Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομική Άδεια ναι ΑΛΛΑ για άλλο οικοπεδο


Recommended Posts

Ναι καλά τα λες πλέον αρθ.26 παρ.2 του Ν4014, για να καταλαβαινόμαστε, ώστε να μην φάνε πρόστιμα....

 

πολύ off topic Όλοι μας νομίζω τα βλέπουμε τα στραβά καθημερινά...και δυστυχώς σε πολλά κάνουμε τα στραβά μάτια....όλοι έχουμε μέρος της ευθύνης...και συνάδερφοι που μας λέγαν απο το Πανεπιστήμιο αλλά....άλλος λίγο άλλος πολύ τις κάνουμε τις λαμογίες...σήμερα ήρθαν στα χέρια μου 3 τοπογραφικά του 84 του 02 και του 11 του ίδιου μηχανικού για το ίδιο και απαράλλακτο ακίνητο ανάλογα με το πως βόλευε για να βγεί η άδεια, για να γίνει αποδοχή κληρονομιάς, και για βεβαίωση -που τελικά δεν εδώθη κιόλας- αντιστοίχως....no comments νομίζω...

Link to comment
Share on other sites

On topic Στην περίπτωσή μας ο μπάμπάς που έχτισε σε άλλο οικόπεδο πλήρωνε και ΙΚΑ. Γιά σκέψου να μην είχε παράσει η δεκαετία και να πήγαινε για έκδοση ΟΑ με 26παρ2. Θα πλήρωνε και ασφαλιστικές εισφορές ξάνα. :mrgreen:

 

Γιατί διαιωνίζουμε αυτή την τρομολαγνεία του ΙΚΑ?

 

τα έχουμε πει και αλλού...

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ.....

Εμείς μπορεί να τα είπαμε.........

Στην πράξη όμως θα βγάλει κανείς άκρη? Δύσκολο. Μόλις σκάσεις μύτη μπροστά στην κακοπληρωμένη/ο πλέον υπάλληλο του ΙΚΑ, θα σου δώσει το Κ@#$@#$@#αρτο που έχουν εκδώσει και τέλος, σίγα μην κάτσει να ακούσει αναλύσεις για την ερμηνεία του 4014.

Μετά φυσικά υπάρχουν και τα δικαστήρια - προσφυγές - δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

Καλά κουράγια σε όλους μας

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις κανένα λόγω να φτάσεις μέχρι την υπάλληλο του ΙΚΑ. Αν η πολεοδομία δε ζητήσει ΙΚΑ, θα πας και θα βγάλεις τα ματάκια σου μονάχος σου?

 

Άσε δε που το άρθρο 22 του ΓΟΚ πουθενά δε λέει για ΙΚΑ... μόνο για πρόστιμα λέει...

Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο 22 του ΓΟΚ κάνει αναφορά σε διαδικασία έκδοσης οικοδομικής αδείας.

Αυθαίρετη κατά το προηγούμενο εδάφιο κατασκευή, η οποία όμως δεν παραβιάζει τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί ύστερα από έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας.

Αυτήν η έκφραση περιλαμβάνει τα πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Αρά???

Σε έκδοση οικοδομικής αδείας, άρα..... θα πάμε σε φορολογικά, για να περάσουμε φορολογικά, θέλουμε ΑΜΟΕ (ΙΚΑ) κλπ.

Συγγνώμη συνάδελφε dada, αλλά έχεις κάποια πληροφορία από κάποιο πολεοδομικό γραφείο ότι δεν χρειάζεται ΙΚΑ? Αν ναι θα ήταν μια πολύ χρήσιμη πληροφορία καθώς θα μας βοηθούσε πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, τα φώτα σας παρακαλώ.

 

Δύο Ισόγεια Κτίσματα σε οικόπεδο που μέχρι το 87 ήταν εκτός σχεδίου και τώρα εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων (Άρτιο και Οικοδομήσιμο), υπάρχουν 3 άδειες με ψευδή στοιχεία ως προς το οικόπεδο (εμβαδόν, σχήμα), απόσταση από τα όρια. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Η δική μου άποψη είναι ένταξη στην ρύθμιση όλων των κτιρίων ως αυθαίρετα και μετέπειτα έκδοση άδειας με ορθά στοιχεία (νομιμοποίηση) και προσθήκη που θέλει ο ιδιοκτήτης. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο? Μήπως χαρακτηρίζοντας τα αυθαίρετα υπάρξει πρόβλημα με τις προγενέστερες άδειες? ή επίσης μήπως υπάρξει πρόβλημα με την νομιμοποίηση των κτιρίων από εδώ και μπρος...

 

1. Αδεια ισόγειου κτισματος

2. Αδεια προσθήκης στο ίδιο κτίσμα

3. Αδεια 2ου κτίσματος

 

Επίσης σε περίπτωση αυθαίρετου κτίσματος σε άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια προσθήκη στο ρυθμισμένο ή αδεια για άλλο αυτοτελές κτίριο στο ίδιο πάντα οικόπεδο?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.