Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη σκάλας σε υπάρχουσα οικοδομή


 
adadim

Recommended Posts

Η Hilti έχει και βουρτσάκια που καθορίζουν την διανοιγόμενη οπή από τις σκόνες.

Αν είναι μεγάλη η σκάλα θέλει προσοχή.

Δεν μου ακούγεται καλή η ιδέα να ανοιξεις αυλακίες μου φαίνεται ανορθόδοξη! Οι ρητίνες πού θα χρησιμοποίησεις πρέπει να έιναι ειδικές για την πλήρωση οπών, αν ανοίξεις αυλακίες τι ρητίνη θα χρησιμοποιήσεις, επαλειφόμενη με σπάτουλα σαν επισκευαστικό τσιμεντό; Αυτό θα το έκανα μόνο για να βρώ τον υπαρχον οπλισμό και να ηλεκτροσυγκολλήσω πάνω σε αυτόν αλλίως θα έιναι να στηρίζεις την σκάλα σε μια επικάλυψη από ρητίνη.

Για να ξεχάστηκαν οι αναμονές προφανώς να θα είναι στην αρχή της σκάλας στον κλάδο ανόδου, έκει δεν πρέπει να βάλεις αναμόνες καλύτερα και στην κάτω στρώση;

Καλύτερα ανοιξε οπες και στην πάνω και στην κατω στρώση οπλισμού και μπές αρκετά πιο μέσα από την επικάλυψη ωστε να εξασφαλίσεις ότι τα καινουργια σίδερα θα περασουν εσωτερικότερα των παλαιών σε "περισφιγμένο" σκυρόδεμα.

Λεπτομερειες για το βάθος και διάμετρο οπής βλήτρου και τις αποστάσεις αυτού απο τα άκρα ΚΑΝΕΠΕ 6.1.2 ή αλλα βιβλία π.χ Δρίτσος για ενισχύσεις.

Επίσης μπορείς να βάλεις να αγριέψουν το μπετόν με κομπρεσερ και να επαλλείψουν την διεπιφάνεια με ρητινή για αρμό διακοπής εργασιών, ιδίως αν θες να τσιτώσεις λίγο τον εργολάβο για να είναι προσεκτικότερος την επόμενη!

Γενικά εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ βλήτρα μεγάλης διαμέτρου π.χ Φ12 ή Φ14 για να εχώ μεγαλύτερη οπή και να ξερω ότι θα μπορεί να καθαριστεί και να πάει ρητινή.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.