Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελάχιστη απόσταση ΦΒ άνω των 500KW από αγροτική οδό και από όρια οικοπεδου


kpapado

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς βάσει εμπειρίας αλλά και νομολογίας ποια είναι η απόσταση ΦΒ εγκατάστασης 500kw από αγροτίκη οδό?

Εφόσον απαιτειται η έκδοση ΕΕΜΚ μπορεί ο πολαιοδόμος να ζητα 15μ απόσταση απο τον άξονα της αγροτικής οδού, σαν να ηταν κανονικο κτισμα που απαιτει οικοδομική άδεια?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αν και δεν είμαι πολιτικός μηχανικός νομίζω πως όχι αφου στην "έγκριση ειδικών όρων για την εγκατάσταση Φ/Β Σταθμών σε γήπεδα και κτίρια σε εκτός σχεδίου περιοχές" (ΦΕΚ Β' 1556/22.09.2010) όπως ισχύει (τροποποιήθηκε με την 28.2.11 ΥΑ με ΦΕΚ Β' 583/14.4.2011) ο μόνος περιορισμός που τίθεται είναι (παρ. 4, άρθρο 1) να απέχουν τόσο τα κτίρια όσο και ο Η/Μ εξοπλισμός τουλάχιστον 2,5 μ. ή 5 μ. (αν μέγιστο ύψος εξοπλισμού περνάει τα 2,5 μ.) από τα όρια του οικοπέδου. Άρα εδώ έχουμε μια διάταξη ειδικά για τα Φ/Β που υπερισχύει κάποιας τυχόν γένικής διάταξης εφόσον γενικά στη νομοθεσία το ειδικό υπεριχύει του γενικού.

Link to comment
Share on other sites

Η απόσταση των 15 μ προκύπτει από τις διατάξεις της υπεραστικής ασφάλειας (άρθρο 2 παρ. 1ζ ΠΔ 209/98 - ΦΕΚ 169/Α/98) οι οποίες έχουν εφαρμογή και στα Φ/Β βάσει του άρθρου 1 παρ. 1 της ισχύουσας ΥΑ (μετά την τροποποίηση αυτής). Ωστόσω επειδή το ανωτέρω ΠΔ αναφέρεται σε "κτίρια" (και το προηγούμενο ΠΔ 347/93 που αντικαταστάθηκε σε "γραμμή δόμησης"), θεωρώ ότι έχει εφαρμογή μόνο στον οικίσκο και όχι στον Η/Μ εξοπλισμό

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.