίγά τη σοβαρή ευκαιρία που θα χάσεις αν δεν πας στην σ.α. άσε που ξέμπαρκος και χωρίς εμπειρία δεν έχεις καμία ελπίδα να σε πάρουν κάπου. βέβαια το ίδιο μαύρα είναι και πέριξ των βαλκανίων σήμερα. αν έχεις κανά χωράφι κάτσε κάτω να δεις τι θα το κάνεις. τα άλλα όλα είναι λόγια να' χαμε να 'λεγαμε

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν ήταν ο αδελφός σου εκεί που σημαίνει ότι θα απαλλαγείς από το οικονομικό πρόβλημα της στέγης, θα σου έλεγα ότι στο ψιλοξέμπαρκο ξέχνα το, ειδικά χωρίς εμπειρία. Εν πάση περιπτώση πας βλέπεις και αν χωθείς πουθενά έχει καλός. Τουλάχιστον θα πάρεις και μία γεύση από τον τρόπο ζωής και τα σχετικά της ξενιτιάς...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.