Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδεια οικοδομης σε γηπεδο με τιτλους απο χρησικτησια


Recommended Posts

Χαιρετώ την παρέα σας μιας και είμαι πολύ καιρό μέλος, αλλά πρώτη φορά παίρνω το θάρρος να ζητήσω την βοήθεια σας. Έχω μια περίπτωση η οποία προέκυψε στο γραφείο που εργάζομαι και παίρνω γνώμες για να έχω μια καλύτερη εικόνα του τι μπορεί να γίνει! Έχουμε ένα γήπεδο εκτός σχεδίου, εκτός ορίων οικισμού, εκτός ζώνης κ.ο.κ. του οποίου η έκταση 4053,28 μ2. Βάσει συμβολαίου το ακίνητο περιήλθε στον πωλητή από 20ετη χρησικτησία που με τη σειρά του πούλησε στον πελάτη μας.Να σημειώσω πως το εν λόγω αγοράστηκε από τον πελάτη σε πολύ χαμηλή για την περιοχή τιμή.Δεν παρουσιάστηκε πουθενά πρόβλημα, ούτε συμβολαιογραφικό ούτε καν στην διαδικασία έκδοσης πράξης χαρακτηρισμού από την αρμοδία Δνση Δασών.Στο θέμα της αδείας τώρα πριν κατατεθεί φάκελος στην πολεοδομία έγινε "ερώτηση" στον προϊστάμενο ο οποίος απάντησε πως για να κάνει δεκτό το συμβόλαιο του ακινήτου θα χρειαστεί πράξη αναγνώρισης ορίων από όλους τους γείτονες.Και ερωτώ,στην περίπτωση που δεν μπορούν να βρεθούν οι γείτονες, πράγμα το οποίο προέκυψε στην περίπτωση μας,τι γίνεται. Εχει τύχει σε κάποιον σας κάτι αντίστοιχο. Τι θα μπορούσε να γίνει και τι πρέπει να προσέξουμε. Κάθε απάντηση θα μπορούσε να βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η αναγνώριση των ορίων από τους γείτονες έπρεπε να είχε απαιτηθεί από τον αγοραστή πριν το πάρει.Τα 53,28μ2 πλέον των 4000μ2 έπρεπε να του βαρέσουν καμπανάκι και να ψάξει με λεπτομέρεια τα όρια με τους γείτονες.Βέβαια απ' ότι κατάλαβα το πήρε και χωρίς την πράξη χαρακτηρισμού του δασαρχείου.Και αυτό ρίσκο (εφόσον βέβαια δεν έκανε μπαμ ότι είναι γεωργικό ή ταν σε καμιά αυτεπάγγελτη ζώνη μέσα).Η χρησικτησία καμιά φορά κρύβει κινδύνους διεκδίκησης από γείτονες.Πιστεύω πως η πολεοδομία το ζητάει για να σιγουρέψει ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

1] Λες οτι δεν ειχες προβλημα με "την πραξη χαρακτηρισμου" Αρα υπηρχε τοπογραφικομε την σχετικη βεβαιωση του Δασαρχειο ή καταλαβα λαθος.

2] Υποδειξη οριων κανουμε σε πραξη εφαρμογης.

3] Αν ο κ. προισταμενος θελει "πραξη αναγνωρισης οριων" τι εννοει,να φωναξουμε τους γειτονες και να μαςυπογραψουν τι εγγραφο καιμε ποιο περιεχόμενο.

4] Και επομενως και σε καθε αγοραπωλησια οικοπεδου θα πρεπει να φωναζουμετους γειτονες...καιμε ποιότροπο...και αν δεν ερχονται δεν θα αγοραζουμε...και δεν θα χτιζουμε....

5] Αντε και τους φωναξες και δεν ερχονται...τι θα κανειο κ.προισταμενος...θα τους καλεσει οιδιος...Κι αν δεν τους ξερεις τι γινεται...και διπλα ηταν ενας παπους που πεθανε και ποιος ξερει τους κληρονομους του-και γιατι οφειλει να τους ξερει...

 

5] Το μονο που μπορει να σου ζητησει ειναι πιστοποιητικα μη διεκδικησεων απο το υποθ/κειο και οχι να αρνειται με την "υποψια" "πιθανοτητα" οτι "ισως" στο μελλον καποιος να αμφισβητησει το εμβαδον και τα ορια σου....

6] να του ζητησεις να σου απαντησει γραπτως τι θελει.

