Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορία σχετικά με την ασυνέχεια Μοχόριβιτσιτσι


iliekater

Recommended Posts

Αυτήν την αποροία μάλλον θα μπορεί να μου τη λύσει κάποιος γεωλόγος , αλλά μιας και δεν βρήκα αντίστοιχη κατηγορία να την δημοσιεύσω , την δημοσιεύω εδώ .

Πρωτού όμως σας πω ποια είναι η αποροία μου , σας παρακαλώ να μην γελάσετε ! Αν η ερώτησή μου είναι χαζή , μην με περιγελάσετε :D .

Λοιπόν , πρόσφατα διάβασα ότι μία ακόμα αποστολή για την έρευνα της συγκεκριμένης ασυνέχειας αναβλήθηκε . Εν ολίγοις επρόκειτο για ένα ένα αμεικάνικο πλοίο το οποίο θα έκανε μία γεώτρηση στον πυθμένα του Ατλαντικού , όπου η ασυνέχεια είναι πιο προσβάσιμη λόγω μικρότερου πάχους τους υποθαλάσιου εδάφους . Απ'όσο ξέρω , η επόμενη παρόμοια αποστολή θα εκτελεστεί από κάποιο Ιαπωνικό πλοίο το 2009 στον Ειρηνικό Ωκεανό .

Η αποροία μου εμένα είναι απλή :oops: : άπαξ και τρυπήσουνε για να δούνε τι υπάρχει τελικά από κάτω , δεν υπάρχει κίνδυνος να χυθεί όλο το νερό του ωκεανού εκεί μέσα ! ;

Βέβαια , τώρα που το σκεύτομαι , αυτό τελικά ίσως να μην είναι κακό , διότι σήμερα η στάθμη των θαλασσών όλο ανεβαίνει , οπότε ας κατέβει και λιγάκι !

Link to comment
Share on other sites

Εάν είσαι υπέρμαχος της θεωρίας της κοίλης γης :wink: τότε ναι υπάρχει κίνδυνος. Εγω πάντως πιο πολύ θα φοβόμουνα όχι το νερό που θα χαθεί αλλά την λάβα που θα εμφανιστεί. Λες να ψάχνουν την Ατλαντίδα??

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα ένα μικρό ηφαίστειο στον ωκεανό θα έιναι κ τίποτα άλλο. Η λάβα θα βγεί έξω θα κρυώσει κ θα γίνει ένα ωραίο βούλωμα

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν υπάρχει άβυσσος αντιγράφω από : http://4c5237c5b79d276b4cf0ba0df49ba70d.el.infofx.net/

 

Το όριο μεταξύ του φλοιού και του μανδύα παρουσιάζεαι σε δύο διαφορετικές φάσεις: Αρχικά, μέσω μίας ασυνέχειας στην ταχύτητα των σεισμικών κυμάτων γνωστή ως ασυνέχεια του Mohorovicic ή απλά Moho. Η αιτία του Moho φαίνεται να οφείλεται στην αλλαγή της σύστασης των πετρωμάτων. Η δεύτερη φάση είναι μία χημική ασυνέχεια η οποία έχει παρατηρηθεί σε βαθιά τμήματα του ωκεάνιου φλοιού τα οποία έχουν εισχορήσει στον ηπειρωτικό φλοιό και παρατηρούνται ως οφιολιθικές ακολουθίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.