Μετάβαση στο περιεχόμενο

tauri_7

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tauri_7

  1. Άμα έχεις δουλειά και σε έχουν και μισθωτό κάτσε όπως είσαι και άναψε και μια λαμπάδα στον εργοδότη σου. Πλέον όλοι παρακαλάμε να μας κάνουν μισθωτούς (εφόσον έχουμε δουλειά βέβαια). Όσον αφορά το ΤΕΕ τι το θες; Τσάμπα λεφτά για να κάνουν καριέρες κάποιοι. Καμία ισχύ, καμία διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μηχανικών. Κομματικά παιχνίδια, παρατάξεις και γενικά βρωμιά.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Θέλω να κάνω τακτοποίηση (4178) στο σπίτι του πατέρα μου στο χωριό όπου έχει φτιαχτεί ένα επιπλέον δωμάτιο χωρίς Ο.Α. Αν βάλω στο σύστημα συμφωνημένη αμοιβή 0 θα το δεχτεί; Αν ναι, χρειάζεται παρόλα αυτά να εκδοθεί εντολή πληρωμής απο το σύστημα του ΤΕΕ ώστε να γίνει upload στο σύστημα του 4178; Χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα απ' ότι θεωρούσα Λοιπόν, εν τέλει το οικόπεδο εντός οικισμού 1147 τμ μοιράστηκε το 1975 στα τρία αδέρφια, προφανώς χωρίστηκε σε κάθετες ιδιοκτησίες. Ο ένας πήρε το ένα κομμάτι που είχε μέσα το πατρικό σπίτι που είναι 129 τμ πριν το 1955 και οι άλλοι δύο πήραν τα δύο υπόλοιπα κομμάτια άνευ κτίσματος. Ο ένας λοιπόν ο οποίος πήρε το ένα κομμάτι των 169 τμ έβγαλε ΟΑ το 1976, ένα χρόνο μετά, για 24 τμ ως προσθήκη κατ' επέκταση κάνοντας χρήση των όρων δόμησης όλου του οικοπέδου, δηλ. των 1147 τμ. Η ΟΑ του 76 δηλαδή και το τοπογραφικό που την συνοδεύει αφορά όλο το οικόπεδο, ενώ το οικόπεδο είχε χωριστεί ένα χρόνο πριν. Η απορία μου λοιπόν είναι αν εγώ σωστά τακτοποίησα το ακίνητο με βάση την ΟΑ ή έπρεπε να κάνω την ρύθμιση με βάση την υφιστάμενη κατάσταση του ενός μέρους του οικοπέδου. Κι αν το δεύτερο είναι σωστό, τότε δεν έπρεπε να αγνοήσω εντελώς την ΟΑ αφού αυτή θα ήταν εντελώς άσχετη με την υφιστάμενη κατάσταση; Το λάθος μου είναι οτι δεν ζήτησα το συμβόλαιο εξ αρχής. Αλλά είπαμε, συγγενής και μάλιστα κοντινός. Επίσης η υπόθεση αφορά κτίσμα που βρίσκεται στην επαρχία και συγκεκριμένα σε χωριό. Η απάντηση όταν ρώτησα πως γίνεται να χωρίσατε νόμιμα το οικόπεδο το 75 και το 76 εσύ να βγάζεις άδεια σε όλο το οικόπεδο ήταν: "τότε έτσι γινόταν, δεν τα έψαχνε κανένας, μπορεί να βόλευε και τον μηχανικό" !!!!!!!!!! Τρέχα γύρευε δηλαδή... Ελπίζω να έγινα πιο σαφής. Κάθε σχόλιο, βοήθεια, συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη....
  4. Συνάδελφοι;;;; Κανείς καμία ιδέα;;; (!!!!!!!!!!!!!!!!!)
