Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνωση εσωτερικου τοιχου με γυψοσανιδα και πετροβαμβακα?


GIORGOPAP

Recommended Posts

γεια σαs θελω να μονωσω εσωτερικο τοιχο με γυψοσανιδα και πετροβαμβακα αλλα με ανησυχει αυτα που διαβαζω για την υγειηνη του πετροβαμβακα και τιs γυψοσανιδαs

γνωριζει κανειs επι του θεματοs?

Link to comment
Share on other sites

Και με τα 2 πρέπει να έχεις την τεχνογνωσία για να ''παίξεις''. Ο πετροβάμβακας μπορεί να προκαλέσει φαγούρα, τίποτα περισσότερο, αν δεν φοράς ατομικά είδη προστασίας, όπως π.χ γάντια, μάσκα κτλ. Πρέπει επίσης να ξέρεις πού και πώς θα τον χρησιμοποιήσεις σε σχέση με επιτοίχια, γυψοσανίδες,εσωτερικά,εξωτερικά κτλ. Τώρα για τις γυψοσανίδες επίσης ισχύουν τα ίδια ως προς την χρήση. Ζημιά στην υγεία εφόσον χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα μέσα, δεν πρόκειται να έχεις πιστεύω. Σωστή βαφή, αστάρι και ειδικές ρητίνες οι οποίες κάνουν φανταστική δουλειά δημιουργώντας επιστρώματα τα οποία στεγανοποιούν το υλικό. Υγρασία και άλλα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας μ'αυτόν τον τρόπο δεν παρουσιάζονται και ίσα ίσα που βελτιώνεται η γενική υγιεινή του χώρου. Προσοχή και στην θερμοκρασία και εξαερισμό του χώρου κατα την εφαρμογή. Να επιλέξεις επαγγελματία και τεχνικά καταρτισμένο είναι το μυστικό.

Link to comment
Share on other sites

Για πετροβάμβακα μόνο Θερμομονώτικη πλάκα πετροβάμβακα Κλάση αναφλεξιμότητας A1 κατά EN 13501-1.

Link to comment
Share on other sites

εχω μπερδευτει αναμεσα σε διογκωμενη και εξηλασμενη πολυστερινη

τι ειναι ποιο καταλληλο για την δικια μου περιπτωση?

οσο για τον πετροβαμβακα εχω βγαλει το συμπερασμα οτι ειναι ποιο πολυ ηχομονωτικο υλικο

Link to comment
Share on other sites

Δεν βγαίνουν συμπεράσματα έτσι απλά. Γιατί πας στην πολυστερίνη?είναι θέμα κόστους? μελέτης?

Link to comment
Share on other sites

εχω μπερδευτει αναμεσα σε διογκωμενη και εξηλασμενη πολυστερινη

τι ειναι ποιο καταλληλο για την δικια μου περιπτωση?

οσο για τον πετροβαμβακα εχω βγαλει το συμπερασμα οτι ειναι ποιο πολυ ηχομονωτικο υλικο

 

Η διογκωμένη πολυστερίνη, δηλαδή το φελιζόλ, χρησιμοποιείται συνήθως σε εξωτερικές θερμομονωτικές εργασίες. Η εξηλασμένη πολυστερίνη και στα 2. Τώρα με τον πετροβάμβακα κάνεις λάθος, επέτρεψέ μου να πω διότι ένα κομμάτι της δουλειάς μου έχει να κάνει μ'αυτά. Πολύ σωστά σου λέει ο κ.Ροδόπουλος εδώ, ότι δεν βγαίνουν έτσι συμπεράσματα..Το πρωτογενές υλικό, τήκεται σε θερμοκρασίες άνω των 1500 βαθμών κελσίου και ινοποιείται (πετροβάμβακας)για να δημιουργεί τις θερμομονωτικές του ιδιότητες. Όλες οι εταιρίες πρώτα αναφέρουν τις θερμομονωτικές και κατόποιν τις ηχομονωτικές ιδιότητές του.Επίσης έχει άψογη συμπεριφορά απέναντι στην πυρά.

Όπως επίσης αν έχεις κάπου ξύλο, τότε σίγουρα θα πας στον πετροβάμβακα..Είναι πολλές οι παράμετροι, εκτός κι αν τίθεται θέμα κόστους.

