Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Κατασκευάζω το σπίτι μου το οποιο έχει σχεδιαστεί βάση ΚΕΝΑΚ. Βρίσκομα στο κρίσιμο στάδιο που πρέπει να πάρω κάποιες σημαντικές αποφάσεις.

 

Αλουμίνια : Έχω βρει της ΕΤΕΜ και ΕΛΒΙΑΛ. Από ότι έψαξα η ΕΛΒΙΑΛ είναι θυγατρική της ΕΤΕΜ οι σειρές είναι 5600 / 6700 και της ΕΤΕΜ Ε52. Και οι δύο είναι με θερμοδιακοπή. Της ΕΛΒΙΑΛ μόνο έχει λίγο καλύτερο συνελεστη U και έχει και ρολό με θερμοδιακοπή. Και στις δυο περιπτωσεις έχουμε ενεργειακά τζάμια Planitherm της Saint Gobain 4 εποχών. Αν μπορείτε να μου πείτε εντυπώσεις.

 

Επίσης σε εξωτερική θερμοπρόσοψη να πάω σε ξυλασμένη πολυστερίνη η διογκομένη και γιατί?.

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα.

 

1) Πας με εξηλασμένη που δεν έχει πρόβλημα με την υγρασία.

 

2) Και γω θα βάλω υαλοπίνακες με το εξωτερικό Planistar Lite (νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα μαλακής επίστρωσης που κυκλοφορούν). To 4 seasons δεν ξέρω ποιο είναι....

 

3) Πρόσεξε το διάξενο να είναι: 16 < δ < 24 (για αέρα). Πρακτικά μετά τα 16 mm κενό αέρα δεν πέφτει το Ug, αυξάνει όμως η ηχομόνωση. Μετά τα 24mm κενό όμως, ανεβαίνει το Ug.

 

4) Το καλό της ΕΤΕΜ είναι ότι έχει ΠΟΛΥ καλό κουτί ρολλού με καλή θερμοδιακοπή. Το MULTIBOX. Μόνο αυτό να δεχτείς. Η Elvial έχει απλά καλό κουτί, το Elvial 9000.

 

5) Θα σου πρότεινα να δεις (αν σε ενδιαφέρει η καλή θερμοδιακοπή) και τις σειρές:

 

ALOUMIL 11500/11600 (ανοιγόμενα), Μ300 ανασυρόμενα

ΕXALCO 109 super thermo (ανοιγόμενα), Albio 230 ανασυρόμενα

ALUMINCO 570 Dynamic (ανοιγόμενα), AL 250 ανασυρόμενα

 

Αν κατεβάσεις τα PDF με τα προφίλ, θα δεις ότι όλες ίδιες είναι, η μια εταιρεία αντιγράφει την άλλη. Όλες παίρνουν τους ίδιους μηχανισμούς. Στα βάρη μόνο υπάρχουν μικροδιαφορές. Σε ένα σπίτι 120 m2, η διαφορά (για τον ίδιο τύπο κουφωμάτων) άντε να είναι 70 kg (και πολλά λέω) ήτοι 400-500 Euro ανάλογα το χρώμα.

 

Μόνο η Europa πουλάει (με το έτσι θέλω) 30% ακριβότερα το Kg.

 

Στο δικό μου σπίτι, θα βάλω Aloumil 11500, με κουτιά ρολλών Europa 990. Οι περισσότεροι τεχνίτες πλέον δενφτιάχνουν και κουφώματα και ρολλά και παντζούρια. Κάνουν μόνο τα κουφώματα, και δίνουν σε άλλον απ' 'εξω και τους φτιάχνει τα ρολλά ή τα παντζούρια.

 

Μεγάλη σημασία έχει φυσικά και ο τεχνίτης.

Edited by FouksMechMech
  • Upvote 3

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.