  5. Αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα πραγματικά την βοήθειά σας σε μία υπόθεση νομιμοποίησης η οποία με έχει μπλέξει απίστευτα. Και το χειρότερο είναι οτι πρόκειται για συγγενή. Θα αναφέρω λοιπόν πολύ σύντομα την υπόθεση, θα θέσω τα ερωτήματα και όποιος μπορεί ας εκφράσει κάποια άποψη που ενδεχομένως θα βοηθήσει. Έχουμε λοιπόν ακίνητο με ΟΑ του 1976 εντός οικισμού πρό το 1923 και επί οικοπέδου 1147 τμ όπου υπάρχει ήδη ακίνητο προ του 1955. Η ΟΑ αφορά προσθήκη κατ' επέκταση 24 τμ επί του ανωτέρω οικοπέδου. Στην συνέχεια γίνεται αποδοχή κληρονομιάς και το οικόπεδο χωρίζεται στα 3. Το ένα τμήμα αυτού 169 τμ είναι αυτό που περιλαμβάνει την προσθήκη των 24 τμ. Στα 24 τμ ο ένας εκ των ιδιοκτητών-πελάτης-συγγενής κάνει μία υπέρβαση 38 τμ ΚΧ και 60 τμ ΒΧ (όροφος-ισόγειο). Κάνω λοιπόν την τακτοποίηση με τον 4014 έχοντας υπόψη την ΟΑ του 1976 που αφορά το όλο οικόπεδο των 1147 τμ. Το πρόστιμο έχει εξοφληθεί και υπολείπονται 3 αρχεία, αλλά παρόλα αυτά στο σύστημα του ΤΕΕ έχει ένδειξη "Ολοκληρωμένη υπαγωγή". - Είναι σωστή η ρύθμιση έχοντας υπόψη την ΟΑ του 76 επί του ολικού οικοπέδου ή έπρεπε να λάβω υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση του ενός τμήματος και άρα να μην λάβω υπόψη (;;; ) την ΟΑ;;; - Πρέπει να μεταφερθεί η δήλωση στον 4178 εφόσον αναφέρεται ως "Ολοκληρωμένη"; Η υπόθεση φαντάζει για μένα προσωπικά αρκετά πολύπλοκη και ενδεχομένως επικίνδυνη, γι αυτό θα ήθελα την βοήθεια των πιο έμπειρων συναδέλφων. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. yian
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω περίπτωση αυθαιρεσίας η οποία έχει ως εξής. Ισόγειο με ΟΑ του '67 και όροφος με ΟΑ του '68. Βγάζει το 2002 άδεια για προσθήκη στέγης και κλασικά την υπερυψώνει και κάνει απο κάτω σοφίτα. Τακτοποιεί τα τ.μ. με τον 3843, πληρώνει το πρόστιμο και έρχεται η ιστορία με τις σοφίτες που θέλουν ξανά τακτοποίηση με τον 4014. Το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ιστορικό κέντρο πόλης με ΦΕΚ του '89 κι αυτό είναι που φοβάται ο πελάτης αλλά κι εγώ, γιατί στο προσχέδιο του νέου νόμου αναφέρει κάτι για μη υπαγωγή όσων αυθαιρέτων βρίσκονται σε "ιστορικό τόπο, ιστορικό διατηρητέ οικισμό και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους...". Τώρα με την απόφαση (έστω και εν αναμονή) του ΣτΕ έχει αγχωθεί κι αυτός αλλά κι εγώ γιατί δεν ξέρω τι να τον συμβουλέψω. Θεωρώ οτι ότι και να κάνει ενέχει ρίσκο. Υπάρχει κάποια συμβουλή απο πιο έμπειρους συναδέλφους;
  7. Τελικά εγώ δεν κατάλαβα τι ισχύει.... Όταν ξεκίνησα να συμμετέχω σε δημοπρασίες έπρεπε να έχω ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ, ΤΠΕΔΕ & ΠΕΔΜΕΔΕ. Τώρα έχω 2-3 χρόνια περίπου να πάω και διαβάζοντας αυτό το ποστ έχασα εντελώς τον μπούσουλα. Για ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΕ δεν γίνεται λόγος, είναι υποχρεωτικά. Για ΤΠΕΔΕ και ΠΕΔΜΕΔΕ μπορεί κάποιος που να έχει γνώση του θέματος να μας πει και αν είναι δυνατόν χωρίς αντιπαραθέσεις και ειρωνίες παρακαλώ;;;; Το θέμα είναι να ενημερωθούμε για να μην πληρώνουμε γ@μησιάτικα κι όχι ποιός την έχει μεγαλύτερη!
