Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισχύει το 30% καταβολης θέρμανσης σε οικοδομή πριν του 85?


Farfy

Recommended Posts

Λάθος! Αλλάζω την ερωτηση. Συνηθως από την μελέτη κατανομής έβγαινε πάγιο (αυτονομία με ωρομέτρηση), περίπου 30%. Δηλαδή το Σ(fi * εi). Πολλές πολυκατοικίες στην κρίση το άλλαξαν με μια απλή πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης σε 20%. Τωρα ένοικος λέι ότι αυτο δεν μπορύσε να γίνει και ζητά πάλι 30%. Γνωρίζει κανείς άν μπορεί να αλλάξει το πάγιο μία γενική συνέλευση?

Πώς μπορεί να αλλάξει ένα πάγιο?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Ο κανονισμός κατανομής δαπανών είναι σαφής νομίζω. Δεν γίνεται και δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα αυθαίρετα.

 

Ανάλογα με την δομή της κάθε πολυκατοικίας και τις τιμές που πάιρνουν οι συντελεστές fi για κάθε διαμέρισμα, το συνολικό πάγιο μπορεί να κυμανθεί από κοντά στο 20% έως κοντά στο 30%. Αυτό δεν μπορεί να το καθορίσει καμία Γ.Σ. Άλλωστε, με ποιο σκεπτικό;;;

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

αρα δεν αλλάζει με τίποτα κανονικά το πάγιο, παράνομα το κάνουν και οι πολυκατοικίες που το κάνουν (το 90% πάντως το κάνουν) να μειώνουν το πάγιο αφού ο νόμος υπερισχύει ακόμα και την παμψηφίας της γενικης συνέλευσης, και άρα αφου έστω και ένας τωρα εμφανίστηκε να αντιδρά πρέπει να το κάνουν πάλι 30%.

Κάνω λάθος?

Και η μόνη περίπτωση θα ήταν με νέα μελέτη (βάζοντας η/χ κλπ) να άλλαζει, αλλά λίγο π.χ το 30% θα γινόταν 29 ή 28%.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου είναι όπως τα λές. Γιατί η μελέτη κατανομής δαπανών (υποτίθεται) ορίζει τον δικαιότερο ττρόπο κατανομής των δαπανών της κ. θερμανσης. Οποιαδήποτε άλλη μεταβολή ζημιώνει κάποιους περισσότερο και κάποιους ωφελεί. Στην περίπτωσή μας ωφελούνται όσοι δεν κάνουν χρήση της θέρμανσης πληρώνοντας χαμηλότερο πάγιο, δηλαδή χρεώνονται για λιγότερη ενέργεια από αυτή που πραγματικά καταναλώνουν (σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο κανονισμός κατανομής δαπανών που ειναι νόμος του κράτους). Μπορεί να συμφωνήθηκε για να βοηθηθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι γείτονες, αλλά αν έστω και ένας να μην συμφωνήσει (μελλοντικά, νεός ιδιοκτήτης κλπ.) πάει η συμφωνία περίπατο.

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.