7] αν καποιος ξερει κατι διαφορετικο απο αυτα,παρακληση,ας το καταθεσει...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη αν σας μπερδεψα αλλα να τα πω απο την αρχη και σωστα.Η αιτηση στο δασαρχειο εγινε απο τον προηγουμενο και το γηπεδο εχει σημερα που μιλαμε τελεσιδικια πραξης χαρακτηρισμου και η πραξη χρησικτησιας εγινε απο τον προηγουμενο "ιδιοκτητη" με εισαγγελικη αποφαση.Δηλαδη παρουσιαστηκε αυτος με δυο μαρτυρες στο πρωτοδικειο της περιοχης εκανε την δηλωση χρησικτησιας,δημοσιευθηκε σε δυο τοπικες εφημεριδες και αναρτηθηκε στον πινακα ανακοινωσεων του δημου.Δεν τιθεται θεμα καταπατησης στην προκειμενη περιπτωση,οποτε μην το παμε το θεμα προς τα εκει.Το προβλημα ειναι με την πολεοδομεια.Οτι δεν το κανει δεκτο αν δεν γινει συμβολαιογραφικη πραξη αναγνωρισης οριων απο τους γύρω ιδιοκτητες.Και επισης σε μια παρομοια ερωτηση που βρηκα στο υ.πε.κ.α τι γινεται ακομα στην περιπτωση που ενα τετοιο ακινητο περιβαλεται απο αγροτικες οδους μονο???Εχουμε φτασει στο σημειο να κανουμε επερωτηση στο υπουργειο!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον,ο ιδιοκτητης αγρου, ζητησε εκδοση πραξης χαρακτηρισμου απο το Δασαρχειο, εκδοθηκε η πραξη και μετα πουλησε στον δικο σου με τιτλο την χρησικτησια.Επισυναφθηκε στο συμβολαιο το λεκτικο της ΠΧ και τοπογραφικο. Ολα νομιμα. Στην ΠΧ [4η σελ. ] γραφει παντοτε οτι με την πραξη αυτη δεν πιστοποιουνται ιδιοκτησιακα δικαιωματα σε βαρος του Δημοσιου ή τριτων. Αυτο σημαινει οτι μπορει οποιοσδηποτε να προβαλλει δικαιωματα ασκωντας σχετικη αγωγη.

Ομως, εχεις ενα τοπογραφικο με σφραγιδα οτι ο αγροςδεν ειναι δασικη εκταση, αρα καλυψες το δασικο μερος.

 

Αν στο μελλον καποιοςαμφισβητησει την ιδιοκτησια σου πρεπει να κανει αγωγη. Μεχρι τοτε δεν μπορει να σου αρνειται η Πολ. την ΟΑ, αφου σημερα δεν υπαρχει αμφισβητηση και το αποδειχνεις με το πιστοποιητικο μη διεκδικησεων.

Ρωτα γραπτα,να σου απαντησει η Πολ. πως θα γινει υποδειξη οριων.Μηπως με τον τροπο της πραξης τακτοποιησης [οχι εφαρμογης που ειπα πριν λογω σχετικης συζητησης με Σαλαμινα για ΠΕ] Δηλ. τι θα σου πει,να στειλεις εξωδικη και σε ποιους αν δεν τους ξερεις και που ξερεις οτι αυτοι που νομιζεις οτι ξερεις ειναι και οι αληθεις παροδιοι...να τους καλεις να προσελθουν εκει, ή που αλλου και να ομνυσουν εις το ονομακλπκλπ....

Δεν εχει λογικη καμμια....

Θα του πας το μη διεκδικησεων και θα ζητησεις την αδεια σου

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι , συμφωνα με τη 516/97 γνωμ. ΝΣΚ καθώς και την Εγκ-7/92 , καθορίζονται ολα τα απαραιτητα στοιχεία που πρεπει να προσκομισθούν στην Πολεοδομια Κρανιδίου για να προχωρήσει η έκδοση αδείας .

Link to comment
Share on other sites

Τα λες πολύ σωστά και συμφωνώ.Θα κάνω οτι είπες απο δεύτερα και θα έχετε νέα μου! Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις....

Link to comment
Share on other sites

Εαν σου αρνηθεί θα πρέπει να να στο στηρίξει εγγράφως με νομοθεσία , αλλά πιστεύω να σε καλύπτουν αυτά !

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα ειναι με την πολεοδομεια.Οτι δεν το κανει δεκτο αν δεν γινει συμβολαιογραφικη πραξη αναγνωρισης οριων απο τους γύρω ιδιοκτητες.

 

ειναι το κουλο της ημερας απο εναν ακομη υπαλληλακο.

 

παρε ενα πιστοπ μη διεκδικησεων και πες του να τελειωνει γιατι χανεις και λεφτα

Link to comment
Share on other sites

Ολα ενταξει!Αυριο παιρνουμε το χαρτι απο το υπο/κειο και μετα απο συνεννόηση με τον πολεοδομο θα την κανει δεκτη επιτελους την αδεια!Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.