Μετάβαση στο περιεχόμενο

FouksMechMech

Core Members
  • Περιεχόμενα

    362
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by FouksMechMech

  1. Έστω λοιπόν ότι βρίσκουμε άκρη με τη ΔΕΔΔΗΕ και τους ενημερώνουμε ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ για την ένδειξη του μετρητή. Με τον τρόπο αυτό "γλυτώνουμε" τις κλίμακες ?
  2. Εγώ πάλι, που έχω ενδοδαπέδιο, Α/Θ, και χρονοθερμοστάτες, έχω setpoint 20.5 oC τη μέρα και 21.0 oC τη νύχτα, ώστε να "εκμεταλλεύομαι" τη χαμηλή τιμή του νυχτερινού. Μπορώ λοιπόν να σας πω, ότι, κατά μέσο όρο (όλο το χρόνο) καταναλώνω 8 kWh για το σπίτι (4μελής οικογένεια) και όταν λειτουργώ θέρμανση / ψύξη (το επόμενο θα είναι το 1ο καλοκαίρι που ΔΕ θα βάλω δροσιμό στο πάτωμα γιατί έβαλα FC), καταναλώνω κατά μέσο όρο 20 kWh για τη θέρμανση και 25 για δροσισμό-δαπεδοψύξη) εκ των οποίων 5-8 ημερήσιες και οι υπόλοιπες νυχτερινές. Να κλαίω ή να γελάω...? Ερώτηση, τελικά η ΔΕΗ θα στέλνει μηνιαίο λογαριασμό (άρα εκκαθαριστικό κα΄θε 2 μήνες αντί για κάθε 4 ???)
  3. Είναι πολύ απλή. Θα έπρεπε να μπορείς να την κάνεις σε 5'.
  4. @anthouklis Τα 550 ευρώ, αφορούν τη θέρμανση ΜΟΝΟ ? Μου φαίνονται κάπως αρκετά για 110 τετραγωνικά καλά μονωμένα. Δε γνωρίζω βέβαια σε ποια περιοχή είσαι. Εγώ με 200 τετραγωνικά στα Χανιά, με καλές (θα μπορούσα να πω) μονώσεις, πέρυσι που έκανε καλούτσικο χειμώνα, έκαψα - για τη θέρμανση μόνο - 520 ευρώ (στο περίπου αν θυμάμαι καλά). Ενδοδαπέδιο και Α/Θ @margisam Τι προσπαθείς να επιτύχεις? Πόσο είναι το κόστος σου τώρα, και που στοχεύεις να το πας? Και με τι κόστος επένδυσης? Μήπως θα ήταν καλύτερο, να διαθέσεις τα χρήματά σου για κάποια βελτίωση της μόνωσης ? Δεν ξέρω σε τι βαθμό μπορούν τα ηλιακά να καλύψουν τις απαιτήσεις των σωμάτων σου που είναι υψηλών θερμοκρασιών. Χρειάζεται αναλυτικός υπολογισμός. Αν είχες ενδοαδαπέδιο θα ήταν σαφώς πιο εύκολα τα πράγματα.
  5. Μάλλον ο Χρήστος ειρωνεύεται. Γιατί ο ΒΟΑΚ είναι μόνο στα χαρτιά. Είναι ντροπή που η Κρήτη δεν έχει έναν αυτοκίνητο της προκοπής και σκοτώνεται τόσος κόσμος. Και έχει τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο.
  6. ρε παιδιά..... 18000 για yaris.... στην πιο μικρή κατηγορία? Θα σε καλύψει σε χώρους λίγο αργότερα (οικογένεια? παιδιά?)
  7. Αεράκης - Δραμουντάνης.... τι να λέμε τώρα...
  8. το κράνος πάντως το φοράει.... το τσίγκινο βρακάκι όμως ... ?
  9. Καλά κάνετε πλάκα έτσι? Είναι προφανές ότι είναι φωτοσοπιά...... Υπάρχει στην πραγματικότητα τέτοιο έργο στις μέρες μας? Πείτε ότι δεν κάνετε πλάκα, ή ότι δεν είναι στην Ελλάδα.
  10. ναιιιιι... είναι κλωνοποιημένοι..... (πλάκα κάνω) Είναι διαφορετικά πρόσωπα... τους γνωρίζω κ τους 2
  11. Αν πας σε κόντρα πλακέ θαλάσσης, η επιλογή είναι μία: Marine του Μουρίκη (ΤΕΛΟΣ). Θα το καταλάβεις..... από την τιμή................... Τώρα αν θες για έπιπλο, μπορείς να το ντύσεις και με καπλαμά (καμμιά φορά όμως ξεκολάνε οι καπλαμάδες αυτοί, ειδικά σε λουτρά, λόγω υγρασίας) και μετά είτε το λουστράρεις, είτε το κάνεις λακαριστό, ή ντεκαπέ.... κλπ κλπ. Αν όμως αυτός που θα σου κολήσει τον καπλαμά είναι σωστός, δε θα έχεις πρόβλημα. Στο δικό μου σπίτι έχω κάνει στο λουτρό, έπιπλο νιπτήρων από manine Μουρίνη 25 mm, ντυμένο με καπλαμιά δρυ, πλατύβενο και λουστραριστό χρώμα wenge. Κανένα απολύτως θέμα έως σήμερα 4 χρόνια μετά, και τα παιδιά, δεν προσέχουν καθόλοθ, όλη την ώρα είναι νερά γύρω γύρω. Προσοχή χρειάζεται αν το βλέπει ήλιος, γιατί υπάρχιε κίνδυνος να ξεκολλήσουν οι στρώσεις. Ο άτιμος ο ήλιος είναι χειρότερος από τη θάλασσα.
