Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρόποι μείωσης φορτίου επιχωμάτωσης


 
Χ Επισκέπτης 1

Recommended Posts

Σε υπόγειο χώρο στάθμευσης έξω από την κάλυψη της ανωδομής έχω επιχωμάτωση ύψους 5,5μ κατά μέσο όρο λόγω κλίσης του εδάφους.

Το φορτίο που προκύπτει είναι υπερβολικά μεγάλο.

Τι προτείνεται για τη μείωση αυτού;

 

Μου φαίνεται ότι θα καταλήξω σε μελέτη τούνελ του μετρό!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μάλλον εδώ θα χρειαστούμε σχέδιο... ο χώρος από πάνω θα κυκλοφορείται? - υπάρχουν δηλαδή κάποιες ελάχιστες απαιτήσεις φέρουσας ικανότητας της επιχωμάτωσης?

Link to comment
Share on other sites

ϊσως φανεί χαζό αλλά σαν πρώτη σκέψη θα μπορούσες ας πούμε να το επιχωματώσεις μέχρι καποιο ύψος πχ με ελαφρόπετρα μετά γεωύφασμα και μετά κανονικό υλικό επιχωμάτωσης? επίσης θα μπορείς να διαμορφώσεις αναβαθμούς? Εαν έχεις καποιο σκαρίφημα θα βοηθούσε!

Link to comment
Share on other sites

Xάρη σε μια δική μου περίπτωση, στην οποία έχω πολλά μέτρα για "παιχνίδι" πίσω απο την κατασκευή, λέω να κάνω αυτό που δείχνω σε κατασκευαστικές φάσεις στο αρχείο...

Κάποιες σκέψεις;

Link to comment
Share on other sites

Ανακουφίζεις έτσι τις ωθήσεις γαιών? Ωραίο σαν λύση. Η συμβατική σκέψη θα ήταν να τοποθετούσες πέτασμα ακριβώς στην παρειά του κτιρίου και να έκανες την εκσκαφή σου μετά? Έχεις υπολογίζει κύκλους ολίσθησης για να δείς πόσο μέσα θα μπήξεις τα πετάσματά σου?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που αναφέρεις acnt είναι εντελώς διαφορετικό από την περίπτωσή μου στην οποία έχω υπόγειο και από πάνω 5,50μ χώμα, δηλαδή ένα φορτίο επί της πλάκας περίπου 110kN/m² (γ=20kN/m³).

 

Νομίζω ότι το αντιμετωπίζει πολύ ωραία το θέμα σου αν και δεν ξέρω αν θα έβγαινε πιο οικονομικό αν απλώς ενίσχυες τον τοίχο του κτηρίου σου που αντιστηρίζει τα χώματα της πλαγιάς.

Link to comment
Share on other sites

Xάρη υποψιάζόμαι πως είναι διαφορετικό απο την περίπτωσή σου. Οπως είπα, εγώ έχω χώρο απο πίσω για να τα κάνω αυτά και ό πάσσαλος επάνω υπάρχει ήδη και είναι -σειρά- πασσάλων 11,5-12μ.

 

Απλά ειναι κάτι για το οποίο έχω σπάσει το κεφάλι μου να δω πως γίνεται κατασκευαστικά, θέλω να σας δώσω "λυσεις" ή αν όχι λύσεις, ιδεές. Και φυσικά να μου πείτε τις απόψεις σας.

 

Pano το επόμενο βήμα είναι ο υπολογισμός των κύκλων ολίσθισης. Μιλάμε όμως για έδαφος Β και βραχώδες έδαφος στον πάτο της χαμηλότερης σειράς πασσάλων. Οπότε, είναι λίγο "χαλαρά" τα πράγματα...

 

Χάρη, οι σεισμική επάυξηση σε εσένα ξεκινά απο 39,6kN στην στέψη του τοιχείου και φτάνει στα 13,2 στην βάση του. λο πόσο παίρνεις; Μήπως πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τα Καε απο Mononobe-Okabe;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.