Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σοβαρά προβλήματα με θερμομόνωση και υγρασία


helic

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας. Κατοικώ σε σπίτι 35ετίας, το οποίο δε διαθέτει καμία μόνωση στους τοίχους. Αυτό το διαπίστωσα, όταν τρύπησα τοίχο για να περάσω καινούργια εγκατάσταση κεραίας και συνάντησα διαδοχικά: τούβλο, κενό, τούβλο. Στην πλάκα της ταράτσας υπάρχει μόνωση φελιζόλ. Προ διετίας κάναμε μια υποτυπώδη μόνωση με σφραγιστικά (αστάρι - ελαστομερές χρώμα), αλλά όχι σε όλη την ταράτσα, γιατι την μοιράζομαι με άλλο σπίτι, ο ιδιοκτήτης του οποίου δεν ήταν διατεθημένος να πληρώσει τίποτα. Το 2007, που εγκαταστάθηκα σε αυτό το σπίτι, τοποθέτησα κουφώματα αλουμινίου βαρέως τύπου. Τελευταία διαπίστωσα ότι το ποσοστο της υγρασίας μέσα στο σπίτι είναι αρκετά υψηλότερο από το προβλεπόμενο (40-45%) και ανησυχώ για την υγεία των παιδιών μου. Καταναλώνω πολύ πετρέλαιο και δεν έχουμε την αίσθηση ζέστης, λόγω της υγρασίας. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια λύση για να μειώσω τις απώλειες στη θέρμανση και το ποσοστό υγρασίας; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να γίνει μελέτη αλλα σε βλέπω μάλλον για εξωτερική.

Link to comment
Share on other sites

Πόσο είναι η υγρασία μέσα, και πόση έξω απο το σπίτι?

Μήπως στεγνώνετε ρούχα μέσα στο σπίτι ή πάνω στα σώματα του καλοριφέρ. Μπορεί να κάνει απίστευτη διαφορά στα ποσοστά υγρασίας!

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Δεν στεγνώνουμε ρούχα μέσα στο σπίτι ή πετσέτες πάνω στο καλοριφέρ κι επιπλέον έχουμε ανοιχτό σε ανάκληση το παράθυρο του μπάνιου και κλειστή την πόρτα του επί μονίμου βάσεως. Πριν από ένα μήνα πήρα έναν αφυγραντήρα. Δείχνει να κάνει δουλειά, αλλά θέλει να λειτουργεί όλη μέρα και να το μετακομίζω από δωμάτο σε δωμάτιο, ανοίγοντας παράλληλα και τις ντουλάπες. Άσε που δεν ξέρω πόσο θα έρθει και ο λογαριασμός του ρεύματος!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η υγρασία που αναφέρεις είναι σχετική, δηλαδή παίζει ρόλο η θερμοκρασία του χώρου. Αν ζεστάνεις τον χώρο πολύ ο αέρας θα είναι ξηρός (μικρό ποσοστό) άλλα η ποσότητα του νερού θα είναι ίδια.

Τα αλουμίνια πρέπει να έχουν θερμοδιακοπή, και διπλά τζάμια, για να κάνουν οικονομία . Το ότι δεν υπάρχει θερμομόνωση είναι βασικό ότι ξοδεύεις πετρέλαιο. Η Εξωτερική θερμομόνωση είναι απαραίτητη για οικονομία, άλλα κοστίζει.

Για την αίσθηση του ζεστού χώρου πρέπει να ελέγξεις αν τα ΄σωματα παράγουν όση ενέργεια χάνεται (τοίχους, παράθυρα,...) . Συνήθως τα τοποθετούσαν με το μάτι..... . Και επιπλέων παίζει ρόλο και η θέση των σωμάτων τους στο δωμάτιο, π.χ. αν είναι απέναντι απο το παράθυρο το ψυχρό ρεύμα του παραθύρου σου δίνει κρύα αίσθηση.

Link to comment
Share on other sites

Εξωτερική δε μπορεί εύκολα να γίνει καθώς υπάρχει και ο άλλος ιδιοκτήτης εκτός και αν δεχόμαστε το δόντι που θα δημιουργηθεί (ο άλλος ιδιοκτήτης δεν θέλει να επενδύσει μάλλον). Για αρχή θα σου πρότεινα καλύτερο αερισμό και δεν εννοώ να έχει μία ώρα ανοιχτά τα παράθυρα το χειμώνα αλλά ανά 2-3 ώρες να ανοίγεις αν είναι δυνατόν για 3 λεπτά όλο το σπίτι και να προσέχεις τις εστίες υγρασίας όπως μπάνιο, κουζίνα(μαγείρεμα), πλυντήριο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.