Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση παιδιών σε ΤΣΜΕΔΕ ή ΙΚΑ?


GIANNIS9480

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

 

Είμαι μηχανικός με ασφάλιση ΤΣΜΕΔΕ από το 2004 και η γυναίκα μου έχει ασφάλιση ΙΚΑ. Η ερώτησή μου είναι απλή και παρακαλώ όποιον μπαμπά ή όποια μαμά γνωρίζει κάτι ας μου απαντήσει γιατί βρίσκομαι σε τεράστιο δίλημμα...

 

Το παιδί να το ασφαλίσουμε στο ΤΣΜΕΔΕ ή στο ΙΚΑ?

 

Μέχρι τώρα πιστεύω πως το ΤΣΜΕΔΕ είναι καλύτερο από το ΙΚΑ, δεν ξέρω όμως τί παροχές ακριβώς και τί καλύπτει. Γιατρούς, εμβόλια, επισκέψεις στο σπίτι κτλ.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ΤΣΜΕΔΕ καλύπτει 20 ευρώ για επίσκεψη σε παιδίατρο στο ιατρείο του με μέγιστο τις δύο επισκέψεις το μήνα και πέρα από τις δύο καλύπτει 10 ευρώ, ενώ για επίσκεψη του παιδιάτρου στο σπίτι καλύπτει 30 ευρώ και επίσης δικαιολογεί 2 τέτοιες το μήνα (σύνολο δηλαδή τέσσερις σε ιατρείο και σπίτι).

Αυτό ισχύει μόνο για τον παιδίατρο διότι για άλλους γιατρούς δικαιολογεί μόνο μία επίσκεψη και αυτή στο ιατρείο με κάλυψη 20 ευρώ.

Από εκεί και πέρα τα εμβόλια είναι όλα δωρεάν (δεν ξέρω αν ισχύει για όλα τα φαρμακεία της χώρας ή σε κάποια τα πληρώνεις πρώτα και εισπράτεις μετά) με τη συνταγογράφηση του γιατρού.

 

Στο ΙΚΑ πρέπει να επισκέπτεσαι τα κατά τόπους πολυατρεία του με ότι συνεπάγεται αυτό

Υπερ στο ΙΚΑ ότι οι επισκέψεις είναι δωρεάν και κατά.............οι τεράστιες αναμονές.

 

Εμπειρία δεν έχω από ΙΚΑ αλλά μάλλον καλύτερα ΤΣΜΕΔΕ και ειδικά τώρα που το ΙΚΑ θα πάρει πάνω του και άλλα ταμεία---> περισσότεροι ασθενείς--->περισσότερη ταλαιπωρία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καθαρά για το θέμα του παιδιού, το ΤΣΜΕΔΕ έχει περισσότερες παροχές και λιγότερη ταλαιπωρία όπως ανέφερε και ο Ηλίας. Να σημειώσω ότι και στο ΤΣΜΕΔΕ έχεις δωρεάν επισκέψεις, άμα απευθυνθείς σε συμβεβλημένο παιδίατρο

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

μονο που αυτοι ειναι συγκεκριμενοι και οι περισσοτεροι που μου εχουν τυχει εμενα δεν ειναι ΠΟΤΕ στο ιατρειο τους αλλα πρεπει παντα να τους αναζητεις στο τηλεφωνο, αφου λειτουργουν πρωτα σαν ιδιωτες γιατροι στις επισκεψεις που τους αφηνουν 50αρια και 70αρια, και 1-2 φορες την εβδομαδα αν θυμηθουν ή αν τους κραξεις, εμφανιζονται για να δεχθουν επισκεψεις ΤΣΜΕΔΕ.

 

Ασε το αλλο το κουλο, διαλεγεις εναν κ μεσα στη χρονια δεν μπορεις να τον αλλαξεις. Ολοι οι γιατροι θα επρεπε να ειναι συμβεβλημενοι με ολα τα ταμεια κ να πηγαινουμε σε αυτον που θελουμε....οριο στο ποσο ναι, συγκεκριμενο γιατρο γιατι? Αλλα τι ψαχνω τωρα...

Edited by howard_roark
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

....Και στο ΙΚΑ πρέπει να πας σε αυτό που ανήκεις. Και δεν είναι σε όλες τις περιοχές το ίδιο.....