  12. Επιτρέψτε μου να σας παραθέσω τα δικά μου (πραγματικά) αριθμητικά στοιχεία: Τετραμελής οικογένεια με μικρά παιδιά, μεγάλο σπίτι 190 τμ, αρκετά καλά μονωμένο, Χανιά, Α/Θ με ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης και δροσισμού (με ένα μόνο "κεντρικό" F/C). Επειδή λοιπόν κατέγραφα την ημερήσια κατανάλωση για 2 περίπου χρόνια, έχω καταλήξει στα εξής: Το σπίτι καταναλώνει (ΧΩΡΙΣ θέρμανση/ψύξη) περίπου 8 kWh / ημέρα. Από αυτές, οι 6.5-7.0 είναι "ημερήσιες" και οι υπόλοιπες "νυχτερινές". Το να βάλεις πλυντήρια ρούχων και πιάτων να λειτουργήσουν με το νυχτερινό, είναι αστεία εύκολο. Το ίδιο και τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Και το στεγνωτήριο (ΔΕΝ έχω). Το δύσκολο είναι το σιδέρωμα.... και το μαγείρεμα που εμείς τουλάχιστον δεν το προγραμματίζουμε. Η θέρμανση 2012, 13, 14, 15 έχει καταναλώσει κατά μέσο όο 2500 kWh ανά χειμώνα, με τις 2000 περίπου νυχτερινές και τις υπόλοιπες ημερήσιες (έχω χρονο-θερμοστάτες). Στο δροσισμό (δάπεδο και ένα F/C που "βλέπει" μεγάλο μέρος του σπιτιού, είναι περίπου 1800/800 η αναλογία. Πρακτικά, χρειάζομαι 3000 kWh (2500 μέρα, 500 νύχτα) για το σπίτι, 2500 για θέρμανση (2000 μέρα, 500 νύχτα) και 2600 δροσισμό (1800 μέρα, 800 νύχτα). Ελπίζω να βοήθησα στους υπολογισμούς σας. Το πραγματικό όφελος προκύπτει από τη χρήση του νυχτερινού λόγω συστήματος θέρμανσης/δροσισμού με Α/Θ και χρονοθερμοστάτες. Είναι δύσκολο να μεταφέρεις το 35% της οικιακής χρέωσης στο νυχτερινό. Θεωρώ ότι θέλει πολύ προσπάθεια...ειδικά το σιδέρωμα και το μαγείρεμα. Φίλος βέβαια με 3 παιδιά, παραπονιέται ότι πληρώνει αρκετά λόγω χρήσης του ηλιακού ως ηλεκτρικό θερμοσίφωνα (έχει και στεγνωτήριο). Θα μπορούσε εύκολα αυτά με ένα χρονοδιακόπτη να τα προγραμματίσει στο νυχτερινό).
  13. Λογικά, τρύπησε με αρίδι 8 ή 10 ή 12 mm (το πολύ). Ε.... με κλασσικό διαμαντοτρύπανο, δεν υπάρχει περίπτωση να κόψει σίδερο όσο και να προσπαθήσει. Οπότε, ή δε βρήκε σίδερο (το πιο πιθανό) ή, αν βρήκε σίδερο καθώς τρυπούσε, κούνησε λίγο (αριστερά/πάνω/κάτω)το κρουστικό και πέρασε κάπως ξόφατλτσα.
  14. Πάντως τα δικά μου που είναι: 6-άρι μαλακής επίστρωσης saint goben planistar lite, 14 κενό, 4-άρι απλό, 12 κενό, 3+3 triplex με αέρα στα διάκενα, βγάζει 1.2 W/m2. Σε αυτήν την τιμή το υπολογίει και ένα λογισμικό που κατέβασα κάποια στιγμή από το site της saint-goben. Και μένα μου φαίνονται λίγο χαμηλά, αλλά μήπως είναι με αργό ή κρυπτό στο διάκενο?
  15. @brasco, βάλε σε παρακαλώ μια φωτό τέτοιας γωνίας, διότι, αν η θερμομόνωση είναι 6 ή/και 8 cm ....τι θα γίνει? Θα χωνευτεί ολόκληρη η κάσα μέσα στη μόνωση?
