Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εντός ζώνης εσφαλμένο τοπογραφικό


Recommended Posts

Συμφωνω με τον Αρμενοπουλο και το ποστ #6..

Γιαυτο ρωτησα ποσα τμ ειναι το γηπεδο...

 

ΥΓ. Το ανεφερες στο πρωτο ποστ (30μ*140μ), δεν το ειχα προσεξει..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συνάδελφοι, 3 μηνες μετά και 5 πιθανές λύσεις ως προς τον υπολογισμο προστίμου, ο ιδιοκτήτης επιστρέφει εδώ και πρέπει να αποφασίσω οριστικά για το πώς θα κινηθώ. Για τη λύση του armenopoulos χωρίς άδεια, έχω τους ενδοιασμούς μου γιατί πρακτικά υπάρχει άδεια που δεν έχει ανακληθεί.

έχω δύο εκδοχές :

- όλο αυθαίρετο ως προς Δ, αλλά με άδεια (δεν μπορώ να την παραβλέψω) - αλλά χωρίς τους δυσμενείς συντελεστές της ερωταπάντησης Θ, γιατί εκεί αναφέρεται σε ψευδώς άρτιο αγρό, ενώ στη δική μου περίπτωση ηταν άρτιο κατά παρέκκλιση.

- εφαρμόζω τη δυνατότητα που είχε κανονικά το αγροτεμάχιο να δομηθεί ως εκτός σχεδίου και ΕΚΤΟΣ ΖΩΝΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ σαν προυφιστάμενο του 1981, και ελέγχω με 15μ από τη μία πλευρά και 7,5 από την άλλη, οπότε τμήμα του νόμιμου σπιτιού γλυτώνει το Δ (αλλά είναι σα να έκανα ένα θεωρητικό διάγραμμα κάλυψης και μια θεωρητική επαε μόνος μου και να το πέρασα ως παρέκκλιση!)

- τρίτη λύση που βλέπω να περπατάει στο φόρουμ αλλά δεν πολυσυμφωνώ : δείχνω το σωστό τοπογραφικό δηλ. γράφουμε εκτός σχεδίου-ΕΚΤΟΣ ΖΩΝΗΣ, αλλά ελέγχω με τις αποστάσεις των 5μ που είχε η άδεια. Αυτό πάλι δεν είναι σα να καρφώνεις τον πελάτη αλλά περιμένεις να τον πετσοκόψουν άλλοι στο μέλλον?

παρακαλώ μια τελευταία γνώμη, είναι απ' τα πιο δύσκολα που μου έτυχαν, με μεγάλα πρόστιμα, πελάτη εξωτερικού και κατασκευή γκανστερική.

ΥΓ : από τον Ιανουάριο και μετά δεν δήλωσα ούτε ένα ακίνητο με άδεια εκτός σχεδίου χωρίς να γίνει τοπογραφικό πρώτα!!!

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ,

 

για να κοιμάσαι ήσυχος θεώρησε το χωρίς άδεια, έχει απόλυτα δίκιο ο armenopoulos. Αυτή εκδόθηκε βάσει ψευδούς τοπογραφικού και είναι εν δυνάμει ανακλητέα. Ου μπλέξεις για πάρτη άλλου εκτός κι αν έχεις πολύ καλό δικηγόρο και σιδερένια ούμπαλα. Κοίταξε να υπολογίσεις παράβολο και να νομιμοποιήσεις με νέα άδεια εντός τριετίας (άρθρο 26 Ν.4014/11) κάποιους όγκους ως εκτός σχεδίου και τα υπόλοιπα (αυτά που παραβιάζουν τα 15/7,5μ) να τα υπολογίσεις σαν αυθαίρετα, εκτός σχεδίου, χωρίς άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Το να νομιμοποιήσω μετά είναι σχεδόν απίθανο, μιλάμε για συγκρότημα αρκετών μεζονετών, οι οποίες μάλιστα είναι όλες με διάσπαση όγκου χωρίς να το δικαιούνται (αφού δεν είναι εντός ζώνης), η διαδικασία θα είναι από περίπλοκη ώς αδύνατη.

Τη λύση να φανεί η αυθαιρεσία ως προς Δ όλου του κτίσματος δε τη βλέπεις "επαρκή" από πλευράς αντιμετώπισης?

ΥΓ: το να το πάω χωρίς άδεια βγαίνει φθηνότερο εννοείται, κατά 30-35% μάλιστα, από το να σημειώσω σε ολο παρανομία ως προς το Δ!

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Αφού είναι δύσκολο να "κρύψεις" τη διάσπαση (είναι άραγε; ) και περίπλοκη η νομιμοποίηση τότε πήγαινέ το χωρίς άδεια, συμφωνώ.

 

Στη θέση σου θα αγνοούσα εντελώς την ύπαρξη της άδειας του τύπου "σκελετός στο ντουλάπι"

Link to comment
Share on other sites

Είναι δύσκολη η νομιμοποίηση γιατί τα σπίτια έχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους!! Και επίσης θα θέλει συναινέσεις κλπ και εκεί να δεις ιστορίες με ιδιοκτήτες και τους δικηγόρους τους, γιατί εγώ "καρφωνω" το συκγκρότημα στην ουσία (σίγουρα άλλοι συνάδελφοι θα επιλέξουν να το ελέγξουν ως εντός ζώνης όπως γράφει η άδεια και απλά να μετατοπίσουν το πρόβλημα για αργότερα). Οι συνιδιοκτήτες δεν είναι "τυχαίοι", έχει και celeb μέσα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.