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι κουλό αυτό που ανέφερες, μιας και μιλάμε για ιδιώτες γιατρούς.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά οι παλιοί και καλοί γιατροί δεν κάνουν σύμβαση με το ΤΣΜΕΔΕ γιατί έχουν σταθερή πελατεία και πέφτουν τα 50-αρια βροχή.

 

Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι συμβεβλημένοι είναι κάποιοι πολύ νέοι παιδίατροι που θέλουν να μπουν σιγά σιγά στην πίτα.

Και όταν αφορά το παιδί σου το σκέφτεσαι αυτό.........................τουλάχιστον εγώ ναι.

Και για να μην παρεξηγηθώ δε λέω ότι οι νέοι δεν είναι καλοί...............σε καμία περίπτωση διότι πολύ απλά δεν έχω εμπειρία, αλλά ξέρετε τώρα, ειδικά σε θέματα υγείας γινόμαστε πιο ψείρες και απ΄ ότι πρέπει πολλές φορές και κυρίως για τα παιδιά μας.

Link to comment
Share on other sites

Και στο ΙΚΑ πρέπει να πας σε αυτό που ανήκεις.

 

Δεν ισχύει αυτό. Πας σε όποιο ΙΚΑ θέλεις. Δεν έχουν όλα τα ΙΚΑ όλους τους γιατρους.

Link to comment
Share on other sites

παιδια εγω εχω παιδιατρο μη συμβεβλημενο που παιρνει 30 την επισκεψη κ οταν του πηγαινω κ τα δυο δεν ζηταει 60, παλι 30 μου παιρνει. Εγω του δινω βεβαια 50 μερικες φορες. εχω τυφλη εμπιστοσυνη βεβαια στον ανθρωπο.

 

στην πιτσιρικα του ΤΣΜΕΔΕ τα παω για τα εμβολια, που κ παλι προχθες βαρεθηκα να την ψαχνω κ τα πηγα στον αλλον. αυτα ειναι εντελως βορειοκορεατικα κ δεν στεκουν με καμμια λογικη. γιατι δεν μπορω να δινω εγω τη διαφορα στον γιατρο της επιλογης μου? τι λεμε τωρα. ειπαμε μας εχουν για προβατα.

 

στην δε αναγκη, δεν συζητω πού πας τα παιδια σου.....ή τους δικους σου ανθρωπους.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα παιδιά και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

 

Τί εννοείτε ότι μπορείς να διαλέξεις έναν μόνο γιατρό και όλη τη χρονιά δεν μπορείς να τον αλλάξεις? Δηλαδή, αν δεν μείνω ευχαριστημένος ή δεν μπορώ να τον βρω όπως είπατε και εσείς είμαι υποχρεωμένος να το πάω εκεί το παιδί μου?

Επίσης, είναι σίγουρο αυτό με την πλήρη κάλυψη των εμβολίων? Γιατί χθες μου είπε η αδερφή μου ότι τον τελευταίο χρόνο το ΤΣΜΕΔΕ έχει σταματήσει να καλύπτει τα εμβόλια (αυτό βέβαια το άκουσε από την κουμπάρα της που είναι στο ΤΣΜΕΔΕ και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει γιατί δεν έχω μιλήσει μαζί της).

Link to comment
Share on other sites

Με βάση τις τελευταίες αλλαγές του ΤΣΜΕΔΕ υπάρχουν γιατροί που υπογράφουν σύμβαση με το ταμείο και μπορείς να πας όποτε θέλεις δωρεάν, χωρίς να πληρώσεις τίποτα.

Όποιον διαλέξεις από αυτούς δεν μπορείς να τον αλλάξεις μέσα στο χρόνο.

 

ΑΛΛΑ........................αν δεν θέλεις να πας στους συμβεβλημένους (που είπαμε δεν πληρώνεις τίποτα) μπορείς να πας σε όποιον εξωτερικό γιατρό θέλεις, θα τον πληρώσεις κανονικά ό,τι σου ζητήσει, θα σου κόψει ΑΠΥ και ιατρική γνωμάτευση, θα τα καθέσεις στο ταμείο και θα σου επιστρέψουν ένα ποσό σύμφωνα με το τιμολόγιό τους.

 

Τα εμβόλια καλύπτονται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, την προηγούμενη Πέμπτη έκανα στη μικρή μου χωρίς να πληρώσω τίποτα στο φαρμακείο, προσκομίζοντας απλά τη συνταγή του γιατρού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.