  16. Branco, για βοήθησέ μας σε παρακαλώ ... τι βλέπουμε? "Πλαστικό" κούφωμα, τοιχοποιΐες από "τουβλίνα" (ποιά ακριβώς είναι?). Μετά βλέπω κάτι αυτοκόλλητα (μάλλον προστατευτικά....) Help please....
  17. Εγώ πάντως που έχω ενδοδαπέδια με Α/Θ, έχω αυτονομία σε κάθε χώρο με χρονο-θερμοστάτη (προγραμματιζόμενο). Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού, το setpoint είναι 21.8 και κατά τη διάρκεια του ημερήσιου στους 21.0. Έτσι, τον περισσότερο καιρό (γιατί όταν έχει βαρύ χειμώνα λειτουργεί περιστασιακά και με το ημερήσιο) η Α/Θ λειτουργεί μόνο τις ώρες του νεχτερινού. Βέβαια, αυτό είναι πολύ αποδοτικό το μεσημέρι αλλά όχι τόσο το βράδυ που ναι μεν το ρεύμα είναι φτηνό, αλλά οι εξωτερικές θερμοκρασίες χαμηλές άρα πέφτει και η απόδοση της Α/Θ. Στη δική μου περίπτωση πάντως, τα πάει πολύ καλά, και αξιοποιώ πλήρως το νυχτερινό. Μια γενική παρατήρηση: Το 23 είναι ΕΞΑΡΕΤΙΚΑ υψηλό και για σας και για το παιδί. ΘΑ αποκτήσει ευασθησία και μόλις βγαίνει έξω θα πουντιάζει. Ρωτήστε και τον/την παιδίατρο να σας το επιβεβαιώσει. Θεωρητικά, τη μέρα στους 20 με 21 είναι οκ, και το βράδυ που πάμε για ύπνο και σκεπαζόμαστε πρέπει να είναι από 18 έως 20. Και γω το έχω υψηλότερα, το ξέρω, αλλά πιστεύω λίγο ίσα για να "φορτίζω" θσρμοκρασιακά το σπίτι τις ώρες του νυχτερινού. Είναι και κρυουλιάρα η σύζυγος..... αλλά 23, μου φαίνεται εξωπραγματικό. Πάντα φιλικά.
  18. Μήπως θα βοηθούσε, στο κομματάκι το λοξό που υπάρχει ο αρμός, να διαχωρίσεις τους χώρους με ένα φιλετάκι μάρμαρ? Έτσι δεν το έκαναν παλιά σε κάθε μεσόμπορτα? Έβαζαν ένα μάρμαρο σαν κατωκάσι, ακριβώς εκεί που είναι η κάσα της μεσόπορτας. Εκτός ότι θα βοηθήσει στο να "διαχωριστούν" οι χώροι, ίσως σε βοηθήσει να βάλεις και με α΄άλη διάταξη τα πλακάκια, σε περίπτωση που δεν μπορείς (χωρίς μάρμρο) να πετύχεις συνέχεια στους αρμούς (των πλακιδίων).
  19. Θα μπορούσα και 'γω να ειρωνευτώ όπως οι 2 προηγούμενοι συνάδελφοι αλλά δε θα το κάνω. Δεν είναι αυτό το θέμα του νήματος. Ναι, το mac είναι (?) ακριβό και ίσως να μην έχει την ελευθερία για τις άπειρες επιλογές (και δη πειρατικές) στο software. Αν και φαντάζομαι ότι οι μεγάλες εταιρείες λογισμικού καλύπτουν και τα mac. Όμως, ακόμα και το καινουριο Del XPS 15 που έχει παρόμοια specs με το mac, έχει και παρόμοια τιμή. Αν λοιπόν ο συνάδελφος θέλει την ισχύ ενός desktop μαζί με φορητότητα, μπορεί να εξετάσει και τη λύση mac. Τότε θα έχει κορυφαία ποιότητα, κοφυφαίο πληκτρολόγιο, trackpad από άλλο πλανήτη, οθόνη που δε θα ξεκολάει τα μάτια του από πάνω της, και ένα λειτουργικό που σου αφήνει ένα χαμόγελο στο τέλος της μέρας. Και με την extra κάρτα γραφικών, μπορεί να κάνει και σχεδιαστική δουλειά. Δε χρειάζεται να νιώθει κανείς ενοχές (για την τιμή) όταν ξοδέψει ένα αξιοσέβαστο ποσό για ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία δουλειάς. Στην τελικά, θα περνάει πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του. Πάντα φιλικά.....
  20. Δεν ξέρω, απλά λέω ότι ....γενικά.... είμαστε τυχεροί στην ατυχία μας.
  21. Και πιστεύεις ότι αν γινότανε η στραβή, όλοι θα λέγανε: "... ε... δεν πειράζει, τα ήθελε η κεφαλή τους.... καλά να πάθουνε... δε διαβάσανε την πινακίδα ... ?? "
  22. Οπότε..... Πάει σε macbook pro retina, MJLT2 με 512 SSD, και ξεχωριστή κάρτα γραφικών, 16 GB RAM και άντε γειά. Και στην τιμή φυσικά.....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.