Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσκόμιση αποδεικτικών για έτος κατασκευής αυθαιρέτου?


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

Γνωρίζει κανείς αν έχει βγει κάποια εγκύκλιος/διάταξη που λέει ότι δεν χρειάζεται να προσκομιστούν αποδεικτικά για την ημερομηνία κατασκευής του αυθαιρέτου?

Περιμένω τα φώτα σας :???: !

Link to comment
Share on other sites

Επίσης σε οικοδομή του 1996 με οικοδομική άδεια, χρειάζονται αεροφωτογραφίες από ΟΚΧΕ? Ή απλά υπευθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη που να λέει πότε 'μπήκε' στο σπίτι μας αρκεί (σε συνδυασμό με αποδεικτικό έναρξης ηλεκτροδότησης από ΔΕΗ, αν υπάρχει)?

Link to comment
Share on other sites

Τα αποδεικτικά που χρειάζονται έχουν οριστεί στο κείμενο των Ν. 4014, 4030 και 4042. Απορώ πως δεν είστε ενήμεροι σχετικά...!

 

Η παλαιότητα πρό 2003 και προ 1983 (για τα προ 7/2011 δεν έχει διατυπωθεί κάτι) πρέπει να τεκμαίρεται με δημόσιο έγγραφο ή αεροφωτογραφία, η ιδιωτικό έγγραφο που έχει βεβαιωμένη χρονολογία από δημόσιο φορέα (βλ. συμβόλαια). Στα έγγραφα αυτά πρέπει να αποδεικνύεται η ύπαρξη της αυθαίρετης κατασκευής ή χρήσης και όχι η ύπαρξη του κτιρίου που υφίσταται η αυθαιρεσία. Σε περίπτωση που τέτοια έγγραφα δεν υπάρχουν την ευθύνη θα αναλάβει ο μηχανικός ο οποίος με τεχνική έκθεση θα ενδεικνύει την παλαιότητα της κατασκευής.

 

φίλε gedrag

Οικ. άδεια του 96 δείχνει άνετα ότι το κτίριο άντε μέχρι το 1998-2000 να ήταν έτοιμο. Η ηλεκτροδότηση θα είναι παρόμοιας ημερομηνίας. Εσύ όμως, εν προκειμένω, δε θέλεις να αποδείξες την παλαιότητα του κτιρίου, αλλά της αυθαιρεσίας. Οπότε δεν καλύπτεσαι.

Αν πρόκειται για επέκταση στο δώμα ή στον ακάλυπτο πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσεις α/φ.

Αν πρόκειται για υπόγειο, ή για κλείσιμο φωταγωγού ή Η/Χ ή κάτι αντίστοιχο που σε αεροφωτογραφία δε φαίνονται, πρέπει εσύ να συντάξεις έκθεση που να το τεκμηριώνεις.

πχ εύκολη τεκμηρίωση γίνεται όταν από τη συνέχεια των υλικών και της κατασκευής είναι προφανές ότι τέτοιες αυθαιρεσίες έγιναν κατά την ανέγερση...

Link to comment
Share on other sites

Όχι μόνο ο μηχανικός αλλά και ο ιδιοκτήτης.

Προφανώς ο μηχανικός δεν μπορεί να κάνει Τ.Ε. που να λέει πως η pilotis έκλεισε το 2004. Είναι αδύνατον.

Τι θα λέει η Τ.Ε. τότε; Εδώ σε θέλω κάβουρα :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.