Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρόποι εξοικονόμησης πετρελαίου


sebastian leto

Recommended Posts

Σε συγκροτημα κατοικιων με ενα κτιριο 6 διαμερισματων και δυο αυτονομες μονοκατοικιες 100 τετραγωνικων η μια, εξυπερετουνται απο το ιδιο καυστηρα. Το κτιριο με τα 6 διαμερισματα εχει μονο ενα ενοικο ο οποιος πηγαινει μονο τα σαββατοκυριακα τα αλλα ειναι απουλητα, οι αλλες δυο μονοκατοικιες εχουνε πουληθει και αυτες και επισης χρησιμοποιουνται σα εξοχικα. Επειδη υπαρχουνε 5 σπιτια αδεια και οταν λειτουργει η θερμανση υπαρχουνε πολλες απωλειες εχετε να μου προτεινετε τροπους να μειωθουνε οι απωλειες? Το κτιριο με τα 6 διαμερισματα εχει ενα κυκλοφορητη και οι αλλες 2 μονοκατοικιες εχουνε ενα κοινο κυκλοφορητη. Στα διαμερισματα που ειναι κενα οταν λειτουργει ο καυστηρας το νερο που παει μεχρι τις ηλεκτροβανες τους και εχει ζεσταθει καταναλωνει σημαντικη ποσοτητα πετρελαίου?

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει ο ένοικος που πηγαίνει το σαββατοκύριακο σε περίπτωση που πληρώνει μόνο αυτός το πετρέλαιο να έρθει σε επικοινωνία με τον εργολάβο που έχει τα απούλητα διαμερίσματα αλλά και με τους ιδιοκτήτες των δύο μονοκατοικιών ώστε να κλείσουνε τις βάνες από τα σώματα που έχουν από την στιγμή που πληρώνει πετρέλαιο μόνο αυτός .

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

Όχι πετρελαιο πληρωνουν και αυτοι με τις μονοκατοικιες κανονικα, απλως ηθελα να δω αν υπαρχει καποιος τροπος να μειωθουνε οι απωλειεις απο τα κενα διαμερισματα..

Link to comment
Share on other sites

Οι ηλεκτροβάνες των διαμερισμάτων του κτιρίου των 6 κατοικιών πού βρίσκονται;

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι μονωμένος ο σωλήνας και εφόσον οι ηλεκτροβάνες είναι όντως κλειστές για τα ανοίκιαστα διαμερίσματα οι απώλειες θα είναι ελάχιστες...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Υπάρχει 4όροφη πολυκατοικία 10 διαμερισμάτων με αυτονομία θέρμανσης πετρελαίου. Με στόχο την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση τίθεται το ερώτημα:

 

αν προσαρμοστούν οι αυτόνομες ώρες έναυσης του καυστήρα σε κοινές ώρες έναυσης, θα υπάρξει όφελος?

 

Να ορίσουμε δηλαδή, ένα κοινό ημερήσιο ωράριο έναυσης πχ 6-8 το πρωί, 2-4 το μεσημέρι, 7-9 το βράδυ για όλη την πολυκατοικία, κατά το οποίο οι ένοικοι να "υποχρεούνται" να ανάβουν την θέρμανση τους με στόχο την πλήρη εκμετάλλευση του ζεστού νερού που κυκλοφορεί εκείνες τις ώρες, και την αποφυγή έναυσης του σε άλλες ώρες που το νερό θα είναι κρύο, ώστε να μην επιβαρύνεται ο καυστήρας με καύση πετρελαίου για θέρμανση μεμονωμένων διαμερισμάτων...

Δεδομένα σε κάθε περίπτωση είναι πως είναι σύμφωνοι όλοι οι κάτοικοι.

_____________

στην ουσία είναι πιο οικονομική η κεντρική θέρμανση ή η αυτονομία?

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Ναι, είναι καλή κίνηση για εξοικονόμηση. Θα υπάρχει σεβαστό όφελος. Το μέγεθος του οφέλους εξαρτάται από τη μόνωση και την έκταση του δικτύου.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

το καλοκαίρι, μαζί με την συντήρηση του καυστήρα, έγιναν και μονώσεις των σωληνώσεων του λεβητοστασίου. Δυστυχώς οχι κατα ΚΕΝΑΚ....

Παντως η ιδέα πιστεύεις οτι προχωράει σε καλή κατευθυνση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.