Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμβόλιο Gardasil (θέμα γένους θηλυκού)


ισμήνη ζούρα

Recommended Posts

ανοίγω αυτό το άσχετο topic, επειδή ταλαιπωρήθηκα πολύ, και ταλαιπωρούμαι ακόμα από τις παρενέργειες του εμβολίου και θεώρησα χρήσιμο να ενημερώσω τις συναδέλφδους που σκέφτονται να το κάνουν.

 

Στα 25 και μισό αποφάσισα να το κάνω. Σκέφτηκα:" ή τώρα ή ποτέ", μια που το ταμείο το δικαιολογεί μέχρι την ηλικία των 26. 'Eχοντας διαβάσει για τις παρενέργειες αλλά με τη προτροπή του γιατρού μου και τη διαβεβαίωση φίλενάδων ότι δεν είχαν κάποιο σύμπτωμα, πήρα βιαστικά την απόφαση...

 

Τις πρώτες μέρες δεν έιχα απολύτως κανένα σύμπτωμα, ούτε καν μυικό πόνο στο χέρι, ούτε δέκατα, τίποτα!

 

10 μέρες μετά το εμβόλιο παρουσίασα κνίδωση, δηλ. κόκκινα σημάδια, σαν αλεργία, με ήπιο κνησμό, που όσο περνούσαν οι μέρες γινοταν εντονότερος, και αρθραλγία με οίδημα,που πήγαινε από άρθρωση σε άρθρωση (πρώτα δάχτυλα, μετά γόνατα, αγκώνες, κτλ), μέχρι και πόνο στις αμυγδαλές,πονοκέφαλο, πρίξημο ακόμα και στη μύτη και τα χείλια.

 

Από την αρχή σκέφτηκα ότι για όλα αυτά αιτία να είναι το gardasil, αλλά κανένας γιατρός δεν μπορούσε να με διαβεβαιώσει για αυτό, μια που το εμβόλιο είναι καινούργιο και οι παρενέργειες ακόμα άγνωστες! μέχρι σήμερα που ο αλεργιολόγος που με παρακολουθεί, αφού είδε και απόειδε, και αφού οι εξετάσεις μου είναι καθ' όλα φυσιολογικές-εκτός από τους δείκτες που δικαιολογούν την κνίδωση-βρήκε κάτι σχετικό με την περίπτωση μου σε διεθνή βιβλιογραφία...

 

...δεν ξέρω γιατί συνέβη ειδικά σε εμένα αυτό, τί έγινε με την εισβολή των αντιγόνων στον οργανισμό μου και προκλήθηκε όλη αυτή η ανωμαλία, αλλά αν είναι να εμβολιαστείτε, αναφέρετε στο γιατρο σας την περίπτωση αυτή, μήπως σας προτρέψει σε κάποιες εξετάσεις (π.χ. αλεργικών δεικτών??) πριν τη χορήγηση, για να εξασφαλίσετε την ομαλή έκβαση του εμβολιασμού.

 

αν ρωτήσετε φυσικά εμένα για το εμβόλιο, εγώ θα πω "μην τυχον, όχι, και πάλι όχι"...μια μέρα πονούσε τόσο πολύ ο καρπός μου, που ενώ ήμουν στην οικοδομή, δεν μπορούσα να κρατήσω ένα σχέδιο ανοιχτό....αυτά απο μένα κορίτσια

Link to comment
Share on other sites

το έχω διαβάσει, με το που εμφάνισα τα συμπώματα, τα διάβασα όλα...

κατόπιν εορτής θα μου πεις, ναι!

Link to comment
Share on other sites

τί να σου πω...είναι να μη σου τύχει μάλλον

ρίσκο ή πάσο?

εγώ έπαιξα κι έχασα, ελπίζω να κερδίσεις, σίγουρα πάντως "τσίμπα λίγο τα ζάρια", ρωτώντας το γυναικολόγο σου με επιμονή.

 

δεν ξέρουμε αν παίζει ρόλο το αν είσαι αλεργικό ή όχι άτομο, ώστε να το ελέξεις, και αν είσαι π.χ. να μην το κάνεις.

πάντως αν είσαι μάλλον οι πιθανότητες είναι εναντίον

αλλά ακόμα και αν δεν έισαι, είναι θέμα του τί θα κάνουν τα αντισώματα που θα δημιουργήσεις

στη δικιά μου περίπτωση, "τρελάθηκαν" και κάνουν ο, τι να ναι...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

περαστικά στη συνάδελφο Ισμήνη. Εγώ έκανα και τις τρεις δόσεις και πέρα από τον προσωρινό πόνο όταν τον κάνεις όλα πήγαν καλά. Προτείνω όμως να διαβάσετε προσεκτικά τις παρενέργειες και να κάνετε μια κουβέντα με το/τη γυναικολόγο σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.