Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γρίφοι


ilias

Recommended Posts

Σε ένα μοναστήρι του μεσαίωνα επικρατεί ο νόμος της σιωπής!!! Κανένας μοναχός δε μπορεί να μιλήσει με κάποιον άλλο, παρά μόνο ο ηγούμενος με τους μοναχούς. Οι μοναχοί μόνο μπορούν κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο να χαιρετηθούν μέσω μιας υπόκλισης.

Πληροφορείται λοιπόν μία μέρα ο ηγούμενος ότι στο μοναστήρι έπεσε μία θανατηφόρα αρρώστια η οποία είναι εύκολα μεταδιδόμενη από τον ένα στον άλλο εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Το μοναδικό σημάδι ότι κάποιος νοσεί είναι ένα μαύρο σημάδι στο μέτωπο το οποίο δεν είναι ανιχνεύσιμο δια της αφής.Αποφασίζει λοιπόν ο ηγούμενος ότι μιας και δεν υπάρχει ιατρική βοήθεια για την εν λόγω αρρώστια, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί θα ήταν η θανάτωση του κάθε αρρώστου μοναχού. Επειδή λοιπόν δεν ήθελε ο ίδιος να σκοτώσει τους μοναχούς ούτε να υποδείξει ποιος είναι άρρωστος γιατί τότε θα ήταν ο ηθικός αυτουργός των θανάτων τους, αποφασίζει να τους μιλήσει έναν ένα και να τους πει πως όποιος καταλάβει ότι είναι άρρωστος θα πρέπει να αυτοκτονήσει αλλιώς θα έχει την κατάρα του Θεού. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι ήταν η προγραμματισμένη καθημερινή συνάντηση για το μεσημεριανό γεύμα. Στο τέλος λοιπόν της πρώτης αυτής ημέρας κανένας μοναχός δεν αυτοκτονεί. Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιείται η προγραμματισμένη μεσημεριανή συνάντηση και στο τέλος αυτής της ημέρας όλοι οι άρρωστοι αυτοκτονούν.Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν καθρέφτες, τζάμια κτλ στο μοναστήρι για να δει ο κάθε μοναχός εάν έχει το σημάδι και να αυτοκτονήσει. Επίσης απαγορεύονται τα όποια συνθηματικά μέσω κινήσεων μεταξύ των μοναχών.

Πόσοι ήταν οι άρρωστοι οι οποίοι και αυτοκτόνησαν, γιατί ήταν τόσοι και πως το κατάλαβαν ότι ήταν άρρωστοι και τελικά αυτοκτόνησαν?

 

Σημείωση:

Η λύση του γρίφου δόθηκε πιο κάτω. Όποιος θέλει να προσπαθήσει για τη λύση του ας μη διαβάσει τις επόμενες δημοσιεύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Παραβίαση του κανονισμού γιατί τότε είναι υπόδειξη. Το μόνο που λέει είναι "όποιος καταλάβει ότι είναι άρρωστος αυτοκτονεί"........και περιμένει τα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι που θα μπορούσε να τους κάνει όλους να αυτοκτονίσουν είναι να μην είναι κανένας άρρωστος. Τότε κανένας δε θα έβλεπε το σημάδι σε κανέναν άλλο μοναχό, οπότε θα αυτοκτονούσε διότι θα νόμιζε ότι αυτός είναι ο άρρωστος (αφού έπρεπε κάποιος να είναι άρρωστος.)

 

Ή πάλι ήταν όλοι άρρωστοι. Την πρώτη μέρα δεν αυτοκτόνισε κανείς διότι όλοι είδαν σημάδι στο μέτωπο κάποιου άλλου. Αφού το κατάλαβαν τη δεύτερη μέρα αυτοκτόνησαν όλοι.

Link to comment
Share on other sites

"Πληροφορείται λοιπόν μία μέρα ο ηγούμενος ότι στο μοναστήρι έπεσε μία θανατηφόρα αρρώστια......................", άρα ότι υπάρχουν άρρωστοι είναι δεδομένο.

Link to comment
Share on other sites

"Πληροφορείται λοιπόν μία μέρα ο ηγούμενος ότι στο μοναστήρι έπεσε μία θανατηφόρα αρρώστια......................", άρα ότι υπάρχουν άρρωστοι είναι δεδομένο

 

Οκ, νόμιζα ότι μπορούσε να είναι παγίδα. Δηλαδή η πληροφορία μπορεί να ήταν λάθος :)

 

Δες ξανά το προηγούμενο post, μετά το edit που του έκανα

Link to comment
Share on other sites

Πριν φανε πλυθηκαν και ειδαν το κουτελο τους στο νερο του νιπτηρα :lol:

 

Παντως σε παραδεχομαι που μαλλον δεν το πηρες απο το νετ. Εψαξα πολυ :lol: :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

. Αφού το κατάλαβαν τη δεύτερη μέρα αυτοκτόνησαν όλοι.

Η απάντηση ότι όλοι ήταν άρρωστοι είναι λάθος!!!

Το ότι π.χ. έβλεπαν όλους τους άλλους να είναι άρρωστοι δεν σημαίνει ότι και αυτοί ήταν άρρωστοι, δεν μπορούν να το καταλάβουν με κάποιο τρόπο.

 

Παντως σε παραδεχομαι που μαλλον δεν το πηρες απο το νετ. Εψαξα πολυ

Δεν είναι από νετ, τουλάχιστον δεν ξέρω αν υπάρχει όμως.Επειδή ασχολούμαι με γρίφους τους βρίσκω από δω και από κει, από στόμα σε στόμα.

 

Υ.Γ. Θέλω fareplay, αφήστε τα internet :lol: :lol: :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Το ότι π.χ. έβλεπαν όλους τους άλλους να είναι άρρωστοι δεν σημαίνει ότι και αυτοί ήταν άρρωστοι, δεν μπορούν να το καταλάβουν με κάποιο τρόπο.

 

Δεν το είπα με αυτήν την έννοια, αλλά και πάλι δεν ήταν σωστός ο συλλογισμός μου.

 

Μια προσπάθεια ακόμα.

 

Οι μοναχοί ήταν μόνο 2, ο Α και ο Β, και ήταν και οι δύο άρρωστοι.

 

Στην πρώτη συνάντηση ο Α έβλεπε το σημάδι του Β, και ο Β το σημάδι του Α. Άρα δεν αυτοκτονεί κανένας διότι νόμιζε ότι άρρωστος είναι ο άλλος, ενώ προς το παρών δεν μπορεί να ξέρει αν και αυτός είναι άρρωστος.

 

Την άλλη μέρα ξανασυναντιούνται και ο Α σκέφτεται το εξής: Ο Β δεν αυτοκτόνισε διότι θα είδε ότι έχω σημάδι και νόμιζε ότι εγώ ήμουν ο άρρωστος. Αντίστοιχα σκέφτηκε ο Β και αυτοκτόνισαν και οι 2.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.