Edited by MyMech
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εφοσονς ο αερας εχει τις καλυτερες θερμομωνοτικες ιδιοτητες γιατι χρησιμοποιουμαι άλλα υλικα? δεν θα μπορουσαμε να δηνμιουργουμε τεχνιτο κενο μεταξυ επιφανειων και να εχουμε τις καλυτερες μονωτικες συνθηκες? Ειναι κατι που μου διαφευγει μιας και η απορια μου δημιουργηθηκε βλέποντας ενα ντοκυμαντερ.

Link to comment
Share on other sites

Ιδανικά ναι αλλα θα βρεθείς σε πλήθος άλλων προβλημάτων όπως σημεια δρόσου, διαπνοή σκυροδέματος κλπ. Επίσης είναι τραγικά δύσκολο να δημιουργήσεις κενό σε μεγάλους όγκους χωρίς την χρήση αντλίας κενού. Μπορώ να σου πώ οτι σήμερα υπάρχουν υαλοπίνακες που εκτός απο το κένο χρησιμοποιούν ειδικά αέρια για να το επιτύχουν αλλα μιλάμε για βιομηχανική παραγωγή και όχι για χειροποίητη όπως μια κατασκευή. Σήμερα επίσης υπάρχει και ο βιοκλιματικός σχεδιασμός που μπορεί να λύσει τέτοια προβλήματα. Καταλήγουμε όμως στην βασική αρχή της Ελληνικής νοοτροπίας. Προσπαθούμε όλοι να χτίσουμε ένα σπίτι με το ελάχιστο δυνατό κόστος κατα την διάρκεια της κατασκευής διότι απλά δεν έχουμε χρήματα για τίποτα παραπάνω αλλα απλά ΘΕΛΟΥΜΕ, για κάποιους ΠΡΕΠΕΙ και δεν κοιτάμε το κόστος χρήσης. Οταν το αντιληφθούμε πάλι καταφεύγουμε στην φθηνή λύση διότι απλά δεν έχουμε χρήματα. Είναι σαν πολύ κόσμο που κάποια στιγμή βρήκε χρήματα αγόρασε ένα ακριβό αυτοκίνητο αλλα δεν έχει χρήματα να το συντηρήσει ή να βάλει βενζίνη. Θα καταφύγει λοιπόν σε φθηνή λύση (λάδια, σερβις, κλπ) διότι απλά δεν θέλει να αντιμετωπίσει το αρχικό του λάθος.

 

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε τα περισσότερα τμ δόμησης ανα κάτοικο χωρίς να έχουμε την οικονομία να τα υποστηρίξουμε. Στο εξωτερικό άνθρωποι με μεγαλύτερα εισοδήματα δεν σκέφτονται κάν να αγοράσουν τόσα τετραγωνικά διότι πολύ απλά έχουν άλλη νοοτροπία. Στην Ελλάδα λέμε, Αμα χτίσω θα χτίσω μεγάλο, τι θα χτίσω κοτέτσι?

Το κοτέτσι είναι πχ τα 120 τμ.

Link to comment
Share on other sites

Εφοσονς ο αερας εχει τις καλυτερες θερμομωνοτικες ιδιοτητες γιατι χρησιμοποιουμαι άλλα υλικα?

 

Τα άλλα υλικά τα χρησιμοποιούμε για να εκμεταλευτούμε την πολύ καλή θερμομονωτική ιδιότητα του αέρα. Εξηγώ:

 

Ο αέρας προσφέρει πολύ καλή θερμομόνωση όταν είναι ακίνητος. Σε ένα μεγάλο διάκενο, στο εσωτερικό πχ μιας τοιχοποιϊας, ο αέρας δεν μπορεί να μείνει ακίνητος. Το χειμώνα, στην περιοχή κοντά στο εσωτερικό τούβλο ο αέρας θερμαίνεται, μειώνεται η πυκνότητά του και αρχίζει να κινείται προς τα πάνω. Το αντίστροφο συμβαίνει στην πλευρά κοντά στο εξωτερικό τούβλο.

 

Τελικά προκύπτουν κυκλικά ρεύματα αέρα που μεταφέρουν τη θερμότητα από το εσωτερικό τούβλο προς το εξωτερικό.

 

Στο εσωτερικό του πετροβάμβακα ο αέρας παγιδεύεται (σε πολύ μικρούς όγκους) και δεν μπορεί να κινηθεί δημιουργώντας αυτά τα ρεύματα. Το ίδιο το υλικό του πετροβάμβακα είναι και αυτό μονωτικό, οπότε το συνολικό αποτέλεσμα είναι καλό.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.