Μετάβαση στο περιεχόμενο

kinematic mechanism software


digia

Recommended Posts

3ο ετη φοιτητρια ειμαι και ψαχνω για καποιο αξιολογο και σχετικα ευκολο στην χρηση προγραμμα, ειδικοτερα αφορα το μαθημα "Κινηματικη Μηχανων και Μηχανισμων",

 

υγ: στα επομενα μαθηματα του εξαμηνου θα μου ζητηθει παραδείγματος χάριν ο σχεδιασμος διαφορων μηχανισμων οπως μια ατμομηχανη.

Link to comment
Share on other sites

Αν βρεις έτοιμο πρόγραμμα, τότε στερείς τον εαυτό σου από μία μοναδική ευκαιρία να φτιάξεις εσύ η ίδια το πρόγραμμα έστω και με περιορισμούς στον αριθμό των μελών και των κινήσεων.

 

Αν πάντως βάλεις "linkage simulator" στο google θα πάρεις πολλά αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

οταν εννοεις να φτιαξω το προγραμμα τι εννοεις?? Βασικα ρωτησα γιατι ο καθηγητης μας ζητησε να βρουμε προγραμματα ετσι ωστε μετα να μπορουμε να δουλεψουμε πανω σε αυτα που θα βρουμε δεν μας ζητησε να τα φτιαξουμε καθως νομιζω για αυτο το λογο υπαρχουν μεγαλες εταιριες ... παντως ευχαριστω γιατ η βοηθεια ...

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ να φτιάξεις ένα πρόγραμμα σε μια γλώσσα προγραμματισμού (ποιές κυκλοφορούν τώρα; ) που να σου ζητά

1. να διαλέξεις έναν από τους π.χ. 3 ή 4 (όσους θέλεις) τύπους μηχανισμών

2. να δίνεις τις διαστάσεις των μελών και τα σημεία περιστροφής ή/και ολίσθησης και την αρχική θέση τους

3. να δίνεις τις συντεταγμένες ενός (ή περισσοτέρων) ιδιαίτερου σημείου του μέλους που σε ενδιαφέρει

4. και τέλος να σου δίνει την τροχιά αυτού του σημείου, την ταχύτητά του, και την την επιτάχυνσή του για κάθε σημείο της τροχιάς, ή την γωνιακή ταχύτητα και επιτάχυνση για κάθε μέλος

 

Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο εάν θέλεις να φτιάξεις μία προδιαγεγραμένη τροχιά με συγκεκριμένη ταχύτητα και επιτάχυνση σε κάποια ορισμένα σημεία. Δηλαδή, πειραματίζεσαι και βλέπεις ποιός συνδυασμός διαστάσεων του μηχανισμού μπορεί να επιτύχει κάποια προδιαγεγραμμένα δεδομένα (θέσεις, ταχύτητες και επιταχύνσεις γραμμικές ή γωνιακές)

Edited by CostasV
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Με οποιοδήποτε 3D modeling πρόγραμμα μπορείς. Inventor, Solidworks και λοιπά προσφέρουν τέτοιες δυνατότητες. Θέλει να ασχοληθείς όμως.

Σχέδια για ατμομηχανές έχω οπότε στείλε μου pm.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον rootbreaker. Προφανώς ο καθηγητής δεν ζήτησε τη δημιουργία νέου προγράμματος γιατί αυτό από μόνο του είναι μια διπλωματική !

Πρόσεξε όμως: Τα προγράμματα αυτά για να τα χρησιμοποιήσεις χρειάζεται να γνωρίζεις αρκετά καλά τι να περιμένεις από το μηχανισμό που μελετάς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.