Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λογότυπο- Διακριτικός τίτλος


tauri_7

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

έχω μια ατομική επιχείρηση (Πολιτικός Μηχανικός) εδώ και κάποια χρόνια. Αποφάσισα πριν λίγο καιρό να φτιάξω μια ιστοσελίδα για το γραφείο μου αλλά σκέφτηκα εκτός του ονόματός μου να χρησιμοποιήσω κι έναν διακριτικό τίτλο μαζί με λογότυπο για να είναι πιο καλαίσθητο και πιο επαγγελματικό. Μου είπαν συνάδελφοι για θέματα καταχώρησης του ονόματος και του λογότυπου και άρχισα να ψάχνομαι καταλήγοντας στο εξής:

Στο εμπορικό επιμελητήριο οπου μπορείς να καταχωρήσεις το όνομα πρέπει να είσαι μέλος άρα και να πληρώνεις συνδρομή για να το κάνεις. Όμως μου είπαν πως δεν υπάρχει συνάφεια στο αντικείμενο άρα δεν μπορούν να με γράψουν και καλύτερα να απευθυνθώ στο ΤΕΕ. Στο ΤΕΕ αν δεν έχεις κάνει σύσταση εταιρείας στην εφορία δεν μπορούν να σε καταχωρήσουν. Εγώ δεν προτίθεμαι να αλλάξω την σύσταση αυτή την στιγμή, αλλά να συνεχίσω να σφραγίζω και να κόβω τιμολόγια με το όνομα της ατομικής επιχείρησης. Το άλλο το θέλω μόνο για την ιστοσελίδα. Έχω μπλέξει άσχημα και δεν βγάζω άκρη, οπότε οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Βάλε τον δ.τ. που έχεις επιλέξει στο Google και δες τι κατεβάζει. Αν δεν υπάρχει κάποιος, με συναφές επάγγελμα, επελεξέ το. Τώρα για επίσημη κατοχύρωση ( νομίζω ότι ισχύει μόνο για εταιρείες) υπάρχει άλλη διαδικασία περί "εμπορικών σημάτων".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κατοχυρώσεις σήμα στο ιντερνετ , μπορείς και στο υπουργείο εμπορίου , μπορείς και στα επιμελητήρια . Το θέμα είναι ότι αν δεν το κάνεις παντού δεν είσαι καλυμένος .

Link to comment
Share on other sites

Το λογότυπο (ή ο λογότυπος ; ) είναι ένας σύντομος τρόπος να υπενθυμίζει σε κάποιον την επιχείρησή σου.

Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει από "κλοπή" του λογότυπού σου, είναι να σφετεριστεί τον λογότυπό σου κάποιος άλλος συνέδελφός σου μηχανικός που δουλεύει στην ίδια με σένα περιοχή. Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου πιθανό, καθώς όποιος το κάνει αυτό, εκτίθεται στα μάτια όλων...

Αν σφετεριστεί τον λογότυπό σου κάποιος που δεν είναι μηχανικός (και δουλεύει στην ίδια περιοχή με σένα), αυτό δεν είναι πρόβλημα, διότι π.χ. άλλο πράγμα το "Γερά θεμέλια" ενός πολιτικού μηχανικού και άλλο πράγμα το "Γερά θεμέλια" ενός φροντιστηρίου. Δεν θα προκαλείται σύγχυση στους πελάτες ούτε του πολιτικού μηχανικού ούτε του φροντιστηρίου.

Αν, πάλι σφετεριστεί τον λογότυπό σου κάποιος συνάδελφος που δουλεύει σε άλλη περιοχή από την δική σου, πάλι δεν υπάρχει πρακτικό πρόβλημα.

 

edit: Τελικά και οι δύο τύποι "ο λογότυπος" και "το λογότυπο" είναι σωστοί (σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη).

Edited by CostasV
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

χρειαζεσαι ενα δικηγορο και αυτος θα τα τρεξει ολα. ειναι απλη διαδικασια. απλα εχει κοστος.

το εχω κανει ακριβως αυτο που λες πριν 3 χρονια.

το κοστος ηταν γυρω στα 700 ευρω. το σημα θα το καταθεσει ο δικηγορος σε καποιες φορμες με στανταρ μεγεθος κλπ κλπ

πληρωνεις παραβολα αναλογα με τη δραστηριοτητα που θες και ανεβαζει το κοστος.

 

η διαρκεια κατοχυρωσης ειναι 10 χρονια αν θυμαμαι καλα και επειτα πας για ανανεωση.

 

ανα πασα στιγμη μπορεις να προσθεσεις δραστηριοτητες

 

μην αμελησεις οτι δραστηριοτητα (κυρια) αν δηλωσεις να βαλεις οπωσδηποτε δευτερη καποια σχετικη (δεν θυμαμαι πως ειναι ακριβως η ονομασια της αλλα αν θες θα το βρω) που να εχει να κανει με το διαδικτυο καθως θα το χρησιμοποιησεις σε site.

 

εσυ παντως δεν εχεις να κανεις τπτ παραπανω απο το να βρεις το λογοτυπο σου και να το δωσεις στο δικηγορο. αυτος το τρεχει και τσεκαρει αν καλυπτεσαι και αν δεν στο εχουν "παρει"

 

γενικα παντως δυσκολο να στο εχουν παρει αν κρινω απο το δικο μου......

Edited by fear1976
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.