  8. Σε συνέχεια αυτού που έγραψα παραπάνω για το θέμα της σοφίτας. Ο συγκεκριμένος πελάτης πλήρωσε 3500 € για την τακτοποίηση με τον 3843. Το πρόστιμο τώρα με τον 4014 για την υπέρβαση ύψους είναι περίπου 1500 €. Τα παραπάνω ποσά συμψηφίζονται ή είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία οπότε τα πληρώνει κανονικά; Αν συμψηφίζονται, τι γίνεται με το παράβολο των 500 € αφού ούτως ή άλλως ο άνθρωπος έχει πληρώσει μεγαλύτερο ποσό στην προηγούμενη ρύθμιση;;; Με συγχωρείτε αν σας ζάλισα...!!!
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα και Καλή Χρονιά. Είχα αναλάβει μια υπόθεση τακτοποίησης σοφίτας με τον Ν. 3843 η οποία ολοκληρώθηκε κανονικά και έχει πληρωθεί και το πρόστιμο. Ο ιδιοκτήτης τώρα "πριζώθηκε" απο κάποιον γείτονα που του είπε οτι η σοφίτα πρέπει να τακτοποιηθεί και ως αυθαίρετο με τον Ν. 4014 λόγω υπέρβασης ύψους αλλιώς θα είναι επί της ουσίας παράνομος κι ας έχει τακτοποιηθεί με τον Ν.3843. Εγώ θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει, ισχύει αυτή η αιτίαση; Εάν ναι, εφόσον η πολεοδομία υπέγραψε την ολοκληρωμένη υπαγωγή πρέπει να το "ξανασκαλίσω" το ζήτημα; Τι κίνδυνος υπάρχει εάν το αφήσει όπως είναι έχοντας στα χέρια του το χαρτί της ολοκληρωμένης υπαγωγής σε ενδεχόμενο έλεγχο;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω μια ατομική επιχείρηση (Πολιτικός Μηχανικός) εδώ και κάποια χρόνια. Αποφάσισα πριν λίγο καιρό να φτιάξω μια ιστοσελίδα για το γραφείο μου αλλά σκέφτηκα εκτός του ονόματός μου να χρησιμοποιήσω κι έναν διακριτικό τίτλο μαζί με λογότυπο για να είναι πιο καλαίσθητο και πιο επαγγελματικό. Μου είπαν συνάδελφοι για θέματα καταχώρησης του ονόματος και του λογότυπου και άρχισα να ψάχνομαι καταλήγοντας στο εξής: Στο εμπορικό επιμελητήριο οπου μπορείς να καταχωρήσεις το όνομα πρέπει να είσαι μέλος άρα και να πληρώνεις συνδρομή για να το κάνεις. Όμως μου είπαν πως δεν υπάρχει συνάφεια στο αντικείμενο άρα δεν μπορούν να με γράψουν και καλύτερα να απευθυνθώ στο ΤΕΕ. Στο ΤΕΕ αν δεν έχεις κάνει σύσταση εταιρείας στην εφορία δεν μπορούν να σε καταχωρήσουν. Εγώ δεν προτίθεμαι να αλλάξω την σύσταση αυτή την στιγμή, αλλά να συνεχίσω να σφραγίζω και να κόβω τιμολόγια με το όνομα της ατομικής επιχείρησης. Το άλλο το θέλω μόνο για την ιστοσελίδα. Έχω μπλέξει άσχημα και δεν βγάζω άκρη, οπότε οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.